Μετάβαση στο περιεχόμενο

angel30

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    95
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

824 profile views
  1. Έχω ήδη ολοκληρωμένα, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ και ΤΑΠ πληρωμένο. Μένει να πάω ένα φάκελο στην εφορία και δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεται για την ώρα, με πάει βήμα βήμα ο συμβολαιογράφος. Απλά από άποψη μηχανικού εννοώ αν είναι εφικτό σε 10 μέρες....
  2. Χίλια ευχαριστώ, θα το κοιτάξω άμεσα!!!
  3. Το εύχομαι ολόψυχα!!! Υπάρχει κάποια εγκύκλιος που αναμένεται να βγει τώρα τον Ιούλιο για τα δικαιολογητικά ως προς τις μεταβιβάσεις?
  4. Θυμάμαι ότι μας είχε πει ότι έχουν ανέβει γιατί η παλιά βεβαίωση περαίωσης είναι τυπωμένη από το ΤΕΕ. Ναι έχουμε και το 5σέλιδο της δήλωσης. Οπότε ευελπιστούμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ, θα το κοιτάξω.
  5. Χίλια ευχαριστώ. Ευχάριστο νέο αυτό!!! Ο μηχανικός εκείνος δεν είναι διαθέσιμος πια, οπότε δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο πλέον, μπορείτε να με κατατοπίσετε λίγο περισσότερο ως προς το πόσο χρονοβόρο είναι και τι δικαιολογητικά μπορεί να χρειαστούν? Για παράδειγμα μπορεί να χρειάζονται νέα σχέδια? Να σημειωθεί ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τους ήδη τακτοποιημένους χώρους, δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επιπλέον παράβαση....
  6. Έχω ένα ακίνητο 1/2 εξ' αδιαιρέτου με τη μητέρα μου, πρώτης και κύριας κατοικίας αυθαίρετης, τακτοποιημένης με τον νόμο 4178 για 40 χρόνια. Αρχικά επειδή ήταν από κληρονομιά ήταν 1/4 εξ' αδιαιρέτου μαζί με άλλα 2 άτομα, αγοράσαμε τα μερίδια τους μέσω προσυμφώνου, πληρώσαμε εγώ και η μητέρα μου εξ' ολοκλήρου την τακτοποίηση αυθαιρέτου η οποία ξεκίνησε με τον 4014 και ολοκληρώθηκε με τον 4178. Έτσι το 2014 συντάχθηκε οριστικό συμβόλαιο κατά το οποίο το ακίνητο είναι 1/2 εξ' αδιαιρέτου σε εμένα και τη μητέρα μου. Τώρα προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε δικαιολογητικά για γονική παροχή από τη μητέρα μου σε εμένα. Οπότε έχω στα χέρια μου από 4178 τοπογραφικό με συντεταγμένες, κατόψεις, τομές και ίσως και κάποια πρόσοψη. Έχω άγνοια, τι χρειάζεται από τον μηχανικό πέρα από την έκδοση της εκ νέου βεβαίωσης περαίωσης? Έχω ακούσει για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, τι ισχύει? Πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία? Γιατί θέλω μέσα σε 10 μέρες να έχει ολοκληρωθεί αυτό το θέμα. Τι δικαιολογητικά χρειάζονται και πόσο μπορεί να κοστίσει? Θα μπορούσε κάποιος αρμόδιος να με κατατοπίσει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Καταλαβαίνω τι λέτε και σας ευχαριστώ!!! Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή από τότε έως τώρα στο κτίσμα!!! Και ευτυχώς ως προς αυτό, δεν άφησε τίποτα η μηχανικός που να μη το βάλει γι' αυτό και πληρώσαμε μεγάλο πρόστιμο και πήραμε δάνειο προκειμένου να εξοφληθεί άμεσα και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, απ' ότι καταλαβαίνω δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα!!! Ναι έχω πάρει σειρά σχεδίων!!! Οπότε όλα καλά!!!
  8. Σας ευχαριστώ πολύ!!! Έχω τα σχέδια που μου έδωσε τότε τυπωμένα σε έντυπη μορφή!!! Απλά η απορία μου είναι καθαρά για θέμα μελλοντικής μεταβίβασης και επειδή κάποιος ανέφερε ότι στον 4178 απλά υπάρχει οριστική υπαγωγή και όχι περαίωση. Και δεν καταλαβαίνω τη διαφορά τη στιγμή που το έγγραφο γράφει επάνω Βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής στον Ν.4178/2013 και κατάσταση δήλωσης Οριστική υπαγωγή? Είναι περαιωμένο? Ναι ή όχι?
  9. Να σας κάνω μία ερώτηση? Εάν το αφήσουμε έτσι χωρίς να κάνουμε τίποτα, όταν είναι να το πουλήσουμε θα υπάρξει πρόβλημα? Θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση? Ή πρέπει κάθε νέος νόμος που βγαίνει όπως ο 4495 να τρέχουμε και να υπαγόμαστε τον νέο νόμο? Ρωτάω γιατί τώρα αυτή τη στιγμή είναι ο 4495? Με το νέο έτος μπορεί να βγει κάποιος άλλος και πάει λέγοντας. Θα ήθελα μία γνώμη πάνω σε αυτό, αν δεν σας είναι κόπος!!! Σας ευχαριστώ!!!
  10. Λοιπόν έψαξα και βρήκα το έγγραφο!!! Λέει επάνω Βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής στο Ν.4178/2013 για το παρακάτω ακίνητο. Η κατάσταση δήλωσης περιγράφεται ως οριστική υπαγωγή. Είναι όμως περαιωμένη? Μπήκα και στο σύστημα και βλέπω μέσα 3 pdf. Το 1 είναι Βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής στο Ν. 4178/2013 για το παρακάτω ακίνητο. Το 2ο είναι η βεβαίωση μηχανικού που είχε γίνει για τα συμβόλαιο Βεβαίωση Μηχανικού (Σύμφωνα με την παρ.1α του άρθρου 3 του Ν.4178/2013) και το 3ο είναι ΒΕΒΑΙΩΣΗ για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας και για χορήγηση βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης (παρ. 3, άρθρ. 24, του ν. 4178/2013, όπως ισχύει). Η κατάσταση είναι εξοφλημένη. Σε αυτό το link https://portal.tee.gr/ypeka/auth/pages/public/DilosiBeb.jspx δεν βρήκα σχέδια μέσα... Θα έπρεπε να φαίνονται? Το μόνο που δεν ισχύει είναι τα τηλέφωνα... Επίσης να σημειώσω δεν θέλω να πάμε στον ίδιο μηχανικό επειδή δεν μείναμε ευχαριστημένοι... Ένας άλλος μηχανικός μπορεί να το δει μπαίνοντας στο σύστημα? Μπορεί να έχει δηλαδή πρόσβαση για να το κοιτάξουμε?
  11. Ευχαριστώ πολύ, ο ηλεκτρονικός κωδικός δήλωσης ή μοναδικός αριθμός ακινήτου που αναγράφεται? Οπότε αν έχει γίνει οριστική υπαγωγή στον 4178 χρειάζεται περαίωση στον 4495?
  12. Ευχαριστώ πολύ!!! Εννοείτε την περαίωση? Απ' ότι θυμάμαι έχω τέτοια έγγραφα, μπορώ ωστόσο να το κοιτάξω εκ νέου!!! Οπότε σε περίπτωση που εγώ και η μητέρα μου θελήσουμε να πουλήσουμε το ακίνητο, δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα που δεν έχουμε υπαχθεί στον νέο νόμο 4495?
  13. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ναι υπήρχε 1 κληρονομικό ακίνητο από το 2004, σε 4 κληρονόμους, 1/4 εξ' αδιαιρέτου, ξεδιαλύθηκε μετά από χρόνια και μεταβίβασαν οι 2 κληρονόμοι τα μερίδια τους, αντίστοιχα και εμένα και τη μητέρα μου, με προσύμφωνο αρχικά, δεν θυμάμαι πότε και κατόπιν τακτοποίησης του αυθαιρέτου, βάση νόμου 4178/2013, έγινε και το οριστικό συμβόλαιο τον Δεκέμβριο του 2015 και όλα τα διαδικαστικά τακτοποιήθηκαν για τη σύνταξη αυτού του συμβολαίου, όπως και το κτηματολόγιο μετέπειτα, βάση νέων μεριδίων. Αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως είμαστε εκτός νόμου για τα αυθαίρετα και πρέπει να υπαχθούμε και στον νέο νόμο τον 4495/17? Μήπως δεν ισχύει η τακτοποίηση σύμφωνα με τον Ν.4178 και πρέπει να γίνουν ενέργειες υπαγωγής? Μήπως χρειάζεται ακόμα και για μελλοντική πώληση του ακινήτου? Αν δηλαδή εγώ και η μητέρα μου θελήσουμε να το πουλήσουμε, μήπως δεν γίνεται και πρέπει πρώτα να έχει υπαχθεί στον νόμο 4495/17 προκειμένου να είναι έγκυρη η μεταβίβαση? Και αν ναι τι χρειάζεται? Θα πληρωθούν εκ νέου πρόστιμα?
  14. Καλημέρα σε όλους. Χρειάζομαι λίγο τα φώτα σας. Έχω 1/2 εξ' αδιαιρέτου με τη μητέρα μου, πρώτη και κύρια κατοικία αυθαίρετη τακτοποιημένη βάση του Ν.4178 με οριστική υπαγωγή. Επειδή ήταν από κληρονομιά και ήρθε λοιπόν από τρίτους σε εμένα και τη μητέρα μου 1/2 εξ' αδιαιρέτου, όπως ανέφερα πριν, συντάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 οριστικό συμβόλαιο μεταβίβασης δηλαδή συμβολαιογραφική πράξη. Έχουν γίνει όλα τα διαδικαστικά όπως και το κτηματολόγιο, έχουμε πάρει και φύλλο. Όλα οκ μέχρι εδώ. Προσφάτως είδα όμως ότι έχει βγει και ο νόμος 4495/17 για τα αυθαίρετα, δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται, χρειάζεται να πάμε εκ νέου στον μηχανικό να κάνουμε κάτι? Έχει αλλάξει κάτι ως προς την τακτοποίηση και ως προς τα πρόστιμα? Να σημειώσω ότι το πρόστιμο βάση Ν.4178, έχει πληρωθεί εξ' ολοκλήρου. Τι γίνεται όμως από εδώ και στο εξής? Θα παρακαλούσα όποιος μηχανικός γνωρίζει και ασχολείται με το θέμα, να με κατατοπίσει αν είναι εύκολο. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  15. Ευχαριστώ πολύ, κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι είναι περαιωμένη η τακτοποίηση. Δεν άκουσα κάτι ότι είναι λάθος, δεν ξέρω βέβαια από που διευκρινίζεται αυτό!!!! Οπότε λογικά πάω στον μηχανικό και βλέπει αν υπάρχει κάτι!!!!! Νόμιζα ότι επιστρέφονται χρήματα σε όλους, από τυχόν κρατήσεις μεγαλύτερων προστίμων από ότι έπρεπε!!!! Οπότε θα πρέπει να δώσουμε στον μηχανικό τον λογαριασμό τραπέζης, αν εμπίπτει τέτοια κατηγορία για να το περάσει και να μπουν εκεί τα χρήματα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.