Μετάβαση στο περιεχόμενο

toshk

Members
  • Περιεχόμενα

    40
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

675 profile views
  • kits

  • nik-top

toshk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα! Θα ήθελα τη γνώμη σας για αποθήκη στο δώμα 4,00 τ.μ. και ύψος 1,60 μ. Μπορεί να δηλωθεί στην Κατ. 3 ιβιβ) αποθήκη μέγιστης επιφάνειας 15 τ.μ. και ύψους έως 2,50 μέτρα; Γενικά η Κατ. 3 αφορά μόνο σε ισόγειες αποθήκες η γενικά σε αποθήκες. Διαφορετικά πρέπει να δηλώσω την αποθήκη ως ΥΔΚΧ;;; Σχετικά με την υπέρβαση ύψους τι δηλώνω; Θα ήθελα τη γνώμη σας και για τα έρκερ προ του '83, που δεν παρουσιάζονται στα σχέδια της οικοδομικής άδειας ιδικά όταν έχουμε μικρές προεξοχές (0,20 μ) σε όλους τους ορόφους πολυκατοικίας, οι οποίες βρίσκονται σε ύψος πάνω από 5,00 μ. από κοινόχρηστο χώρο. Έχει συζητηθεί κάπου το θέμα αυτό; Θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει να μου απαντήσει. Σας Ευχαριστώ!
  2. Σε τετραώροφη οικοδομή με άδεια το 1990 έχει εγκριθεί μελέτη εγκατάστασης υδραυλικού ανελκυστήρα. Έχει κατασκευαστεί και το ανάλογο φρεάτιο. Ωστόσο, η εγκατάσταση δεν έγινε ποτέ. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση του ανελκυστήρα. Απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών; Στην οικοδομή δεν υπάρχει εγκεκριμένος κανονισμός πολυκατοικίας. Δεν υπάρχει υπόγειο, αρά μπορεί να εγκατασταθεί εξωτερικό μεταλλικό ερμάριο μηχανοστασίου; Απαιτείται μελέτη ή έκθεση στατικής επάρκειας, με δεδομένο ότι το φρεάτιο έχει ήδη νόμιμα κατασκευαστεί; Απαιτείται νέα μελέτη για τον υδραυλικό ανελκυστήρα; Σας Ευχαριστώ!
  3. Σε τετραώροφη οικοδομή με άδεια το 1990 έχει εγκριθεί μελέτη εγκατάστασης υδραυλικού ανελκυστήρα. Έχει κατασκευαστεί και το ανάλογο φρεάτιο. Ωστόσο, η εγκατάσταση δεν έγινε ποτέ. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση του ανελκυστήρα. Απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών; Στην οικοδομή δεν υπάρχει εγκεκριμένος κανονισμός πολυκατοικίας. Δεν υπάρχει υπόγειο, αρά μπορεί να εγκατασταθεί εξωτερικό μεταλλικό ερμάριο μηχανοστασίου; Απαιτείται μελέτη ή έκθεση στατικής επάρκειας, με δεδομένο ότι το φρεάτιο έχει ήδη νόμιμα κατασκευαστεί; Σας Ευχαριστώ!
  4. Ευχαριστώ! Ωστόσο η ερώτηση αφορά στο ακίνητο που είναι η κύρια κατοικία και είναι στη Θράκη. Θεωρώ ότι το γεγονός ότι υπάρχουν άλλα ακίνητα εντός και εκτός Θράκης, αλλά σε οικισμούς < 3000 κατοίκων, δεν του στερεί το δικαίωμα στην έκπτωση. Ευχαριστώ!
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι! Ιδιοκτήτης κατοικίας στη Θράκη 60,00 τ.μ. με αυθαίρετα περίπου 15,00 τ.μ., που ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν και άλλα ακίνητα σε οικισμούς < 3000 κατοίκων, δικαιούται να λάβει την ειδική μείωση προστίμου του άρθρου 103; Ευχαριστώ!
  6. Τη Βεβαίωση της ΔΕΗ για την ημερομηνία πρώτης ηλεκτροδότησης, (το πατάρι έχει δική του ανεξάρτητη παροχή ρεύματος) στην οποία φαίνεται το σύνολο των τ.μ. νόμιμου παταριού + προσθήκη. Τέλος θέλω να πω κάτι που σκέπτομαι καιρό και δεν ξέρω που ακριβώς να το γράψω, γιατί απευθύνεται σ’ όλους τους συναδέλφους του φόρουμ. Είναι τόσο ενθαρρυντικό για την εποχή μας, που υπάρχουν άνθρωποι, που αφιερώνουν τόσο χρόνο για να ερευνήσουν και βοηθήσουν κάθε συνάνθρωπό τους. Έχω τη βεβαιότητα πως κάτι καλό γεννιέται και έχουμε την υποχρέωση, με τη συμμετοχή μας να του δώσουμε προοπτική να στεριώσει! Ευχαριστώ!
  7. Καλημέρα! Ευχαριστώ και πάλι. Λόγω της παλαιότητας δεν μπορώ να το δηλώσω στην Κατηγορία 2; Στην αυτοτελή ιδιοκτησία δεν υπάρχουν αλλαγές μετά το 1983.
  8. Ιάσονα, Ευχαριστώ! Η λύση που προτείνεις για το θέμα της τροποποίησης της Σύστασης είναι πολύ χρήσιμη. Ζητώ τη γνώμη σου για το θέμα του χαρακτηρισμού της χρήσης του παταριού. Το ύψος του είναι 2,20 μ., άρα φαντάζομαι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί χώρος κύριας χρήσης. Στην περίπτωση αυτή για τον υπολογισμό του προστίμου του νόμιμου παταριού, που ως τμήμα ανεξάρτητης ιδιοκτησίας θα δηλωθεί ως χώρος με ΥΔ και για την αυθαίρετη προσθήκη, θα δηλώσω την υπέρβαση ως ΥΔΚΧ ή ΥΔΒΧ; Ξαναρωτώ και για τον υπολογισμό του συντελεστή ΥΔ, θα δηλώσω > 200%, σωστά;
  9. Ο ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος και σε ότι αφορά στην παλαιότητα έχω λογαριασμό της ΔΕΗ, με βεβαίωση πρώτης ηλεκτροδότησης το 1977 με δηλωμένα όλα τ.μ. του παταριού – νόμιμα και αυθαίρετα. Ελπίζω αυτό το στοιχείο να με καλύπτει ως προς την παλαιότητα. Σε ότι αφορά στο συντελεστή υπέρβασης δόμησης έχω δηλώσει >200% της επιτρεπόμενης δόμησης, σωστά; Συναίνεση γιατί χρειάζομαι, αφού ο χώρος του παταριού βρίσκεται εντός των ορίων του ισόγειου καταστήματος, το οποίο, σύμφωνα με την άδεια εξυπηρετούσε. Ερώτηση- αν δημιουργήσει ο πελάτης εσωτερική επαφή του καταστήματος με το πατάρι του, όπως προέβλεπε η άδεια, προφανώς δεν απαιτείται συναίνεση, σωστά; Ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέτετε και για την πολύτιμη γνώμη σας. ΙΑΣΟΝΑΣ, on 20 Jul 2017 - 11:14, said: Ιάσονα, η γνώμη σου σε παρακαλώ για το #239; Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". (ΟΙ δημοσιεύσεις σας συγχωνεύτηκαν) Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  10. Ιάσωνα, ευχαριστώ ! Ο χώρος του παταριού, στα σχέδια της Ο.Α. (1975) φαίνεται ότι εξυπηρετεί το ισόγειο κατάστημα, δεν μετρούσε στο Σ.Δ. γιατί πάντα σύμφωνα με τη άδεια, καταλάμβανε χώρο <50% του ισόγειου καταστήματος. Ωστόσο, στη στάθμη του μεσώροφου, άνοιξε μία πόρτα και το πατάρι, στο οποίο έγινε και αυθαίρετη επέκταση καταλαμβάνοντας πλέον το 100 % του ισογείου καταστήματος, με το οποίο δεν είχε στην πράξη ποτέ λειτουργική συνέχεια, δημιούργησε μία νέα αυτόνομη ιδιοκτησία με ύψος 2,20 (που δεν πληροί ούτε την απαίτηση του 2,40 για χώρους κύριας χρήσης). Στη Σύσταση Ο.Ι. αναφέρονται μόνο τα τ.μ. του καταστήματος και όχι του παταριού (50%), το οποίο δεν μετρούσε άλλωστε στη δόμηση. Λοιπόν;;; Ευχαριστώ!
  11. Ευχαριστώ για την απάντηση! Στην περίπτωση του πελάτη μου όμως, δεν υπάρχει θέμα αλλαγής χρήσης, γιατί από την κατασκευή του ο χώρος λειτούργησε ως ανεξάρτητος, με τη νέα χρήση - αυτή του γραφείου. Άρα μήπως να τον δηλώσω ως υπέρβαση δόμησης Κ.Χ. μόνο (πατάρι της άδειας + αυθαίρετη προσθήκη) και να κλείσω το θέμα; Σε ότι αφορά στο δικό σου θέμα, διάβασε το παρακάτω, θεωρώ πως θα σε βοηθήσει. http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=oeoDxtkxgrs%3d&tabid=777&language=el-GR
  12. Πατάρι καταστήματος, το οποίο επεκτάθηκε αυθαίρετα έτσι ώστε να καλύπτει το 100% του υποκείμενου ορόφου, έχει ανεξαρτητοποιηθεί με δική του είσοδο (χωρίς λειτουργική συνέχει με το ισόγειο κατάστημα ) από τη στάθμη του μεσωρόφου. Η νέα του χρήση είναι γραφείο και το καθαρό του ύψος – 2,20 μ. Μπορεί να γίνει χρήση μειωτικού συντελεστή, ή δηλώνεται όλη η επιφάνειά του – νόμιμο πατάρι + αυθαίρετη προσθήκη, ως υπέρβαση δόμησης Κύριας χρήσης και αλλαγής χρήσης; Σας ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.