Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μαριλένα

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Μαριλένα

  1. Καλημέρα, Πιθανόν να έχεις τελειώσει με την ανακαίνιση πια πάντως για ότι απορίες έχεις, σχετικά με τον περλίτη και το περλομπετό, μπες στο site http://www.isocon.gr είναι οι μοναδικοί παραγωγοί του περλομπετού στην Ελλάδα. Ένα τηλέφωνο κάνεις στη τεχνική υποστήριξη και σου λύνουν όλες τις απορίες.
  2. θοδωρή, Το περλομπετόν χρησιμοποιείτε σε εξωτερικούς χώρους όπως μπαλκόνια και ταράτσες αρκεί να γίνει η κατάλληλη υγρομόνωση. Από την περιγραφή που δίνεις φένεται ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις κάποια μορφή υγρομόνωσης από πάνω. Είτε με ειδικά ασφαλτόπανα είτε με κατάλληλα τσιμεντοειδή στεγανωτικά (revinex flex?) Μπες στο site της isocon και πάρε τις κατάλληλες πληροφορίες. Λογικά κάτι τύπου ΜULΤΙGUΜ GΑRDΕΝ χρειάζεσαι της εταιρίας Bituline. Αλλά καλύτερα πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα στην εταιρία του perlobeton s, χειρίζονται τέτοια θέματα.
  3. Καλημέρα! Θα ήθελα να κάνω κάποια βασική διόρθωση στο θέμα της αποκόλλησης πλακιδίων πάνω από την διάστρωση με Perlobeton S. Είναι το πιό σύνηθες λάθος που γίνετε στις οικοδομές.. Ενώ τονίζεται και στο φυλλάδιο του Perlobeton s, εξακολουθούν κάποια συνεργεία να μην βάζουν περιμετρικό ΑΡΜΟ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ από διογκωμένο πολυαιθυλένιο πάχους 0,5cm το οποίο κόβεται ΜΕΤΑ την επικόλληση πλακιδίων. Το perlobeton αφου γίνει η σωστή αναλογία ανάμιξης του (Ενδεικτικά: 1m3 perlobeton και νερού με 330kg τσιμέντο περίπου 3 προς 1 δίνει αντοχή σε θλίψη γύρω στα 75 kg/cm) διαστρώνετε εύκολα και δίνει όλες τις ιδιότητες του (ελαφρύ,θερμοηχομόνωτικό,αντισεισμικό κ.α.) για απευθείας επικόλληση των πλακιδίων χωρίς κανένα πρόβλημα ΑΡΚΕΙ να χρησιμοποιηθεί αρμός διαστολής ο οποίος θα απορροφήσει τις συστολο-διστολές που φυσικά υπάρχουν στο γέμισμα (περισσότερεσ καλοκαίρι λιγότερες χειμώνα) Η τσιμεντοκονία αποτελεί πλέον προϊστορικό υλικό χωρίς καμία ιδιαίτερη ιδιότητα και χρησιμοποιείτε μεμονωμένα. Όσο για το αφρομπετόν...δεν θα το χρησιμοποιούσα ούτε αν έφτιαχνα μια αποθήκη στο κήπο μου..Έχει τύχει να βρεθώ σε οικοδομή και να βουλιάξει το πόδι μου μόλις πάτησα.. Αυτά τα ολίγα γιατί διαβάζω κάποιες απόψεις οι οποίες είναι απόλυτα ανακριβής και λανθασμένες.
  4. Καλημέρα! Εδώ και μέρες ερευνώ το θέμα, έχω επικοινωνήσει με δήμους, πολεοδομίες (αρχικά δεν ήξεραν αν επιτρέπεται στο συγκεκριμένο οικόπεδο να γίνει Φ/Ο πάρκο, σήμερα μου είπαν οτι δεν είναι και σίγουροι αλλά επιτρέπεται ΜΑΛΛΟΝ?!) Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι και με εταιρίες που μίλησα αρκετές μου είπαν ότι πλέον λόγω υπερπροσφοράς δεν δίνονται άδειες για περισσότερο από 20kW σαν επένδυση και 10KW για οικιακή χρήση. Οπότε ναι μπορώ να καταλάβω γιατί οι αιτήσεις του 2007 ακόμα είναι σε αναμονή.... Λέω να το κάνω το ενχείρημα έστω για 20 KW (αν ποτέ μου εγκρίνουν την δική μου αίτηση) θεωρώντας ότι στο μέλλον θα επιτραπεί επέκταση, δεν μπορεί τα πράγματα να μείνουν έτσι. Μπορεί? Με νευριάζει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που λόγω κλιματολογικών συνθηκών ενδείκνεται για την εξάπλωση των Α.Π.Ε σε τεράστια κλίμακα (μιλάω για κατάργηση της ΔΕΗ και ενεργειακή αυτονομία για όλους!!) αλλά όοοοχι πια αυτονομία ούτε το 10% δεν εκμεταλλευόμαστε από αυτά που θα μπορούσαμε... Τόσα ποτάμια αν είχαν υδροηλεκτικούς σταθμούς να εκμεταλλεύονται την ώθηση της παλίρροιας? Αιολικά πάρκα σε όλα τα ανεμοδαρμένα νησιά και περιοχές? Φωτοβολταϊκά σε κάθε σπίτι? Ουτοπία? Αντ'αυτού, συνεχίζούμε να αγοράζουμε ρεύμα από γειτονικές χώρες και να παρακολουθούμε βόρεια κράτη με πολύ δυσμενέστερες κλιματολογικές συνθήκες να εδραιώνουν την χρήση Α.Π.Ε και να ανεβάζουν το ποσοστό ενεργειακής κάλυψης από αυτές.
  5. Υποτίθεται ότι βάση του νέου νόμου 3734/2009 που ψηφίστηκε πρόσφατα, "..δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας, αλλά έγκριση εργασιών που χορηγείται, κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου, από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία της περιοχής της εγκατάστασης κατ’ εφαρμογή των ισχυουσών Γενικών και Ειδικών Πολεοδομικών Διατάξεων." Να θεωρήσω σαν δεδομένο ότι θα φάω τρικλοποδία και για την "έγκριση εργασιών?" από την Πολεοδομία?
  6. Καλημέρα, Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω μια μεσαίας ισχύος (20ΚW<ισχύς<100KW) μονάδα φωτοβολταϊκών (όχι για οικιακή χρήση αλλά σαν επένδυση) σε ένα ανεκμετάλλευτο οικόπεδο που έχω 14στρεμμάτων. Επειδή από την έρευνα μου έχω πέσει πάνω σε πληθώρα εταιριών που αναλαμβάνουν τέτοια έργα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς να συστήσει κάποια ως αξιόπιστη? Επίσης, αληθεύει ότι κατά μέσο όρο το κόστος κάθε εγκατεστημένου ΚW ανέρχεται στα 5000eurο? Προσπαθώ να κάνω από μόνη μου έναν αρχικό υπολογισμό κόστους, κερδών και χρόνων απόσβεσης. Γνωρίζει κάποιος τα σωστά νούμερα για τον υπολογισμό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. Καλημέρα, Θα σου πρότεινα να αποφύγεις το αφρομπετό (λόγω πολύ μικρών αντοχών) και να προτιμήσεις το perlobeton s το οποίο και δεν προσθέτει φορτίο στην οικοδομή αφού είναι ελαφρύ (εμπεριέχει περλίτη) και ενδείκνυται για απευθείας επικόλληση ασφαλτόπανων. Από την περιγραφή που δίνεις φένετε ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις κάποια μορφή υγρομόνωσης από πάνω. Είτε με ειδικά ασφαλτόπανα είτε με κατάλληλα τσιμεντοειδή στεγανωτικά (revinex flex?) Μπες στο site της isocon και πάρε τις κατάλληλες πληροφορίες. Πάντως μην ξεχάσεις την υγρομόνωση!!!
  8. Καλημέρα, Υπάρχει περίπτωση να αναρτήσει κάποιος το παραπάνω αρχείο σε άλλη μορφή? Γιατί έτσι δεν μου το ανοίγει το pc μου και με ενδιφέρει πολύ! Ευχαριστώ!!
  9. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τα αρνητικά της περίφημης πλέον εξωτερικής θερμοπρόσοψης. Κάνω μία έρευνα στα διάφορα συστήματα που υπάρχουν στην Ελληνική αγορά (και ξένη) και όλα, όπως ήταν αναμενόμενο, εκθιάζουν τα προτερήματα και παρουσιάζονται σαν βέλτιστες λύσεις. Πέρα από το υψηλό κόστος του συστήματος και της ανάγκης χρησιμοποίησης εξειδικευμένων συνεργείων, υπάρχουν άλλα αρνητικά? Επίσης, υπάρχει κάποιο διαφορετικό οικολογικό υλικό που χρησιμοποιείται σαν μονωτικό? Πέρα από τα κλασικά πετροβάμβακας κτλ? Ευχαριστώ!
  10. Καλησπέρα σε όλους! Το αsolit είναι ένα αρκετα παλιό υλικό στην αγορά (των υλικών που αντικαθιστούν τον ασβέστη). Πιστεύω ότι η αναλογία είναι: 18-19kg τσιμέντο τα 50kg είναι πολλά νομίζω για αυτές τις διαστάσεις. 100kg άμμο νερό (τόσο ώστε το μείγμα να είναι σφιχτό) ασβέστη Η παρουσία του ασβέστη και όλων των πλαστικοποιητών δίνει στα τσιμεντοκονιάματα την απαραίτητη συγκολλητικότητα. Επομένως, από την εμπειρία μου λέω ότι όλοι οι μάστορες χρησιμοποιούν κάποιο υλικό είτε ασβέστη είτε όχι. Πρόσφατα ήμουν παρούσα σε μία οικοδομή σε μία εφαρμογή του υλικού Nolime. Έμαθα ότι έχει τις ίδιες ιδιότητες με τον ασβέστη είναι αρκετά πιο φθηνό και δεν προσβάλλει τα μέταλλα ούτε προκαλεί εγκαύματα! Για παράδειγμα για τις διαστάσεις του παραπάνου τοίχου θα χρειαζόντουσαν 1,5kg Νοlime = 0,45euro. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ : http://www.isocon.gr/showprod.php?id=35
  11. Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφέρομαι να συλλέξω πληροφορίες για αυτοεπιπεδούμενα βιομηχανικά δάπεδα και συγκεκριμένα για τις προδιαγραφές τους και πόσο κοστίζουν ανα m3? Αν γνωρίζει κανείς κάτι θα το εκτιμούσα πολύ! Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. acnt
  12. Ναι όντως αλλά παρουσιάζει τις βέλτιστες μηχανικές ιδιότητες στην δημιουργία υποστρωμάτων οικοδομών? Επίσης δεν δίνει κανενός είδους θερμοηχομονωτική ιδιότητα στην οικοδομή. Η επιλογή του υλικού βασίζεται στο πόσο μετράει στον καθένα το value-for-money, και η τελική ποιότητα της συνολικής κατασκευής.
  13. Για να γίνει όντως ένα ξεκαθάρισμα, το κόστος των υλικών ξεχωριστά είναι: Τσιμεντοκονία (με άμμο θαλάσσης/σπαστήρος) = 27-28 ευρώ/ m3 Αφρομπετό = 42 ευρώ / m3 Perlobeton = 38 ευρώ / m3
  14. Το αφρομπετόν δεν ειναι ηχομονωτικό υλικό. Έχει ολίγον τι θερμομονωτικές ιδιότητες μόνο και στην πληθώρα των περιπτώσεων απαιτεί τσιμεντοκονία.
  15. Καλημέρα! Ναί, το perlobeton s είναι το πλέον κατάλληλο για γεμίσματα δαπέδων και δημιουργία ρύσεων. Δίνει και ισχυρή τελική επιφάνεια όπου γίνεται απευθείας επικόλληση πλακιδίων και ασφαλτόπανων χωρίς την χρήση τσιμεντοκονίας. Λέγοντας ελαφρομπετό στην "πιάτσα" εννοούν το αφρομπετό ή κυψελομπετό και όχι το perlobeton. (μπέρδεμα ε?) ----------------- Το πλέον σύνηθες είναι ότι το αφρομπετό θέλει και τσιμεντοκονία για την αύξηση των αντοχών του. Εκτός αν έχει γίνει με ισχυρότερη αναλογία τσιμέντου. Το perlobeton συγκριτικά με την άμμο σπαστήρος-άμμο θαλάσσης έρχεται 0.80-1 ευρώ το m2 πιό ακριβό. Αναλογιζόμενοι όμως όλα τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που δίνει..τότε θεωρώ οτι δικαιολογεί την μικρή διαφορά στο θέμα κόστους.
  16. Καλημέρα! Χάρη, θα ήθελα να σου απαντήσω στις 2 ερωτήσεις σου. Το αφρομπετόν όντως απαιτεί τσιμεντοκονία αλλά ο λόγος δεν είναι μόνο ότι η τελική επιφάνεια δεν είναι αρκετά επίπεδη για απευθείας επικόλληση πλακιδίων αλλά και γιατί το αφρομπετόν έχει πολύ μειωμένες αντοχές και έτσι κρίνεται απαραίτητη η παρουσία τσιμεντοκονίας. Το perlobeton S δεν έχει ειδικό βάρος 330kg/m3. Sorry αυτό είναι λάθος δικό μου καθώς είδα εκ των υστέρων ότι παρέθεσα παραπάνω την αναλογία του μείγματος του περλομπετού λάθος. 330kg είναι το βάρος του τσιμέντου! Η σωστή αναλογία είναι: 1 m3 perlobeton S με 330 kg τσιμέντο. Το ξηρό φαινόμενο βάρος αυτού είναι : 850kg/m3 (περίπου) -------------------- Eupalino, θέλω να σου ξεκαθαρίσω ότι άλλο είναι το perlobeton S που βρίσκεται στο site http://www.isocon.gr όπου και θα βρείς τις σωστές αναλογίες, βάρη κτλ βλέπωντας το έντυπο του προϊόντος (έχει και ένα ενημερωτικό video σχετικό!), και άλλο είναι το Περλιτόδεμα που αναφέρεται η μονωτική Κορίνθου στο site που έδωσες. Ουσιαστικά βέβαια από το ίδιο υλικό φτιάνονται τον διογκωμένο περλίτη perlomin απλά το perlobeton s είναι έτοιμο προϊόν, ενώ το περλιτόδεμα φτιάχνεται επι τόπου με βάση τις οδηγίες που δίνει το site της Μονωτικής. Ελπίζω να έριξα λίγο φώς?
  17. Καλημέρα σε όλους! Διάβασα τα σχόλια σας και ομολογουμένως είναι πολύ εύστοχα! Φίλε Χάρη συμφωνό απόλυτα με την απάντηση που έδωσες στον eupalino, υπάρχει στην αγορά ειδικός αδιάβροχος διογκωμένος περλίτης cellfill ο οποίος απευθύνεται ειδικά για θερμομόνωση ξύλινων δαπέδων. Και είναι άλλος από τον διογκωμένο οικοδομικό περλίτη. Eupaline, συμφωνώ και με εσένα το perlobeton μπαίνει κάτω από τα καδρόνια και περνώντας το κιόλας ένα χέρι μονωτικό γίνεται super αδιαβροχοποιημένο! Απλά νομίζω ότι η απάντησή σου φαίνεται ότι αναφέρεται σε κολλητό δάπεδο και όχι καρφωτό. Σε καρφωτό δάπεδο υπάρχουν τα διάκενα ανάμεσα στα καδρόνια όπου μπαίνει ο περλίτης. *προσπάθησα να κάνω attach το έντυπο του προϊόντος cellfill που χρησιμοποίησα αλλα ειναι πολύ μεγάλο. Όποιος θέλει μπορεί να το δεί στο : http://www.isocon.gr Καλημέρα και πάλι!
  18. Καλησπέρα σε όλους! Ξέρω ότι έχει περάσει καιρός από τότε που τέθηκε αυτή η ερώτηση αλλά είμαι νέα στο χώρο εδώ και τώρα ερευνώ τις δημοσιεύσεις! Επίσης διάβασα κάτι πληροφορίες παραπάνω οι οποίες με ωθούν να απαντήσω οπωσδήποτε!! Θέλω ουσιστικά να σώσω την υπόληψη του περλίτη σαν ένα μέσο θερμοηχομόνωσης για ξύλινα πατώματα. Καταρχήν Χάρη ο περλίτης δεν φουσκώνει σε περίπτωση διαρροής κάτω απο το ξύλινο πάτωμα αλλα επιπλέει . Για να αποφευχθεί αυτό θα ήθελα να τονίσω πολύ έντονα (γιατί δεν έχει εδραιωθεί ακόμα αυτή η πληροφορία!!!)ότι πρέπει να χρησιμοποιείται υδροφοβισμένος (αδιαβροχος) περλίτης και όχι κοινός οικοδομικός (πρίν 1,5 χρόνο άλλαξα τα ξύλινα πατώματα στο δικό μου σπίτι και μετά απο έρευνα χρησιμοποίησα για μόνωση το υλικό CELLFILL της εταιρείας Isocon) Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να τιναχτεί κανένα πάτωμα σε περίπτωση διαρροής. Αγαπητέ gio, ο περλίτης δεν "τρώει" το ξύλο...Δεν είναι σκόρος...Αλλά αντίθετα έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής στην κατασκευή. Την ποιότητα του ξύλου που θα χρησιμοποιήσουμε για το πάτωμα θα πρότεινα να εξασφαλίζουμε κυρίως.. Τέλος δεν ξέρω αν είναι γνωστό αλλά ο περλίτης είναι ένα πλήρως πυράντοχο υλικό! Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που δεν τον απασχολεί το θέμα της πυροπροστασίας στην οικοδομή. Αυτά τα ολίγα ελπίζω να μην σας ζάλισα..? ----------------------------- ! Και παραλίγο να το ξεχάσω!! Αυτο το "γαριδάκι" όπως ονομάζεται, επειδή το επεξεργάστηκα και έγω μήπως το έβαζα ανάμεσα στα καδρόνια στα πατώματα μου..Αλλά όντως ανήσυχη φύση έψαξα και έμαθα ότι δεν προσφέρει κανενός είδους ηχομονωτική ιδιότητα ούτε πυροπροστασία!! Να θέλω να κοιμηθώ εγώ στον κάτω όροφο και από πάνω αν περπατάει κανείς και να νομίζω ότι είναι δίπλα μου!? Όχι ευχαριστω λοιπόν είπα δεν θα πάρω..
  19. Καλησπέρα Clemenza, Έπεσα πάνω στην απορεία σου κατά τύχη και θα ήθελα να σου δώσω κάποιες διευκρινήσεις, μιάς και ασχολούμε με τον οικοδομικό κλάδο και από την στιγμή που βλέπω ότι δεν έχεις πάρει άλλες απαντήσεις. Σχετικά με την τσιμεντοκονία η περιγραφή που έδωσες είναι σωστή. Όσο αναφορά το περλομπετό, είναι ένα μείγμα περλίτη+ τσιμέντο. Στην αγορά το υλικό αυτό είναι γνωστό σαν Perlobeton S. Η αναλογία του είναι : Perlobeton S + τσιμέντο => 330kg / m3 . Συγκριτικά τώρα με την τσιμεντοκονία το υλικό αυτό ειναι περίπου 0.80-1 ευρώ το m2 πιό ακριβό προσφέροντας όμως πολλές παραπάνω ιδιότητες από ότι η τσιμεντοκονία, όπως είναι θερμομόνωση, ηχομόνωση καθώς και μία ενιαία τελική στρώση. Συκριτικά με το αφρομπετό (το οποίο σωστά το περιέγραψες και αυτό) το perlobeton S έρχεται στην ίδια τιμή καθώς το αφρομπετό απαιτεί και τσιμεντοκονία απο πάνω. Οπότε απαιτούνται 2 στρώσεις. 1) Ελαφρομπετόν = Αφρομπετόν (σωστό) 2) Εξωτερικοί χώροι = Perlobeton S ή αφρομπετόν. Εσωτερικοί χώροι (εδώ έχω κάποια διευκρίνιση) Σε εσωτερικούς χώρους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσιμεντοκονία όπως λες αλλά και perlobeton S. Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει σε οικοδομή γέμισμα 5-6 πόντους. Συνήθως τα γεμίσματα κυμένονται απο 8-10 cm το λιγότερο σε όλες τις οικοδομές. Ελπίζω η απάντηση μου να σε βοήθησε!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.