Jump to content

sok_ratis

Members
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Ουδέτερη

About sok_ratis

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ευχαριστώ πολύ! Αψογος για μία ακόμα φορά!
 2. Καλησπέρα σε όλους. Έχω περίπτωση αυθαιρέτου σε διαμέρισμα στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Υπάρχει αυθαιρεσία από κατασκευής της οικοδομής το 1970 λόγω διαφορετικού σχήματος κτηρίου, δηλαδή Κατηγορία 1. Η πράξη χαρακτηρισμού ως παραδοσιακός οικισμός έγινε το έτος 1979, δηλαδή μεταγενέστερα. Έχω υποχρέωση να περάσω από επιτροπή; Επίσης αν δεν περνάω από επιτροπή, απαιτείται έτσι κι αλλιώς τοπογραφικό; Ευχαριστώ.
 3. Σας ευχαριστώ και τους 2! Άκη, διάλεξε μαγαζί να κεράσω τσίπουρο! Σε ευχαριστώ πραγματικά!!
 4. Καλημέρα σε όλους. Μου ζητείται να γράψω σε Τεχνική Έκθεση ότι δεν απαιτούνταν διάγραμμα κάλυψης για οικοδομική άδεια του 1970. Ψαχνοντας να βρω τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για την έκδοση οικοδομικής άδειας τότε, βρήκα το ΦΕΚ 114/Β/1968 (Περί τρόπου εκδόσεως οικοδομικών αδειών) στο οποίο γίνεται παραπομπή στην υπ' αριθμό 769 από 12-01-1965 διαταγή του Προϊσταμένου του Γραφείου Πολεοδομίας Αθηνών σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Μήπως έχει κάποιος αυτήν την διαταγή προκειμένου να δω αν συμπεριλαμβάνει το διάγραμμα κάλυψης στα απαιτούμενα δικαιολογητικά; Ευχαριστώ.
 5. Καλημέρα σε όλους. Εχω περίπτωση έκδοσης άδειας δόμησης για διώροφο κτήριο με χρήση ενοικιαζόμενα δωμάτια. Θα εκδοθεί με όρους δόμησης κατοικίας. Στο κτήριο δεν υπάρχει πυλωτή. Σύμφωνα με τον ΝΟΚ αρ.11/παρ6δ : "Η επιφάνεια των υποχρεωτικών σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό κοινόχρηστων κλιμακοστασίων συμπεριλαμβανομένων των ανελκυστήρων και των πλατύσκαλων και για επιφάνεια έως 25 τμ. ανά όροφο και ανά κλιμακοστάσιο και 40 τμ. στο επίπεδο της εισόδου του κτιρίου που διαθέτει κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο. Για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου διευκρινίζεται ότι ... Στο επίπεδο της εισόδου κτιρίων με κύρια χρήση κατοικίας, η ανωτέρω επιφάνεια προσαυξάνεται έως τα 40 τμ. για τη δημιουργία ευρύχωρης εισόδου στο κτίριο ως και αποθήκης στην περίπτωση κτιρίου σε PILOTIS." Θέλω να ρωτήσω, η είσοδος του κτηρίου που δεν έχει πυλωτή, μπορεί να εξαιρείται του Σ.Δ. μέχρι τα 40τμ ή τα 25τμ; Ευχαριστώ ΥΓ: Credits πάντα στον kan62 που έφτιαξε και συντηρεί αυτό το φανταστικό αρχείο του ΝΟΚ!
 6. Εχω πει ευχαριστώ και θα το ξαναπω. Ευχαριστώ πολύ! Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά.
 7. Ναι. Δεν υπάρχει ΓΠΣ. Ρώτησα και στην Πολεοδομία και μου είπαν οτι δεν υπάρχει ΓΠΣ. Είχε ξεκινήσει ΣΧΟΟΑΠ αλλά εμεινε στα χαρτιά . Από την Πολεοδομία μου ειπαν οτι εφοσον η Πολεοδομικη μελέτη ορίζει χρήσεις γης, τότε θα πάω με του 1987. Οταν όμως του είπα οτι το ΦΕΚ του 2018, λέει μονο για ΓΠΣκαι ΣΧΟΟΑΠ ήταν σκεφτικός αν και στο τελος μου ειπε και παλι οτι πρεπει να παει με του 1987.
 8. Καλησπέρα σε όλους. Στις παλιές χρήσεις γης του ΠΔ/23-2-87 ορίζονταν ότι στην Αμιγή Κατοικία επιτρέπονται Ξενώνες μέχρι 20 κλινες. Στο νέο Π.Δ. 59/21-06-2018 στην Αμιγή Κατοικία επιτρέπονται πλέον Τουριστικά Καταλύμματα μέχρι 30 κλίνες. Αναφέρεται όμως ότι χρήσεις γης που έχουν καθοριστεί με εγκεκριμένα ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ πριν από την ισχύ του παρόντος βάσει των διατάξεων του π.δ. 81/1980 (ΦΕΚ Α’ 27) και π.δ. 23.2/6.3.1987 (ΦΕΚ Δ΄ 166) εξακολουθούν να ισχύουν όπως καθορίστηκαν. Στην περίπτωσή μου τώρα έχω Πολεοδομική Μελέτη από το 1993 που καθορίζει για το οικόπεδό μου Αμιγή Κατοικία. Δεν έχω όμως κάποιο ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να πάω με τις νέες χρησεις γης και να κανω κατάλυμμα 30 κλινών εφόσον έχω μόνο Πολεοδομική Μελέτη και όχι ΓΠΣ; Ευχαριστώ
 9. Καταρχήν σας ευχαριστώ και τους 2 για το ζωηρό ενδιαφέρον στην περίπτωσή μου. Στην περίπτωση που δηλωθούν ολες οι αυθαιρεσίες σε μία δήλωση όπως πρότεινε η melissa και μάλλον αυτόν τον τρόπο θα ακολουθήσω (ευχαριστώ μάλλον είναι η καλύτερη λύση), είναι νομίζω ξεκάθαρο ότι δεν μας επηρεάζει το γεγονός ότι στερείται σύστασης ο 3ος όροφος. Εχουμε ένα οικόπεδο με αυθαιρεσίες σε οριζόντιες ιδιοκτησίες και σε ένα διαμέρισμα χωρίς ποσοστά. Το σύνολο των αυθαιρέτων όμως θα δηλωθεί από όλους μαζί τους ιδιοκτήτες καθώς όπως αναφέρεται "... γίνεται είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, που αποτελεί αντικείμενο τακτοποιησης". Δηλαδή είτε "για το σύνολο των αυθαιρέτων" ή για καθε οριζόντια. Εμείς πάμε με την πρώτη περίπτωση, ήτοι "το σύνολο των αυθαιρετων κατασκευών", συνεπώς μας ειναι αδιάφορο το αν ο 3ος έχει ποσοστά ή όχι. Εξετάζουμε το σύνολο των αυθαιρεσιών της οικοδομής και συγκρίνουμε συνολικά τις υπερβάσεις δόμησης με την συνολική επιτρεπόμενη δόμηση του οικοπέδου πλέον. Σχετικά με τις ερωτήσεις που μου έκανες στην αρχή Δημήτρη : 1. Ποιος ειναι ιδιοκτητης των νομιμων οροφων? - Υπόγειο και 2ος: Ιδιοκτήτης Α - Ισόγειο : Ιδιοκτήτης Β - 1ος: Ιδιοκτήτης Γ 2. ποιος εχει δικαιωμα στον "αερα"? - Δικαίωμα αέρα : Ιδιοκτήτης Α 3.ποιος δηλωνει τον 3ο οροφο στο Ε9? Ιδιοκτήτης Α 4. εχει εξαντληθει ο σδ? Ναι 5. πότε κτίστηκαν? Υπόγειο, Ισόγειο,1ος κτίστηκαν το 1980. 2ος και 3ος κτίστηκαν το 1998
 10. Καλησπέρα melissa. Μπορώ να βάλω στην ίδια δήλωση όλη την οικοδομή παρά το γεγονός ότι έχω σύσταση οριζόντιας με διαφορετικούς ιδιοκτήτες; Αν ναι, τότε είναι μία λύση που μπορώ να ακολουθήσω.
 11. Δημήτρη σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Η οικοδομή ειναι οικογενειακή. Ωστόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν ειναι το ιδιο παντού. Είναι : - Υπόγειο και 2ος: Ιδιοκτήτης Α - Ισόγειο : Ιδιοκτήτης Β - 1ος: Ιδιοκτήτης Γ - Δικαίωμα αέρα : Ιδιοκτήτης Α Αυτό για το αν ειναι κοινόχρηστος ο 3ος όροφος μου το είπαν προφορικά στο ΤΕΕ λέγοντας ότι το δικαίωμα αέρα υλοποιείται με οικοδομική άδεια. Σε αυθαίρετη επέκταση δεν νοείται υλοποίηση του αέρα. Επομένως μου είπαν ότι είναι κοινόχρηστο και μάλιστα ρώτησα φίλο δικηγόρο και μου το επιβεβαίωσε κι αυτός. Πάντως ακόμα κι αν δεν μπορεί να θεωρηθεί "κοινόχρηστο", εφόσον έχει το ιδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς με τα κοινόχρηστα, μπορεί να μπει στην ίδια δήλωση. Οπότε εμένα με ενδιαφέρει αν έχει το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς και ανήκει σε όλους ή αντιπροσωπεύει αυτόματα την υλοποίγηση του αέρα και έχει το ανάλογο ποσοστό του αέρα.
 12. Καλησπέρα σε όλους. Έχω περίπτωση οικοδομής με υπόγειο, ισόγειο και 3 ορόφους με οροφοδιαμερίσματα σε κάθε όροφο. Όλοι τα οροφοδιαμερίσματα ισογείου, 1ου και 2ου έχουν σύσταση οριζοντίου ενώ ο 3ος όροφος δεν φαίνεται στην σύσταση, όμως αναφέρεται ότι αφήνεται ποσοστό 6% εξ' αδιαιρέτου για την μελλοντική καθ'ύψος επέκταση της οικοδομής (αέρας). Το διαμέρσμα του 3ου ορόφου είναι τελείως αυθαίρετο . Εγώ θέλω να κάνω υπαγωγή στον 4495 για όλα τα διαμερίσματα καθώς όλα έχουν κάποιες αυθαιρεσίες ενώ αυθαιρεσίες υπάρχουν και στα κοινόχρηστα. Θα κάνω μία δήλωση ανά διαμέρισμα και μία συνολικά για τα κοινόχρηστα. Το ερώτημά μου είναι, στον 3ο όροφο που υπάρχει διαμέρισμα, αυτό θα πάει στην δήλωση των κοινοχρήστων επειδή δεν έχει σύσταση ή θα δεχτώ ότι το ποσοστό εξ' αδιαιρέτου για την μελλοντική επέκταση αφορά αυτό το διαμέρισμα και θα κάνω ξεχωριστή δήλωση; Παίζει σημαντικό ρόλο η επιλογή γιατί αν το βάλω μαζί με τα κοινόχρηστα τότε συγκρίνω με το 100% της δόμησης (εφόσον η αυθαιρεσία είναι όλων άρα αθροιστικά όλοι έχουν 100%), ενώ αν κάνω ξεχωριστή δήλωση το πρόστιμο εκτινάσσεται. Ευχαριστώ
 13. Ό,τι και να πω είναι λίγο! Version 9 πλέον! Ευχαριστώ!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.