Μετάβαση στο περιεχόμενο

gardian777

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    ΠΟλιτικού μηχανικού - Αιγιαλού παραλίας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

416 profile views
  • koozoop

gardian777's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τι μπορεί να σημαίνει η ΜΗ αποτύπωση παλαιού αιγιαλού σε εγκεκριμμένο σχέδιο πόλεως (ΦΕΚ 1010/18/11/2002) ? ότι παυει να υφι΄σταται ? υπάρχει σκοπός περίεργος επειδή ο παλαιός αιγιαλός υπερβαίνει την γραμμή δόμησης? καταργείται ? ή κάτι άλλο? η κτηματική φαίνεται να μην τον καταργεί από άλλα έγγραφά της αλλα δεν είναι περίεργο να μην τον εμφανίζει στο ρυμοτομικό σχέδιο? Νομικά από όσο γνωρίζω ΜΠΟΡΕΙ να συμπεριληφθεί στα σχέδια πόλης και τροποποιείται ανάλογα το ιδιοκτησιακό του καθεστώς καθώς απαλλοτριώνεται ή τακτοποιείται σε οικοδομικά τετράγωνα. τι νομίζετε ? ευχαριστώ Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  2. Είναι το ΦΕΚ 147Δ/1999. Δείχνει πως υπάρχει οριοθέτηση οικισμού και παράλληλα (ενημερώνω πως) υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο πολεως. Οπότε η ερώτηση είναι (και υποθέτω) πως το ΦΕΚ οριοθέτησης οικισμού είναι σε ισχύ και ας μην είναι ΠΔ. Ο μηχανικός το ίδιο πιστεύει αλλά δεν ειναι και δικαστικός. Η αμφιβολία υπάρχει διότι, ο Ρωμαλιάδης αν θυμάμαι σωστά, αναφέρει πως σε παραλιακούς οικισμούς για την έγκριση οριοθέτησης οικισμού χρειάζεται ΠΔ. αυτό είναι όλο.
  3. δεν το βλέπω στο χάρτη. τι εννοείς edit? X Y 289873.79 4246502.86 χαρακτηρισμένο με ΦΕΚ 147Δ πρέπει να κάνω κάτι? Εξάλλου πρέπει να υπάρχει πιστεύω και να υφίσταται νόμιμα καθώς με βάση αυτό πρέπει να έγινε ρυμοτόμιση της ίδιας περιοχής και σχέδιο πόλεως το 2002 με ΦΕΚ επίσης
  4. Ξέρει μήπως κάποιος αν το άρθρο 4 του Ν. 3127/2003 μπορεί να εφαρμοστεί και σε παλαιό αιγιαλό αν συντρέχουν όλες οι προυποθέσεις εφαρμογής του?
  5. Ούτε στο Δήμο , ούτε πουθενά βρίσκεις το ΦΕΚ. η λύση είναι να πάρεις τηλ το Εθνικό τυπογραφίο εχοντας τον αριθμ πρωτ. απο΄φασης Νομάρχη. ειδικά αν είναι παλιά οριοθέτηση. Πως βρίσκω αν η συγκεκριμένη απόφαση Νομάρχη είναι σύννομη ? Πολλές αποφάσεις Νομαρχών που δεν έγιναν ΠΔ έχουν καταγγελθει και καταργηθει?
  6. δεν έχω κοιτάξει ακόμα στον Δήμο . Μίλησα με το ΔΙΠΕΧΩ της περιφέρειας και δεν γνώριζαν κάτι. Θα επανέλθω ευχαριστώ
  7. Να ρωτήσω κάτι σαν μη ειδικός σε πολοεοδομικά. Για την μελέτη σχεδίου πόλεως δεν είναι απαραίτητη η οριοθέτηση οικισμού? ειδικά αν πρόκειται για παραλιακό οικισμό προ του 1923 δεν πρέπει η οριοθέτηση να έχει ισχύ Προεδρικού διατάγματος για να έχει ισχύ? Πως βρίσκει κανείς για κάθε περιοχή το ΠΔ οριοθέτησης οικισμού με δεδομένο μόνο την ύπαρξη πολεοδομικής μελέτης?
  8. Θα ήθελα να ρωτήσω πως σε τεχνική μελέτη εγκεκριμένη απο Κτηματική Υπηρεσία (για περιοχή όπου υπάρχει εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο με ΦΕΚ (2002) στο οποίο δεν αποτυπωνεται παλαιός αιγιαλός ) παρουσιάζεται και το ρυμοτομικό σχέδιο και ο παλαιός αιγιαλός. Είναι δυνατόν να είναι και τα 2 σε ισχύ? και το ΦΕΚ ρυμοτομικού σχεδίου στο οποίο δεν αποτυπώνεται παλαιός αιγιαλός και το ΦΕΚ χάραξης παλαιού αιγιαλού (1996)? Ο μηχανικός που συνέταξε την τεχνικη μελέτη για το δήμο χρησιμοποίησε και τα 2 ΦΕΚ σε νέο τοπογραφικό διάγραμμα μετά απο υπόδειξη των τεχνικών υπηρεσιών όπως μου είπε. Είναι όμως νόμιμο? μου είπε και μου υπέδειξε σφάλματα στο τοπογραφικό αλλά όχι αυτό. Την συνύπαρξη δηλαδή 2 ΦΕΚ που διαφέρουν μεταξύ τους. Να τονίσω πως η γραμμή παλαιού αιγιαλού είναι πάνω από την γραμμή παραλίας προς την στεριά ..
  9. Ως ιδιώτες χαρακτηρίζονται οι μη μηχανικοί και μη επαγγελματίες του ευρύτερου τεχνικού κλάδου DIMITRIS80 ειμαι μηχανικός με αριθμό ΤΕΕ αν θες να σου στειλω . δεν μπορεσα να κανω πριν την ανάρτηση αλλαγή ιδιότητας. γενικά ειχα πρόβλημα και με το να αναρτήσω . δεν ξερω γιατι. Μπορω να το ξανααναρτήσω στην αντίστοιχη σχετική ενότητα? Dimitris GM Σε ευχαριστώ . το έχω σχετικά διαβάσει το κείμενο . Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί εδώ και 20 χρόνια σχεδόν η κτηματική δεν κάνει εξαίρεση όπως αναφέρει το κείμενο στην σελίδα 36 " Μετά την υποβολή της αίτησης ...ΕΩΣ απλά στο διάγραμμα καθορισμού αποτυπώνεται η διαγραφείσα έκταση". Ενώ υπάρχει αίτηση για εξαίρεση απο το 99.. το 2012 υπαρχει απάντηση κτηματικής πως ναι πρεέεπει το παρόν να εξαιρεθεί . και το 2016 ζητάνε μέσα απο άλλο τοπογραφικό ανάπλασης της περιοχής να καταγραφεί ως δημόσια έκταση ( και μετά υποστηρίζουν θα γίνει η εξαίρεση - το οποίο είναι ψευδές γιατί η ιδιοκτησία θα είναι στο ΤΑΙΠΕΔ )
  10. Γεια σας δεν είμαι ειδικός και έχω κάποιες βασικές απορίες σε ειδικά όμως θέματα. θα ήθελα 1) να ρωτήσω αν μπορούσε να γίνει χάραξη παλαιού αιγιαλού με τον νόμο του 1940 σε παραλιακό οικισμό προ του 1923. έγινε την δεκαετία 90 . Επίσης 2) στην ίδια περιοχή είδα εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο το 2012 το οποίο φτάνει εως και την γραμμή παραλίας. Αλλά η γραμμή παλαιού αιγιαλού επίσης να έχει σχεδιαστεί σε επίσημο τοπογραφικό σχέδιο της περιοχής. Δεν ανέφερα πως, η γραμμή παλαιού αιγιαλού είναι και για τις 2 περιπττώσεις πάνω απο την γραμμή παραλίας προς την ξηρά . επιτρέπεται ? υπάρχει επίσης κατοικία στην εν λόγο περιοχή η οποία έχει παραχωρητήρια δημοσίου απο το 1880, όμως στο φεκ καθορισμου αιγιαλού δεν αναφέρθηκαν (απαλλοτρίωση) στην εν λόγο κατοικία , ούτε στο τοπογραφικο του φεκ, φαίνεται σαν ιδιοκτησία. Τι πρέπει να γίνει ? Αν μπορούσα να έχω κάποια απάντηση με βάση τους ισχύοντες νόμους θα ήταν ιδανικό. Από όσα έχω διαβάσει καταλαβαίνω πως κάτι δεν παει καλά και ούτε εφαρμόζεται ο νόμος κατά γράμμα. ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.