Μετάβαση στο περιεχόμενο

spyrosdmdnmc

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by spyrosdmdnmc

  1. το πρόβλημα είναι ότι έκανα πλήρως την διαδικασία της τακτοποίησής και πρέπει να ξαναμπώ σε διαδικασία. Οι πελάτες μου χουν μηνει με την ιδέα ( και δικαιολογημένα ) ότι έχουν τακτοποιήσει αλλά στη πράξη εάν πότε χρειαστούν κάποια βεβαίωση δεν θα μπορούν να την έχουν. Πρέπει να σημειωθεί οτι οι περισσότεροι για το λόγο αυτό τακτοποίησαν , δηλαδή για να μπορούν αν θελήσουν στο μέλλον να μεταβιβάσουν το ακίνητο τούς. Με άλλα λόγια, ηθικά , πρέπει να τούς βάλω στο νέο. δεν καταλαβαίνω τότε η παράγραφος ζ' σε τι ακριβώς αναφέρεται
  2. Αν χρειαστεί βεβαίωση νομίζω ότι με νέα δήλωση στον ν.4178 ότι υπάγεται στις εξαιρέσεις του άρθρου 1 εκδίδω κανονικά βεβαίωση. Δηλαδή δεν χρειάζεται να μπω στον νέο νόμο. Το αναφέρω αυτό γιατί δεν επιθυμεί κανείς από τούς ιδιοκτήτες να μεταβεί στον νέο νόμο (ν.4178) για προσωπικούς του λόγους, απλά νομίζουν ότι είναι υποχρεωμένοι. αν όμως μετά από π.χ. 1 χρόνο θελήσουν βεβαίωση μηχανικού για κάποια δικαιοπραξία, νομίζω ότι εγώ ή οποιοσδήποτε μηχανικός μπορεί να δώσει με βάση το γεγονός ότι έχει υπαχθεί πλήρως το ακίνητο τους στον ν.4014 και υπάγεται στις εξαιρέσεις του ν.4178.
  3. Έχω κάποιες δηλώσεις ν. 4014 οι οποίες έχουν ολοκληρωμένη υπαγωγή με πλήρη εξόφληση προστίμου. Ήδη από τον Μάιο του 2013 έχω υποβάλλει όλα τα απαιτούμενα για πληρότητα αρχεία σε μορφή pdf στο σύστημα του τότε ν.4014. Η ερώτηση είναι αν θα πρέπει να μεταβώ στον ν.4178 ή ανήκω, όπως και εγώ νομίζώ, στις εξαιρέσεις του ν.4178 ( παράγραφος ζ ) δηλαδή δεν χρειάζεται μετάβαση στον νόμο ν.4178. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  4. γεια σας συνάδελφοι, θα ήθελα να ρωτήσω , αν σε κτίριο διαμερισμάτων με ισόγειο κατάστημα, χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας για την τακτοποίηση με Ν. 4178 του ισόγειου καταστήματος. ( επικρατούσα χρήση κτηρίου : κατοικία ) Παρακαλώ συμπληρώστε ειδικότητα στο προφίλ σας yian
  5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να βρω πληροφορίες για τις απαιτούμενες προδιαγραφές για αποδυτήρια αθλητικών εγκαταστάσεων - γηπέδων ποδοσφαίρου. ευχαριστώ.
  6. Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 2 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΕΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΙ ΚΑΝΩ????? ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΑΠΛΑ ΕΔΩΣΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2012 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ??? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ???? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
  7. σε κτηριο που διαπιστωνω οτι εχω διαφορεσ στα υποστυλωματα οχι σημαντικεσ αλλα ομωσ ειναι εμφανεισ κατα τον μακροσκοπικο ελεγχο. και επειδη τακτοποιω το κτηριο στο συνολο του τι γινεται με το δελτιο στατικησ τρωτοτητας??? το κτηριο ειναι για κατοικιες αλλα λογω τροποποιησεων υποστυλωματων μηπωσ δεν κανω απλως μακροσκοπικο ελεγχο και μου πεταξουν καμια μπαρουφα οτι χρειαζεται ελεγχο στατικης επαρκειας ?????? επισης σε κτηριο που μπορω να βγαλω και οικ. αδεια ειμαι υποχρεωμενος να εκδοσω αδεια ? ή αμα θελω μπορω να κανω και τακτοποιηση με 4014.?????
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.