Μετάβαση στο περιεχόμενο

thanos9

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by thanos9

  1. Καλησπέρα, έχω και εγώ μία γρήγορη ερώτηση. Ρωτώντας στην τράπεζα Πειραιώς μου είπαν πως η αμοιβή για τις Εν. Επιθ. είναι συγκεκριμένη και δεν έχει σχέση τα μ2 του κτιρίου. Συγκεκριμένα μου είπαν πως δίνουν μέχρι 246€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Δλδ είτε 100μ2 κτίριο έχεις είτε 500μ2 αυτοί δεν σου δίνουν παραπάνω. Παρατήρησα όμως πως στην απόφαση υπαγωγής του ΕΤΕΑΝ, υπάρχουν εγκεκριμένες αμοιβές για Εν. Επιθ. που ποικίλλουν σε ποσό, και αναρωτιέμαι, ποια είναι η αμοιβή που επιδοτείται. Επίσης στην ίδια απόφαση υπαγωγής λέει στην αρχή της στήλης, ποσό Εν. Επιθ. Χ2, δλδ εννοεί ότι είναι το ποσό για κάθεμια Επιθεώρηση, ή και για τις δύο μαζί? Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω ένα πρόβλημα με τον ελεγκτή της πολεοδομίας και θα ήθελα την βοήθειά σας για να το ξεκαθαρίσω. Έχω καταθέσει φάκελο για ανέγερση νέας οικοδομής διόροφης, με υπόγειο, πυλωτή και στέγη. Ο μελετητής των στατικών δεν έβαλε ούτε επαρκή και κατάλληλα διατεταγμένα τοιχεία 1,50μ, μα ούτε και έκανε ικανοτικό σχεδιασμό. Προφανώς ο ελεγκτής έβγαλε παρατήρηση και απαιτεί να γίνει ικανοτικός και να προστεθούν τοιχεία 1,50μ. Σε συζήτηση που είχα μαζί του, του είπα πως θα κάνουμε ικανοτικό και βάσει ΕΑΚ δεν θα χρειαστεί να βάλουμε τοιχεία 1,50μ. Αυτός όμως επιμένει πως υποχρεούμαστε να βάλουμε τοιχεία 1,50μ ακόμα και να κάνουμε ικανοτικό, και ότι έχει βγει συμπληρωματική εγκύκλιος που το απαιτεί. Στην ερώτηση, ποια είναι αυτή η εγκύκλιος δεν πήρα απάντηση. Οπότε θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει την εγκύκλιο να με ενημερώσει αλλιώς να επιμείνω να μην αλλάξουμε τα τοιχεία, απλά να κανουμε ικανοτικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.