Μετάβαση στο περιεχόμενο

alexopth

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

834 profile views
  • Arche

alexopth's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. OK νομιζα το freeware που ειναι στις σελίδες, BTW είδα γιατί βγάζει runtime error, δεν είναι τίποτα, θα το φτιάξω. Κωδικούς ΤΕΕ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Anyway βρήκα κάποια προγράμματα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  2. Κατανοητό. Μου κάνει το υπό Κ.Σ, , ώστε να έχω μια βάση συζήτησης. Καταλαβαίνω από εκεί και πέρα οτι αν δε μου βγάλει όλα τα κόστη στον πόντο, μιλάμε πολύ στο περίπου. Κατέβασα τις αμοιβές από τη σελίδα του ΤΕΕ, runtime error, τεσπα δεν πειράζει.
  3. Δεν το εξήγησα καλά. Ο κατασκευαστής είναι γραφείο με πολιτικό, αρχιτέκτονα και ηλεκτρολόγο. Ο πολιτικός μάζεψε τα χαρτιά κλπ και το μελέτησε. Επίσης μιας και είναι δικό μου και το οικόπεδο και το κτίσμα, φαντάζομαι θα έχω και το δικαίωμα καθ' 'ύψος. Καταλαβαίνω για τις αμοιβές, για την ερώτηση 2 καμιά άποψη?
  4. Καλησπέρα σας. Στο κτίσμα που έχω έχει 2 ορόφους και ισόγειο. Θέλω να κάνω στην ταράτσα 2 δωμάτια και ένα μπάνιο και να τα ενώσω με το 2ο, αναδιαμορφώνοντας την εσωτερική σκάλα (έχω αποκλειστική χρήση της ταράτσας). Έκανα πρώτες κινήσεις με κατασκευαστή, ο οποίος μου είπε οτι είμαστε ΟΚ απο στατικής απόψεως με μεταλλική κατασκευή και δυνατότητα κάλυψης. Ρώτησα για αμοιβή για έκδοση άδειας και μου είπε 10 χιλιάδες. Εχω τις εξής ερωτήσεις: 1. Η αμοιβή είναι υψηλή? 2. Μπάινω σε διάφορα προγράμματα υπολογισμού κόστους και μου το βγάζουν από 40 ως 50 χιλιάδες το κόστος κατασκευής, σας φαίνεται λογικό?
  5. Είμαι ηλ/γος μηχανικός, αλλά δεν έχω σχέση με ενεργειακό τομέα. Εχεις δίκιο τεχνικά δεν έχω πρόβλημα να το καταλάβω το θέμα, αλλά αυτό που χρειάζομαι εδω είναι την πείρα κάποιου, γιατί στις προδιαγραφές όλα ωραία είναι...
  6. Καλησπέρα, ο καυστήρας μας έχει εγκατασταθεί γύρω στο 1991, γυρω τα 50 Kw και έχει προθέρμανση. Αν αλλαχτεί με καινούργιο θα έχουμε κάποια οικονομία? Η μπλε φλόγα αξίζει τον κόπο? Ευχαριστώ.
  7. Ευχαριστώ πολύ Arche, Μου έδωσες ελπίδα, βασικά έβαλα το θέμα στο φόρουμ. γιατί από τα λίγα που άκουσα δεξιά και αριστερά μου φαινόταν απίθανο και δεν ήθελα να μπούμε με τη γυναίκα μου στη διαδικασία να πάμε σε μηχανικούς, να μη γίνει τίποτα και να την έχω ξεσηκώσει. Είσαι νότια προάστια μήπως?
  8. Εχεις δίκιο, αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάτι απαγορευτικό. Φανταζόμουν κάτι στο αντισεισμικό μπορεί να απαγόρευε κάθε σκέψη για κάτι τέτοιο. Είμαι συνάδελφος, αλλά δεν είμαι στον κατασκευαστικό τομέα.. και λίγες πληροφορίες: - Σε ύψος δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε στην κάλυψη. - Η μεσοτοιχία μου είπαν οι γονείς μου οτι δεν υπάρχει θέμα, ότι έχει γίνει κάθετος διαχωρισμός ή κάτι τέτοιο. Ερωτήσεις: - Θα γίνει αυτοψία, όταν γίνει η αίτηση της άδειας? - Το κλιμακοστάσιο μπορεί να γίνει ασανσέρ και να βγάλω εξωτερική σκάλα? - Τελικά υπάρχει κάτι απογορευτικό λόγω ηλικίας και αντισεισμικού κανονισμού, ή υπάρχουν λύσεις?
  9. Συνάδελφοι καλημέρα. Θέλω να ρωτήσω αν είναι εφικτή προσθήκη καθ ύψος ενός ορόφου σε διώροφο κτίσμα με μεσοτοιχία (ισόγειο, 1οσ, 2ος), σε οικοδομή με άδεια το 76. Είναι μεσοτοιχία με κτίσμα με το ίδιο ύψος. Ασανσέρ δεν υπάρχει. Επίσης υπάρχουν υπερβάσεις στους υφιστάμενους ορόφους (επεκτάσεις). Το κτίσμα ανήκει στη μητέρα μου και εγω έχω την ψιλή κυριότητα του 2ου ορόφου.
  10. Στο ΙΚΑ είπαν στον πατέρα μου οτι θέλουν βιβλιάριο αλλιως δε δίνουν τίποτα. Θα επικοινωνήσω και με το τμήμα προσωπικού της εταιρείας μου σε λίγο ενημέρωση: Μου είπαν ατο τμήμα προσωπικού οτι πρέπει να βγάλω βιβλιάριο ΙΚΑ μόνο για παροχή σε χρήμα. Ιδωμεν ενημέρωση Εβγαλα βιβλιάριο ΙΚΑ μόνο για παροχές σε χρήμα και όλα ΟΚ
  11. Καλησπέρα, ξέρει κανείς τι δικαιολογητικά χρειάζεται για να βγάλω το περίφημο βιβλιάριο για παροχές σε χρήμα του ΙΚΑ? είμαι μισθωτός.
  12. Ο μηχανικος εκανε την αιτηση τακτοποίησης και εβαλε λάθος στοιχεία και το πρόστιμο βγήκε μεγαλύτερο. Μας εστειλε με pdf τον κωδικό πληρωμής του τέλους υπαγωγής και τη δήλωση. Τι γίνεται τώρα;
  13. Πάρε τηλέφωνο στο ΤΣΜΕΔΕ-ΚΥ στα τηλέφωνα στο site και ρώτα, μας ενδιαφέρει κι εμάς αλλά όχι άμεσα....
  14. ^^^^ Δεν κάνεις ένα τηλέφωνο? Εχθές πήγα και παρέδωσα αποδείξεις (πριν τις 7/11) αλλα γινόταν χαμός από κόσμο, είχα το νούμερο 400 και βάλε. Λετε να παίρνουν κανονικά αποδείξεις?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.