Μετάβαση στο περιεχόμενο

itiswhatitis

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

itiswhatitis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά ο λογιστής μου επιμένει ότι θα χρειαστεί να το πληρώσω το ΦΠΑ διότι λόγω της απουσίας εσόδων (0€ για το 2021) δεν μπορεί να μου δικαιολογηθούν έξοδα. Μου εξήγησε ότι ουσιαστικά φαίνομαι σαν ανενεργός για την εφορία και οποιαδήποτε έξοδα δεν μπορούν να εμφανιστούν. Οπότε είτε το σύστημα με τιμωρεί που είμαι άνεργος, είτε ο λογιστής μου, αγνοεί πως να με απαλλάξει από το ΦΠΑ. Δεν ξέρω πραγματικά ποιο από τα δύο με λυπεί περισσότερο..
  2. Παιδιά αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα. Είμαι Πολ. μηχανικός με ανοιχτά βιβλία αλλά μόνο για λόγους ασφάλισης και κατά συνέπεια με μηδενικό εισόδημα εδώ και 3 χρόνια. Βάσει ΑΦΜ δικαιούμαι να πάρω κινητό με απαλλαγή ΦΠΑ αλλά ο λογιστής μου, μου είπε ότι δεν έχει νόημα γιατί θα το αποδώσω στην εφορία μετά την αγορά, αφού δεν έχω έσοδα για να συμψηφιστεί η οφειλή. Ένας άλλος φιλος λογιστής μου είπε ότι δε θα χρειαστεί να πληρώσω το ΦΠΑ. Ξέρει κάποιος τι γίνεται στην περίπτωση αυτή? Δηλαδή επειδή δεν έχω έσοδα δεν μπορώ να επωφεληθώ της διάταξης?
  3. Αν πας στο προφίλ σου στα στατιστικά μαθήματος (ή κάτι τέτοιο) το έχει πάντως στη λίστα ενοτήτων και με αναφορά στο χρόνο παρακαλούθησης. Τεσπα δε νομίζω να είναι σημαντικό απλώς το αναφέρω...
  4. Η πρώτη ενότητα "Νέος Κορονοϊός (Covid-19)" γιατί δε δείχνει ολοκληρωμένη και παραμένει σε εξέλιξη αφότου το άνοιξα? Πάτησα και στα λινκ που έχει αλλά ακόμα τα ίδια. Κατάφερε κανείς να το ολοκληρώσει?!
  5. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Αν και αυτό που ψάχνω είναι λίγο πιο εξειδικευμένο λόγω του ότι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο μηχάνημα ( http://cyprus.spanos-group.com/sites/default/files/downloads/press/CIFA_FORMWORKS_SKYRODEMA_MAGAZINE_Jan20091_0.pdf ) βρήκα πολύ υλικό για να με βοηθήσει!
  6. Πρέπει να φτιάξω ένα τυπικό φύλλο ελέγχου (checklist) για την εγκατάσταση του μεταλλότυπου. π.χ οπτικός έλεγχος ηλεκτρικών κυκλωμάτων, έλεγχος καλης λειτουργίας των φρένων, έλεγχος των υδραυλικών συστημάτων κ.τ.λ. έλεγα μήπως κάποιος έχει δει κάτι αντίστοιχο και μπορεί να με κατευθύνει πιο συγκεκριμένα..
  7. Καλησπέρα είμαι νέος μηχανικός και νέος και στο φόρουμ οπότε ζητώ την κατανόηση σας. Δεν ξέρω αν το θέμα το ανοίγω σε λάθος topic αν ναι πείτε μου που να το βάλω. Χρειάζεται να φτιάξω ένα checklist για ένα μεταλλότυπο (tunnel formwork) που θα χρησιμοποιηθεί σε μια σήραγγα. Μη έχοντας δει ποτέ κάτι αντίστοιχο απο κοντά θα ήθελα τα φώτα σας. Οποιαδήποτε πληροφορία για το τι απαιτεί ενα ολοκληρωμένο checklist ή κάποιο link που θα με βοηθούσε είναι ευπρόσδεκτο.
  8. Φιλε μου Zaxoys το διάβασα αλλά και πάλι δεν λένε κάτι ακλόνητο, Είναι στο περίμενε όλοι να δουν ΑΝ θα έρθει κάποια ειδοποίηση για να πληρώσουν κάποια διαφορά. Σχετικά με το αν τους ρώτησα ikaros13, φυσικά και τους ρώτησα και μου είπαν ναι. Αλλά όπως κοιτούσα έπεσε το μάτι μου σε αυτό σχετικα με τους μισθούς κάτω των 630€ και είπα να ρωτήσω. Και όχι δεν είμαι με μπλοκάκι. Δεν έχω ανοίξει βιβλία οπότε δεν μπορώ κιόλας, αν δεν κάνω λάθος.
  9. Συγγνώμη ρε παιδιά για να καταλάβω. Μόλις μου έγινε πρόσληψη σε ιδιωτική εταιρεία άσχετη με το αντικείμενο του μηχανικού, αλλά ως μηχανικός προσλήφθηκα. Δηλαδή κανονικά με τσμεδε. Μου δήλωσαν το βασικό που όπως λέτε είναι μεικτά 586,08€. Μέσα σε αυτό το ποσό μου καλύπτουν όλες τις ασφαλιστικές εισφορές στο Τσμεδε? Δεν έχω προϋπηρεσία και είμαι νέος μηχανικός. Πλήρωνα δηλαδή 186€ περίπου το μήνα στο τσμεδε. Τώρα πάλι θα πληρώνω μόνος μου, γιατί αυτοί δεν ανέφεραν κάτι τέτοιο.. Επίσης δικαιούμαι κάποιο επίδομα λόγω πτυχίου. Το έχω απο το καλοκαίρι του 2011. Σας παρακαλώ διαφωτίστε με.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.