Jump to content

thessalon-77

Members
 • Content Count

  189
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Ουδέτερη

About thessalon-77

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,857 profile views
 1. Στους ατομικούς λέβητες αερίου σε διαμέρισμα κάνουμε υπερδιαστασιολογηση ή δεν έχει νόημα αφού ο λέβητας αντιστοιχεί αναγκαστικά μόνο σε αυτό;
 2. Όμως από που προκύπτει αυτό; Εψαξα τον Ν.4495 και τις εγκυκλιους αλλα δεν βρηκα κατι που να απαγορευει δυο διαφορετικες δηλωσεις.
 3. Επιτρέπεται να γίνουν δυο δηλωσεις αυθαιρετου σε μια ιδιοκτησια με δυο διαφορετικους μηχχανικους; πχ πριν 2 χρονια ενας ιδιοκτητης εκανε μια δηλωση αυθαιρετου με εναν μηχανικο για αλλαγή στην όψη καταστηματος (μονο αυτο δηλωσε) και τώρα θέλει να κανει δηλωση αυθαιρετου με αλλο μηχανικο για τακτοποιηση παταριου εντος του καταστήματος.
 4. Η πράξη τακτοποίησης έγινε 12 χρόνια (1979) μετά την ανέγερση της οικοδομής (1967) . Από ότι είδα ο εργολάβος της οικοδομής έκανε και ένσταση για την πράξη τακτοποίησης η οποία απορρίφθηκε.
 5. Ο τίτλος ιδιοκτησίας του διαμερίσματος που έχω έχει χρονολογία προγενέστερη της πράξης τακτοποιήσης διότι η πολυκατοικία προϋπήρχε της πράξης τακτοποίησης. Σε "κουβεντα" που είχα με την πολεοδομία μου είπαν ότι εφόσον οι οφειλές αφορούν ιδιώτη αυτοί ΔΕΝ προβαίνουν σε διαδικασίες κωλύμματος οικοδομικής αδείας. Εαν όμως κατά τη διάρκεια της έκδοσης της αδείας ο απέναντι κινήσει διαδικασίες αποζημίωσης και το κοινοποιήσει στην πολεοδομία τότε θα σταματήσει η διαδικασία έκδοσης.
 6. Πρόκειται για απαλλοτριούμενα λόγω ρυμοτομίας τμήματα οικοπέδων. Επηρεάζει αυτή η αποζημίωση την οικοδομησιμότητα σύμφωνα με το πνεύμα του Ν.651/77;
 7. Υπάρχει κάποια άποψη αν υπάρχει κώλυμμα να δωθεί δήλωση Ν.651/77 οτι ενα οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ( εντός σχεδίου με πολυκατοικία κτισμένη με οικοδομική άδεια του 1967) και στο οποίο οικόπεδο έχει εγκριθεί πράξη τακτοποίησης του 1979 η οποία υποχρεώνει αυτό το οικόπεδο να αποζημιώσει απέναντι οικόπεδο; Επίσης αν η αποζημίωση αφορούσε όμορο οικόπεδο θα άλλαζε κάτι για να δωθεί δήλωση Ν.651 οτι ειναι αρτιο και οικοδομήσιμο;
 8. Σε περίπτωση απώλειας του διαγράμματος κάλυψης σε πολυκατοικία: α) Μέσω ανασύστασης φακέλου στην πολεοδόμια υποβάλλουμε νεο διαγραμμα κάλυψης για όλη την οικοδομή και μετά επ'αυτού σημειώνουμε τις αυθαίρετες κατασκευές; β) Ανευ ανασύστασης φακέλου ετοιμάζουμε για χρήση της δήλωσης Ν.4495/17 του συγκεκριμένου διαμερίσματος διάγραμμα κάλυψης για όλη την οικοδομή και μετά επ'αυτού σημειώνουμε τις αυθαίρετες κατασκευές; γ) Κάτι άλλο;
 9. Καλησπέρα . Ήθελα να ρωτήσω μήπως έχει κάποιος κανένα τηλέφωνο του αρχείου οικ. αδειών του Κορδελιού Θεσσαλονίκης; (όχι του Ευόσμου)
 10. Μηπως υπάρχει κανένα τηλ στο ΥΠΕΚΑ για να ρωτήσουμε τι συμβαίνει με την εξόφληση προστίμου Ν.3843/10 που δεν έχει πληρωθεί; Υπαρχει κανείς που μπορεσε να το εξοφλήσει; Φτασαμε 4/6/2020.
 11. Δεν αντιλέγω με αυτό που λές. Όμως θα ήθελα να ξέρω αν εστω και ΕΝΑΣ εχει λαβει αυτη την βεβαιωση απο αρμοδια ΔΟΥ ωστε να ισχυροποιησουμε αυτο που λες διοτι αν δεν υπάρχει ουτε ΕΝΑΣ τοτε είναι 100% σιγουρο οτι η εγκυκλιος ειναι για τον κάλαθο των αχρήστων.
 12. Ηθελα να ρωτησω αν έχει ποτέ προσκομίσει σε κανεναν σας πελατης σας : "βεβαίωση της αρμόδιας φορολογικής αρχής από την οποία θα προκύπτει ο χρόνος υποβολής του και οι τυχόν τροποποιήσεις του στο σύστημα" διότι ήξερα οτι δεν εξέδιδαν τετοια βεβαιωση οι αρμόδιες ΔΟΥ. Εχει αλλάξει κάτι; Εχει λάβει κανείς;
 13. Ως κύριο ΚΑΔ έχω τον επιστημονικό ΚΑΔ αλλά ο δευτερεύων ΚΑΔ ο οποίος περιλαμβάνεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 39162 ΕΞ 2020 - ΦΕΚ 1457/Β/16-4-2020 για τα 800€ εχει μεγαλύτερα έσοδα για το 2018 από τον επιστημονικό ΚΑΔ. Έχω κάνει αίτηση για το voucher των 600€ και θα κάνω και αίτηση για τα 800€ διότι δεν αναγράφει πουθενά στην ΚΥΑ κώλυμμα. Το μόνο σημείο που περιγράφει για κώλυμμα είναι είναι στις συχνές ερωτήσεις του voucher ( https://elearning.yeka.gr/(S(p3zkj2iwkh5f3x3lc5cpfm3t))/QAndAParoxoi_20200406.pdf?fbclid=IwAR3VdHRLqipLR97bV26J1P0qHa7TBlB5_uNVb2GwnXzcfIB6mouAvhLSg5A ) στην πρώτη γ
 14. Έχει βρει κανείς που εμφανίζεται στην πλατφόρμα ο χρόνος που παρακολουθείς; Επίσης πως μπορείς να πάρεις "τικ" οτι παρακολούθησες κάποια υποενότητα από το πεδίο που έχεις επιλέξει αλλά δίχως να δείς τις 100 ανούσιες διαφάνειές; Πατώντας κάτω δεξιά στην διαφάνεια του powerpoint του σεμιναρίου επόμενο , επόμενο , επόμενο κτλ σε γρήγορο ρυθμό παρακολουθώ ότι δεν "τικάρει" την συγκεκριμένη ενότητα.
 15. Διεκρινίστηκε τελικά ότι τουλάχιστον για τον Απρίλιο δεν πρόκειται κανείς επιστήμονας να πάρει τα 800€ που θα πάρουν άλλες πλητόμμενες επιχειρήσεις παρ'όλο που μπορεί ο μη επιστημονικός του ΚΑΔ (πχ κατασκευαστικός ΚΑΔ ή εμπόριο ή οτιδήποτε άλλο) να υπερίσχυε στα έσοδα από τον "επιστημονικό" του ΚΑΔ διότι στην πρώτη περάγραφο των συχνών ερωτοαπαντήσεων στο https://elearning.yeka.gr/ αναφέρει: "Σε περίπτωση που ένας επιστήμονας που εμπίπτει στους ΚΑΔ του παρατήματος Χ της Πρόσκλησης είναι ελεύθερος επαγγελματίας, δεν είναι δικαιούχος των 800 ευρώ και, αντίθετα, είναι δικαιούχος των 600 ευρώ."
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.