Μετάβαση στο περιεχόμενο

achinic

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

509 profile views
  1. Σε περίπτωση που συνιδιοκτήτης σε κοινοχρηστη πρασιά με ποσοστό 8% τακτοποίησε αυθαιρεσίες του με το νόμο 4495/2017. Ποιά είναι η αρμόδια υπηρεσία για να γίνει καταγγελία και έλεγχος οτι δεν υπήρχε συναίνεση ? Υηπρεσία Δόμησης του Δήμου ή τα Περιφεριακά Παρατηρητήρια Ελέγχου Δόμησης ?
  2. Απλά τα βασικά επόμενα βήματα ήθελα να μάθω. Είμαι με την πλευρά αυτού που ενοχλείτε από 5 ψυκτικά μηχανήματα και ένα αιρ κοντισιον σε απόσταση 2 μέτρα από την είσοδο του..... Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι και ο καθένας έχει το δρόμο του. Γνωρίζει κάποιος τα βασικά επόμενα βήματα ?
  3. Ας υποθέσουμε πως σήμερα γίνεται αυτοψία από την πολεοδομία... σε κατάστημα που έχει τοποθετήσει παράνομα μηχανήματα ψυκτικά σε κοινόχρηστη πρασιά χωρίς άδεια και συναίνεση των υπολοίπων. Μπορεί κάποιος να περιγράψει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα ζήτήσει η πολεοδομία απο τον καταστηματάχρη. βήματα και χρονικά περιθώρια.
  4. Αυτή είναι η απορία μου. Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει νόμιμα η μεταφορά. Υπάρχει κάποιο παραθυράκι δηλαδή στο κανονισμό... ?
  5. Να αναφέρω ότι η άδεια οικοδομής είναι του 1979. Το έχει μεταφέρει νομότυπα ή είναι παράνομο ?
  6. Σε κατάστημα λιανικής πώλησης τροφίμων ~35τ.μ.. Υπήρχε WC βάση της άδειας λειτουργίας στο ισόγειο. μπορεί να έχει μεταφερθεί η τουαλέτα WC απο το ισόγειο στο πατάρι νόμιμα τα τελευταία 5 ρόνια ? ?? Δεν θα απαγορεύονταν με βάση τη νομοθεσία για πρόσβαση σε ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενα άτομα. Δηλ. Ο νόμος δεν λέει ο.κ. δεν είναι απαραίτητο να φταίξεις WC ΑΜΕΑ λόγω λίγων τετραγωνικών αλλά παράλληλα του επιτρέπει να την μεταφέρει στο πατάρι.... ?
  7. Σε πολυκατοικία χωρίς κανονισμό πολυκατοικίας στο ισόγειο δραστηριοποιείται κατάστημα. Η προσθήκη κάποιου Κ.Α.Δ. π.χ. πώληση αλκοόλ (είναι και ιδιαίτερη περίπτωση το αλκοόλ) απαιτεί να υπάρχει η συναίνεση των υπολοίπων ενοίκων ? Ή απαξ και εκδόθηκε η άδεια ο καταστηματάρχης μπορεί να προσθαφαιρεί ΚΑΔ χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων ενοίκων ? Μπορεί να προστεθεί π.χ. ΚΑΔ για ηλεκτρονικό εμπόριο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ?
  8. Είναι υποχρεωτική από το νόμο η τοιχοπλήρωση των περιμετρικών τοίχων ενός κτηρίου με διπλό μπατικό για κατασκευή του 1985 ? και αν έχει γίνει με μονό τούβλο για "εξοικονόμηση χώρου " ενώ η μελέτη ήταν με διπλό αποτελεί σοβαρή παράλειψη και αλλάζει σημαντικά τις αντοχές του κτηρίου ?? και την αντισεισμική του συμπεριφορά ?
  9. Σε κοινόχρηστη πρασιά για την δημιουργία ανοιχτού χώρου στάθμευσης γνωρίζει κάποιος αν απαιτείται η συναίνεση του 100% των ιδιοκτητών ή με 89% μπορεί να δημιουργηθεί ?? Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή για το κτήριο κανονισμός πολυκατοικίας που να απαγορεύει κάτι ή να προβλέπει αυτή την περίπτωση.
  10. Καλησπέρα, Με ενδιαφέρουν προτάσεις και κόστος από κάποιο μηχανικό για να με καθοδηγήσει τι χρειάζεται και πόσο θα κοστίσει μια άδεια για την παρακάτω περίπτωση. Διαθέτω παλαιά αποθήκη προ του 1955 σε οικισμό της Αργολίδας διαστάσεων 10m x 5m και θέλω να γκρεμίσω τη κεραμοσκεπή. Υπάρχει σκυρόδεμα στο δάπεδο πάχους 30-35 εκατοστά. Εκεί θέλω να στηρίξω 6 κολώνες σιδερένιες ίσως δοκούς Η εσωτερικά του κτηρίου. Γύρω γύρω θα τρέξει δοκός Η που θα ακουμπήσει στις σιδερένιες κολώνες. πάνω εκεί θα ακουμπήσει ο σκελετός της σκεπής κατασκευασμένος από σιδερένιες γωνίες 40 χ 40. και πάνω να ακουμπήσουν τα κεραμίδια. Την υλοποίηση θα αναλάβει δικό μου συνεργείο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.