Μετάβαση στο περιεχόμενο

sok_ratis

Members
  • Περιεχόμενα

    174
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sok_ratis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

20

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πως προκύπτει ότι εξετάζουμε νομιμότητα για βεβαίωση μηχανικού; Το μόνο που ζητείται στην άδεια λειτουργίας είναι οι χώροι να είναι ΧΚΧ σύμφωνα με τον Κτήριοδομικό. Δηλαδή φωτισμό, αερισμό, ύψος. Δεν λέω φυσικά να στερούνται άδειας, αλλά μια διαμερισματωση δεν σημαίνει ότι ο χώρος είναι αυθαίρετος όπως πχ ένας ΗΧ. Επίσης η εξέταση γίνεται μόνο για τους χώρους του ιατρείου, αυτό ζητάει το π.δ.
  2. Καλημέρα. Δυο απορίες για Βεβαίωση Χώρου Κυριας Χρήσης για Ιατρείο σε Διαμέρισμα: 1) Υπάρχει διαμερισμάτωση με όμορο και με κοινόχρηστα. Οι χώροι όμως εξακολουθουν να είναι κυριας χρήσης. Δίνω βεβαίωση; 2) Υπάρχει κατάληψη φωταγωγού που ομως είναι σε σημείο (κουζίνα) που δεν συμμετέχει στους απαιτουμενους χώρους του ιατρείου και θα ειναι μόνιμα κλειστός. Δίνω βεβαίωση μόνο για τους χώρους του ιατρείου; Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα σε όλους. Έχω περίπτωση γωνιακού οικοπέδου με όλα τα όμορα να είναι αδόμητα. Θέλω να βγάλω νέα άδεια ανέγερσης. Βάσει ΝΟΚ αρ.14/ζ θα πρέπει να αφήσω δΧδ στην πίσω γωνία του οικοπέδου. Στην περίπτωση αυτή (Ι) η πλευρά ΓΔ μένει μόλις 2,40μ ενώ η ΑΒ είναι 10,00μ. Βάσει αρ.14/στ μπορώ να βάλω και τις δύο διευθύνσεις μέχρι 9,00μ και στην περίπτωση αυτή (ΙΙ) κολλάει τελείως στην πίσω γωνία και η ΓΔ γίνεται 5,40μ και η ΑΒ γίνεται 13,00μ. Ρώτησα στην Πολεοδομία και μου είπαν ότι δεν μπορώ να κολλήσω πίσω καθώς σε αυτήν την περίπτωση είναι η ΑΒ>9,00μ και ειναι σαν να προεκτείνω αυτήν την πλευρά για να κολλήσω. Αρχικά μου φάνηκε λογικό και συμφώνησα, τώρα που το ξαναβλέπω όμως έχω δεύτερες σκέψεις και θεωρώ ότι μπορώ να κολλήσω γιατί αλλιώς δεν παίρνω τελικά τα 9μ στην ΓΔ (που ετσι κι αλλιώς δεν μπορώ να τα φτάσω). Βάζω σκαρίφημα και θα ήθελα την άποψή σας.
  4. Καλημέρα σε όλους. Το ερώτημα αφορά σε νέο κτήριο κατοικίας-μεζονέτα. Σύμφωνα με το αρ.26 του ΝΟΚ «επιβάλλεται να εξασφαλίζεται .... διασφάλιση συνθηκών εύκολης μετατρεψιμότητας των κατοικιών σε κατοικίες μελλοντικών χρηστών με αναπηρία/εμποδιζόμενων ατόμων, χωρίς να θίγεται ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.» Σήμερα λοιπόν σε νέο κτήριο μπορώ να μην βάλω ασανσέρ αλλά από ότι καταλαβαίνω επιβάλλεται να τοποθετηθεί τουλάχιστον το φρεάτιο του ανελκυστήρα το οποίο βέβαια θα αφαιρεθεί από την δόμηση. Για να μπορεί να τοποθετηθεί μέσα θάλαμος 1,10Χ1,40 που είναι οι ελάχιστες διαστάσεις θαλάμου αμεα, το φρεάτιο αυτό θα πρέπει να είναι 1,60Χ1,80. Ωστόσο σε πρόσφατη οικοδομική άδεια συναδέλφου είδα ότι άφησε φρεάτιο μόλις 1,00Χ1,10. Θα πρέπει τελικώς να σχεδιάσω φρεάτιο 1,60Χ1,80 ή υπάρχει κάποια άλλη διάταξη που μου διαφεύγει; Ευχαριστώ
  5. Η εγκύκλιος όμως αναφέρει "Διευκρινίζεται ότι το εδάφιο αυτό αφορά αποκλειστικά και μόνο ισόγειες, αυτοτελείς αποθήκες και όχι άλλους βοηθητικούς χώρους που εξυπηρετούν το κτίριο (π.χ. λεβητοστάσια, κλειστές θέσεις στάθμευσης, κ.ά.). Επίσης, υπάγονται και περισσότερες της μιας ανεξάρτητες αποθήκες, εφ’ όσον η συνολική επιφάνειά τους δεν υπερβαίνει τα 15 τ.μ., τηρουμένων των λοιπών προϋποθέσεων." Βέβαια στον νομο δεν λέει κάτι τέτοιο, ειναι λιγο αυθαιρετη η ερμηνεία της εγκυκλίου. Ωστόσο από την στιγμή που αναφέρει το "αποκλειστικά και μόνο ισόγειες", πως μπορεί να μπει αποθήκη στην Κατηγορία 3, σε άλλη στάθμη πέραν του ισογείου; Ευχαριστώ!
  6. sok_ratis

    Διάφορα ΓΠΣ

    Καλημέρα. Ανέβηκαν και πάλι, αυτή τη φορά μέσα στο site.
  7. Ναι. Ειναι ένας πολυ΄μικρός τριγωνικός Η.Χ. ο οποίος βάσει αδείας στην μία πλευρά του είναι ~15cm και στην άλλη κλέινει στον τοίχο. Στην πράξη αυτό το τριγωνακι εμβαδού 0,15mX2.50m=0.38τμ μπήκε στο διαμέρισμα. Θεωρώ ότι του ξέφυγε του μηχανικού, γιατί τις αυθαιρεσίες του ύψους και του εξώστη τις έβαλε κανονικά και το πρόστιμο δεν θα αύξανε αν εβαζε και τον Η.Χ. Με αυτην την προσάρτηση του Η.Χ. το διαμέρισμα μεγαλώνει την διάστασή του πολύ λίγο μεταξύ 2% και 5%, δηλαδή ειναι κατηγορίας 3.
  8. @ArcheΠροσαρτήθηκε Η.Χ., όχι εξώστης. Ο Η.Χ. ήταν προφανώς εξ'αρχής μέσα στο διαμέρισμα αλλά ο μηχανικός που έδωσε την βεβαίωση δεν τον έβαλε στην δήλωση.
  9. Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33 Καλημέρα σε όλους. Έχω περίπτωση διαμερίσματος στο οποίο έχει γίνει ρύθμιση από άλλον μηχανικό με τον Ν.4178 για εξώστη και υπέρβαση ύψους και στην συνέχεια έγινε και συμβόλαιο. Καλούμαι σήμερα για νέα βεβαίωση και διαπιστώνω κατά την αυτοψία τα εξής : 1. Έχει προσαρτηθεί ημιυπαίθριος χώρος ~15cm και μετά από αυτήν την προσάρτηση, τελικά το διαμέρισμα είναι μεγαλύτερο μέχρι 5%,ήτοι κατηγορία 3. 2. Διαφορές στα κουφώματα κατηγορίας 3. Το ερώτημά μου είναι αν μπορώ να δώσω βεβαίωση καθώς βάσει του αρ.82/παρ.θ, οι αυθαιρεσίες της Κατηγορίας 3 δεν εμποδίζουν την έκδοσή της. Ευχαριστώ.
  10. sok_ratis

    Νόμος 4495/2017

    Εισαι ο τιτανας του φορουμ!
  11. Όσα ευχαριστώ και να σου πω ειναι λίγα...!
  12. Συμφωνώ μαζί σου. Από την στιγμή που δίνεις βεβαίωση προσυπογράφεις κι εσύ την ορθότητα της δήλωσης στο σύνολό της.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.