Μετάβαση στο περιεχόμενο

nouvelle

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nouvelle

  1. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κανω μια ερώτηση για μία περίπτωση που μου έτυχε και είναι η πρωτη φορά που το αντιμετωπιζω οπότε δεν εχω την παραμικρή ιδέα!Προκειται για εκκλησιαστικο ακινητο, συγκεκριμενα σε εκκλησια χωριου μου ζητηθηκε να κατασκευαστει ακριβως διπλα μικροτερο κτιριο για χρηση οστεοφυλακίου.Υπαρχει ηδη ειναι σε κακη κατασταση και επιθυμουν(η εκκλησιαστικη επιτροπή) να γκρεμιστει και στη θεση του να γινει το καινουργιο και πιο μεγαλο.Θεωρητικά εύκολο.Εγω εχω στα χερια μου μονο ένα Τοπογραφικο Διαγραμμα και δεν ξέρω απο που να ξεκινησω καν.Να παω στη Πολεοδομια της περιοχης ή επειδη προκειται για εκκλησιαστικο κτιριο ακολουθειται καποια αλλη διαδικασία; Ευχαριστω εκ των προτέρων όποιον μου δείξει ένα δρόμο.
  2. Σε ερώτηση μου σήμερα το πρωι στο ΤΕΕ σχετικα με το ποσοστο υπέρβασης δόμησης η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: για την περίπτωση του πελάτη μου που ανέφερα σε προηγούμενο post οπου υπαρχει υπερβαση δόμησης 62τ.μ. και το ποσοστό συνιδιοκτησίας επι του όλου οικοπέδου, των κοινοχρήστων και κοινοκτητων χώρων 14% και έστω επιτρεπόμενη δόμηση του όλου οικοπέδου 400τμ έχω: 400*0,14=56τμ 62/56=1,157=115% δηλαδή απο 100 έως 200 εκτός αν δεν καταλαβα κατι καλά, που δεν νομίζω.Αρα ανήκει στην κατ.5 αν και έχει Ο.Α γιατι ειναι >40% αντιστοιχο σκεπτικό υπαρχει και για το ποσοστο υπέρβασης κάλυψης;
  3. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, με βάλατε σε έναν δρόμο, γιατί 3 ημέρες τώρα που αναγκάστηκα να διαβασω όλα αυτα για τον 4178 εχω πελαγώσει, δεδομένου ότι με κυνηγάει και ο χρόνος γιατι ο πελάτης θέλει να προλάβει την προθεσμία του πρώτου εξαμήνου, και ήρθε σε εμένα πριν 3 ημέρες.Δεν εχω καν την άδεια στα χέρια μου.Τα τ.μ της πυλωτης που έχει κλείσει είναι 62, οπότε το παράβολο που θα πληρώσει για αυτο ειναι 1000; κατά το 50<62<100 ή υπολογίζεται καπως αλλιώς; και επίσης να σας ρωτησω το εξής:με το κλεισιμο της πυλωτής εχει μετατοπιστει η κύρια είσοδος της οικοδομής .Αυτο συνιστά αλλη παράβαση(κατ.3)περι μετατοπισης ανοιγμάτων που επειδη είναι>2μ παει με αναλυτικό αρθ.18 παρ5 ;σε αυτό όμως δεν εμπλέκονται και οι υπολοιποι ένοικοι της οικοδομής;κανω δυο Φ.Κ και πληρώνει και δύο παράβολα;θα με βοηθούσατε πολύ...
  4. Καλησπέρα σας, είναι η πρώτη μου συμμετοχή με ερώτηση στο forum, ελπίζω να είμαι στο σωστό σημείο για να την καταθέσω. Δεδομένου οτι ασχολούμαι με την τακτοποίηση αυθαιρέτων για πρώτη φορά, θα ήθελα να ρωτησω τα εξής: 1.ο πελάτης μου διατηρει κατάστημα στο ισόγειο οικοδομης με ο.α του 2004.Εχει γινει επέκταση του καταστήματος και στον χωρο της πυλωτής που του ανηκει, (έτσι αγόρασε το κατάστημα) η οποία και εχει κλείσει, εντος του περιγράμματος του σχεδίου κάτοψης.Αυτο το κομματι ειναι και προς τακτοποιηση.Αυτο θεωρείται αλλαγη χρήσης και υπέρβαση δόμησης, ως 2 παραβάσεις; 2.λογω του ''κλεισίματος'' της πυλωτης κατα το ποσοστό αυτο που ανηκει στον πελάτη εχει μετατοπιστει και η κεντρικη είσοδος της οικοδομής.Σε αυτό δεν επηρρεαζονται και οι υπόλοιποι ένοικοι οσον αφορα την τακτοποίηση; 3.Η άδεια λειτουργίας του καταστήματος ειναι μόνο για το νόμιμο όπως καταλαβαίνετε, τωρα που θα μπει στη ρύθμιση θα πρεπει να βγει καινουργια αδεία λειτουργίας;εν παση περιπτώση αυτο εχει να κάνει με εμένα καθόλου μέτα;είναι βασικα αυτα που ρωτάω το ξέρω ,ζητώ επιεικεια λόγω απειρίας στο συγκεκριμένο θέμα. Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.