Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimitris282

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dimitris282

  1. Θα εκφράσω και εγώ μερικές απορίες που αφορούν αρχαίους πολιτισμούς. Είμαι της άποψης ότι όντως υπήρχε ένας εξελιγμένος αρχαίος πολιτισμός του οποίου τα σημάδια βρίσκουμε σήμερα σε μεγαλιθικές κατασκευές. Δεν νομίζω ότι η δημιουργία τόσων πολλών μεγαλιθικών μνημείων σε όλο τον κόσμο είναι ένα απλό έργο το οποίο αποδίδεται από αρχαιολόγους σε μεγαλομανείς Βασιλιάδες με μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό. Ερωτώ λοιπόν: 1) Πως σήκωναν τους μονόλιθους, πως τους μέτέφεραν ? Αναφέρομαι ασφαλώς στις πυραμίδες Νότιας Αμερικής και Αιγύπτου, στα πρόσωπα των νησιών του Πάσχα, στο Στόουνχετζ, στους μονόλιθους εισόδου του τάφου κ του παλατιού του Αγαμέμνωνα. Υπάρχουν αποδείξεις για το πως κατασκευάστηκαν τα ακόλουθα??
  2. avgoust, φοβερή η photo!! Νίκη με Πανιώνιο.......
  3. Καλημέρα, γνωρίζει μήπως κανένας συνάδελφος πως ορίζονται οι αμοιβές για επιμετρήσεις. Αν για πράδειγμα μετρήσω σοβάδες, τούβλα σε μια οικοδομή θα ζητήσω τιμή με το τετραγωνικό ή θα ζητήσω μια fixed τιμή? Σε τι τάξη μεγέθους κυμαίνεται μια τέτοια ενασχόληση? ΄Εχουμε όλοι οι Μηχανικοί δικαίωμα για προμετρησείς - επιμετρήσεις σε ένα έργο? Εγώ για παράδειγμα έιμαι νέος Μηχανικός με αριθμό ΤΕΕ από το 2005 χωρίς ΜΕΚ.
  4. O χώρος που θα νοικιάσω φαίνεται σαν κατοικία, έχω διαμορφώσει το σαλόνι σαν γραφείο και έχει άλλα 2 δωμάτια και σκοπεύω να μένω και εκεί (μια λεπτομέρεια που δεν πρόκειται να αναφέρω στην εφορία ασφαλώς). Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα σε αυτό. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!
  5. terry, αυτό το διαπίστωσα μόλις την περασμένη εβδομάδα και θα γίνει και αυτοψία στο νέο χώρο. Ευχαριστώ που ασχολήθηκες πάντως.
  6. Καλησπέρα. Είμαι νέος Μηχανικός με κυρίως εργοταξιακή εμπειρία και καθώς έχω καταφέρει να βρω μια δουλεια 8ώρου στο χώρο έχω διαπιστώσει ότι έχω αρκετό ελευθέρο χρόνο για να ανοίξω ένα γραφειάκι να ασχολούμαι τα απογεύματα. Μέχρι τώρα είχα δηλωμένη ως επαγγελματική στέγη την οικία των γονιών μου. Έχω αποφασίσει να νοικιάσω ένα χώρο για να τον κάνω τεχνικό γραφείο. Γνωρίζει μήπως κανένας ως Ελευθέρος επαγγελματίας που είμαι και δήλωνα μέχρι τώρα μόνο έσοδα αν η αλλαγή αυτή σε γραφείο όπου θα δηλώνω και έξοδα επηράζει την επιστροφή φόρου της παρακράτησης του 20%. Όταν αλλάζουμε επαγγελματική στέγη, εκτός από τη δήλωση στην εφορία τι αλλές ενέργειες πρέπει να γίνουν. Δεν θέλω να κουράσω αλλά ακούω πολλά και διάφορα τελευταία που τρομάζουν και εν τέλει αναρωτιέμαι αν θα μου αποφέρει κερδοφορία αυτή η κίνηση! Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.