Μετάβαση στο περιεχόμενο

kuli

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

kuli's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, Κάτι δεν πάει καλά με την εγκατάσταση της γραμμής σου Α. μέσα στο σπίτι σου ή Β. έξω από το σπίτι σου (διαμέρισμα). Προτείνω να κάνεις δύο ελέγχους Α. στο εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού απομονώνοντας το από το εξωτερικό και ξηλώνοντας όλες τις τηλεφ. πρίζες Β. στο εξωτ.δίκτυο απομονώνοντας το από το εσωτερικό και αρχίζοντας από την πόρτα του σπιτιού σου προς τα έξω, μέχρι το σημείο σύνδεσης της γραμμής σου. Ο έλεγχος πιθανόν να μπορεί να γίνει Α. οπτικά Β. με τη χρήση ενός πολύμετρου ή Γ. με το ειδικό εργαλείο που έχουν οι τεχνίτες. Ανάλογα με τι διαθέτεις. Συνήθη προβλήματα εκτός από Α. τα βραχυκυλώματα, είναι οι κομμένοι αγωγοί κατά μήκος της γραμμής οπότε δεν λειτουργεί τίποτα αλλά και Β. η οξείδωση (σκουριά) των αγωγών (σε παλιές οικοδομές) ή το μπλέξιμο (πλεξούδα) των καλωδίων μέσα στο σπιράλ των γραμμών όλων των διαμερισμάτων,οπότε ανεβαίνει το παράσιτο (σαβούρα) της γραμμής (internet) αλλά και πτώση της ταχύτητας, ιδίως όταν μεσολαβούν πολλά μέτρα γραμμής π.χ. ψηλός όροφος (application γι αυτές τις μετρήσεις θα βρεις στο internet). Στην τελευταία περίπτωση το UTP είναι η καλύτερη λύση
  2. Η ανανέωση συμβολαίου (με τον ίδιο ενοικιαστή) δεν απαιτούσε ΠΕΑ (όταν το συμβόλαιο είχε γίνει πριν το νόμο ΠΕΑ ή όταν το ακίνητο ήταν μικρότερο των 50μ). Τώρα πλέον, ισχύει το ίδιο ή όχι?
  3. vitokous καλημέρα. Μήπως κάνεις κάποιο λάθος? Κατανάλωση βάσει ετικέτας 50 watt και έχει ασφάλεια 20 αμπέρ? Το αμπερομέτρησες και είδες 13- 15 αμπέρ? Βασικά, τα μεγέθη που αναφέρεις είναι ασύμβατα. 1. Μήπως τα 50 watt που αναφέρεις είναι RF? 2. H ασφάλεια των 20 αμπέρ αποκλείεται να είναι μανίσια. Μπορείς να το επαληθεύσεις? 3. Στο τεχνικό εγχειρίδιο αναφέρει πόσα αμπέρ τραβάει ο ασύρματός σου κατά τη λήψη, και πόσα κατά την εκπομπή. Κατά τη λήψη αποκλείεται να υπερβαίνει το 1,5Α 4. Σε τι διαμόρφωση εκπέμπεις? π.χ. σε FM, AM, CW η κατανάλωση είναι σχεδόν σταθερή. Σε SSB είναι κυμαινόμενη 5. Η ένδειξη κατά τη μέτρηση που έκανες είναι σίγουρη? 6. Σε εγκαταστάσεις εποχούμενων ασυρμάτων μεγάλο ρόλο στην κατανάλωση ρεύματος παίζουν τα στάσιμα κύματα κατά την εκπομπή (SWR). Έκανες τις σχετικές ρυθμίσεις βάσει γέφυρας στασίμων? 7. Σε περίπτωση που δεν κάνεις κάτι σωστά το πολύ πολύ να κλάψεις το στάδιο εξόδου το πομπού (το δάκρυ θα είναι αλμυρό) 8. Το αυτοκίνητο είναι 12βολτο? 9. Μήπως πρόκειται για φορτηγό (24βολτ) και χρησιμοποιείται power inverter? Αφού τσεκάρεις τα παραπάνω μπορείς να το ψάξεις για διατομές καλωδίων.
  4. domeniko70 Προς αποφυγή παρεξήγησης αναφέρω ότι το f/b αφορά όλες τις κεραίες, εκπομπής ή λήψεως. Αφορά βέβαια τις κατευθυνόμενες κεραίες μόνο, αφού πρέπει να ορίσεις το εμπρός και το πίσω (front to back) της κεραίας. Ουσιαστικά είναι η απομόνωση (ή διαφορά σε κέρδος) που παρέχει η κεραία στο εμπρός από το πίσω μέρος της. Το f/b συνήθως είναι άσχετο με την απολαβή της κεραίας. Ενοείται πως όσο μεγαλύτερος είναι ο λόγος f/b τόσο καλύτερη είναι η κεραία. Όποιον τύπο κεραίας χρησιμοποιείς, η καλύτερη θα έχει μεγαλύτερη απολαβή και μεγαλύτερο f/b. Το f/b δείχνει κατά πόσο ξεφορτώνεσαι τη σαβούρα που υπάρχει στο χώρο άσχετα με το αν η συσκευή σου είναι αναλογική ή ψηφιακή. Υ.Γ. Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά κρίσιμα στην επιλογή μιάς κεραίας.
  5. Αφού τα 4 ζεύγη βρίσκονται σε ένα καλώδιο, τότε αυτό το καλώδιο είναι το UTP το οποίο έχει 4 ζεύγη, διαφορετικού χρώματος το καθένα. Η γραμμή του τηλεφώνου σου όπως παραδίδεται από την εταιρεία που είσαι συνδρομητής, περιλαμβάνει τηλέφωνο και internet σε ένα ζεύγος. Σε αυτήν τη γραμμή συνδέεις το/ τα τηλέφωνό/ α σου (μέσω ενός φίλτρου) χωρίς τη μεσολάβηση MODEM - ROUTER όταν είσαι στον ΟΤΕ & Forthnet. Οταν τα τηλέφωνα είναι περισσότερα από ένα ή δύο ή είναι φθηνοκατασκευές, η πτώση τάσης που θα έχεις στη γραμμή σου, θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Μετά το ROUTER παίρνεις το INTERNET κ.λ.π. Στις υπόλοιπες εταιρείες, πρέπει το ROUTER να συνδεθεί στη γραμμή όπως έρχεται από την εταιρεία (στο ζεύγος που σου παραδίδουν) . Σε αυτήν την περίπτωση το ROUTER έχει έξοδο τηλεφώνου και έξοδο INTERNET. Εδώ μπορείς να συνδέσεις περισσότερα τηλέφωνα χωρίς το πρόβλημα πτώσης τάσης. Ετσι, το ROUTER γίνεται το κέντρο επικοινωνιών του σπιτιού, αφού από αυτό ξεκινούν ξεχωριστές γραμμές τηλεφώνου και INTERNET προς όλους τους χώρους του σπιτιού (τα τηλέφωνα συνδέονται παράλληλα, το κάθε κομπιούτερ συνδέεται σε μία από τις εξόδους του ROUTER που είναι για INTERNET). Κάπου εδώ αρχίζει και το θέμα WI - FI που λύνει χέρια εάν αυτός που το στήσει ξέρει τι κάνει. Εάν είσαι οπτικός τύπος σχεδίασε σε χαρτί το δίκτυο του σπιτιού σου αρχίζοντας από τη γραμμή που σου παραδίδει η εταιρεία, το ROUTER και τις γραμμές που θα χρειαστείς μέσα στο σπίτι και προσπάθησε να το υλοποιήσεις. Καλή τύχη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.