Μετάβαση στο περιεχόμενο

maniadev

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by maniadev

  1. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου - είδες που όντως δε ξέρω να μιλάω την ίδια γλώσσα με μηχανικούς? Ήδη πελάγωσα λίγο αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον - αυτό που έλεγα βαρετό είναι η τόσο πολύπλοκη νομοθεσία! Είναι πάντως ένας άλλος ορίζοντας! Δεν ήθελα να με παρεξηγήσετε, και ίσως όντως δε διατύπωσα και εγώ τα λόγια μου σωστά για να καταλάβετε καλύτερα. Παρόλα αυτά, μην είστε τόσο αρνητικοί κ εσείς όταν κ άλλοι βρίσκουν ενδιαφέρουσα τη δουλειά σας πάντα εντός νομικών πλαισίων, δε διαφωνώ σε αυτό. Προς το παρόν μία βασική απορία που έχω είναι πώς και γιατί το τεύχος αναλυτικών υπολογισμών περιλαμβάνει τα κεφάλαια 4-7 (για ΣΑ κτλ) ενώ μέσα στο λογισμικό δε βρήκα να ζητούνται. Επίσης, εντύπωση μου κάνει που ενας συνάδελφός σας είπε ότι για ΜΕΑ είναι απαραίτητη και η αγορά άλλου εμπορικού λογισμικού - μα, δε θα έπρεπε το επιμελητήριο μέσα από το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ να δίνει 100% ότι χρειάζεται ένας Έλληνας μηχανικός? Και πάλι ευχαριστώ και ελπίζω να καταφέρω να βγάλω άκρη όσο πιο ανώδυνα γίνεται!
  2. γεια σας παλι! να σας ξεκαθαρίσω γιατι νιώθω μία επιθετικότητα χώρις να καταλαβαίνω γιατί. (τουλάχιστον με τη δική μου σκοπιά) Επειδή δουλεύω σκληρά, δε μου αρέσει η ιδέα να υπογράψει άλλος για δική μου δουλειά - το θέμα των υπογραφών όπως είπαμε είναι γνωστό έτσι κ αλλιώς. Η δική μου ειδίκευση είναι στα υλικά, και έχοντας μπει σε ομαδα που ασχολείται με κτήρια (από όλες του τις πλευρές) καλούμαι (όπως καλούνται και τα άλλα μέλη) να μάθω περισσότερα για το αντικείμενο και των συναδέλφων για να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Η μέθοδος λειτουργίας μας σας ομάδα είναι πρώτα να ψάχνουμε και να ψηθούμε και μέτα να τα συζητάμε, καταλαβαίνουμε και εκτιμούμε τη συνεισφορά του καθενός στην ομάδα. Ως μη μηχανικός, μελετάω για να μάθω τί χρειάζεται για να γίνει μία μελέτη (επιστημονικά, μηχανικά, νομοθετικά, γραφειοκρατικά κτλ.). Επίσης, δλδ αν θέλω να ρωτήσω κάτι εκ μέρους κάποιου άλλου, δεν είναι δυνατό? Σας παρακαλώ να λείπουν τα σχολια με το σόι κτλ. Μελετάω κάτι μηχανικό, άρα θα ρωτήσω μηχανικό.. Όπως και εγώ τους έβαλα να διαβάσουν και να μάθουν για το δικό μου κομμάτι, έτσι και εγώ οφείλω να κάνω το ίδιο με το δικό τους - όλοι μαζί δουλεύουμε, δίκαιο μου φαίνεται. (άσε που προσωπικά μου άρεσει αυτή η μέθοδος, ξέρετε πόσα μαθαίνω καθε μέρα?!) Όπως και να εχει, δεν υπάρχει λόγος για πανικός νομίζω..να έχετε μια όμορφη νύχτα, και καλη συνέχεια στις δουλειές σας. Ευχαριστώ!
  3. @Sw0rdf1sh Καταλαβα, θα προσπαθήσω τότε να τα φτιαξω από την αρχή για να τα καταλάβω κάπως καλύτερα. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
  4. Μία ακόμη απορία - πρέπει να έχω κάποιο έξτρα λογαριασμό για να κατεβάσω φύλλα από εδώ: http://www.michanikos.gr/old/downloads.php?do=cat&id=26 γιατί παρόλο που συμπληρώνω τα στοιχεία μου, μου βγαίνει ότι δεν είναι τα σωστα... (αρκετές φορές) Καμία ιδέα? Ευχαριστώ!
  5. Ε τότε πέσαμε σε κακή επικοινωνία - δε πειράζει! Συνέχιζουμε τις δουλειές μας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
  6. Η 1η μου ανάρτηση αφορά στις απορίες μου - έπρεπε να έχει και τα "σώψυχά" μου? Και την ειδικότητά μου τη δήλωνω περήφανα και χωρίς ταμπού ή κόμπλεξ. Δε χρειάζεται άλλωστε... Τα θέματα υπογραφής είναι κοινή γνώση για όλους. Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε καχύποπτοι και να βλέπει ο ένας τον άλλον λες και θα κάνει την κομπίνα. Λίγη καλή πίστη στους ανθρώπους κανει καλό =) Από τις μέχρι τώρα απαντήσεις κατάλαβα για το διάβασμα, αν και ακόμη λίγο απορώ για το αν θα πρέπει να δώσω στην ομάδα (που παίζει το ρόλο της πολεοδομίας) ένα αρχείο σα το παραδειγμα + αναλυτικούς υπολογισμούς. Το άλλο που δε κατάλαβα είναι που βρίσκω αυτά τα φύλλα υπολογισμών, ή πρέπει να τα κάνω στο excel? όπως και να έχει, κάτι βγήκε σήμερα. Ελπίζω να ξεκαθαρίζει το τοπίο σιγά σιγά. Ευχαριστώ!
  7. dib: όχι δεν υπογράφω καμία μελέτη - έχουμε μηχανικό στην ομάδα και έχει ο καθένας το ρόλο του. έχει ζητηθεί όμως να γνωρίζω και εγώ τη διαδικασία και καλώς ή κακώς, δε μου την αναλύουν για να "ψηθώ" λίγο πρώτα
  8. Faethon11: σε ευχαριστώ αν και αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι γιατί υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Παντού στον κόσμο, επιστήμονες και μηχανικοί δουλευουν μαζί - δε βλέπω το λόγο να κάνουμε κλίκες! Δυστυχώς έχω δεχθεί τέτοια αντιμετώπιση και από άλλους μηχανικούς (διαφόρων ηλικιών) και μετα λύπης μου διαπιστώνω πόσο στενόμυαλοι είμαστε τελικά.... Άλλωστε, δε γνωρίζω για εσάς και την εμπειρία σας, αλλά όταν καλείσαι να δουλέψεις στα πλαίσια μίας ομάδας με διαφορετικές ειδικότητες, ναι μεν προσφέρεις τις δικές σου γνώσεις, αλλά επαγγελματικά πρέπει να υπάρχει η ευσυνειδησία τουλάχιστον να μπεί κανείς στον κόπο να μάθει και το αντικείμενο του άλλου (όσο μπορεί) για να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Κρίμα είναι, όλοι κάτι έχουν να προσφέρουν. Και πάλι ευχαριστώ πάντως. Τελικά - πρεπει να δώσω κάτι σα το παραδειγμα του ΤΕΕ + αναλυτικούς υπλογισμούς? Κάτι φύλλα υπολογισμών που βρήκα, δε με αφήνει να τα κατεβάσω, λέγοντας ότι βάζω λάθος όνομα χρήστη κτλ.. Ευχαριστώ πολύ για την κάθε απάντηση και για το χρόνο που αφιερώνετε. Ευχαριστώ πολύ!
  9. @TomA: σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες - το έχω ήδη δει αυτό και το μελετάω - απλά αναρωτιέμαι, δε θα έπρεπε το λογισμικό του ΤΕΕ να καλύπτει όλες τις ανάγκες? γιατι να σε αβαγκάζει σε άλλα έξοδα.. Επίσης, επειδή όπως ανέφερα πριν, είμαι στα πρώτα μου βήματα, και δεν έχω εμπειρία με νομοθεσίες. Διαβάζοντας τις ΤΟΤΕΕ ομολογώ πως παραμένει η απορία για το αν αυτό που πρέπει να φτάσει στην πολεοδομία πρέπει να είναι ίδιο/παρόμοιο με το αναλυτικό παράδειγμα + τεύχος αναλυτικών υπολογισμών. Επίσης, δε καταλαβαίνω προς τί η αντιμετώπιση αυτή.. Ξερω πολύ καλά τα δικαιώματα υπογραφής. Τό ότι κάποιος διευρύνει τους ορίζοντές του στα πλαίσια μιας ομάδας, μόνο καλό είναι. Πού είναι το κακό να ρωτήσω μηχανικούς που γνωρίζουν το θέμα τους? όπως αντίστοιχα άλλοι έρχονται σε φυσικούς για consultancy αλλά και σε άλλες ειδικότητες. Δεν υπάρχουν σύνορα. Η γνώση είναι για να τη μοιραζόμαστε, όχι για να την κρατάμε για μας... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και για τη βοήθεια που δίνετε!
  10. Καλημέρα σας, ξεκινάω την πρώτη μου ενεργειακή μελέτη σε ένα κτήριο, και προσπαθώ να καταλάβω από τις νομοθεσίες τί χρειάζεται να καταθέσω στην πολεοδομία. Στο ΥΠΕΚΑ λέει ότι πρεπει να δώσω την ενεργειακή μελέτη - τί όμως περιλαμβάνει αυτή μέσα? - τα αποτελέσματα και την έκθεση όπως αυτά βγαίνουν από το λογισμικό του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ? - ένα έγγραφο σαν αυτό του παραδείγματος? - πρέπει να δώσω και τεύχος αναλυτικών υπολογισμών? - Κάτι άλλο που μου διαφεύγει? Θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας! Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.