Μετάβαση στο περιεχόμενο

sstat

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

sstat's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε αυτό το φόρουμ και θα ήθελα να σημειώσω τα ακόλουθα: Σχετικά με τις αυξήσεις των εισφορών στους μηχανικούς πιστεύω ότι ελπίδα στα ελληνικά δικαστήρια δεν θα έχουμε (βλέπε την απόφαση του ΣτΕ). Μία προσφυγή στο ευρωπαικό δικαστήριο για τα ακόλουθα θέματα πιστεύω θα είχε κάποια πιθανότητα δικαίωσης: 1. Υποχρεωτική ασφάλιση σε συγκεκριμένο φορέα χωρίς δυνατότητα επιλογής ιδιωτικής ασφάλισης. 2. Σύνδεση επαγγελματικής δραστήριοτητας με την ασφάλιση. Ένας μηχανικός δεν μπορεί να γραφτεί στο ΤΕΕ χωρίς να έχει ασφαλιστική κάλυψη. 3. Υπάρχει αντισυνταγματικός διαχωρισμός σε παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Θα πρέπει όλοι να έχουν την ίδια κλίμακα ασφαλιστικών εισφορών και να παίρνουν σύνταξη ανάλογα με το ποσό που έχουν καταβάλει. 4. Υπάρχει θέμα με τη διαχείριση των αποθεματικών και του τρόπου εκλογής των εκπροσώπων ΤΣΜΕΔΕ-ΤΕΕ. Αυτό πάντως που έχω διαπιστώσει είναι μία εκμετάλευση από παρατάξεις οι οποίες δείχνουν ενδιαφέρον για το ζήτημα με την κατάθεση ψηφισμάτων κλπ χωρίς όμως ουσίαστικες δράσεις όπως συλλογή υπογραφών, οργάνωση δικαστικού αγώνα και προσφυγή στο ευρωπαικό δικαστήριο.
  2. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις κατασκευές Ytong τις οποίες έχω μικρή σχετικά εμπειρία μόνο σε κατασκευή τοιχίων με μεταλλικές κολώνες για προστασία μηχανολογικού εξοπλισμού από υψηλές θερμοκρασίες. Υπάρχει δυνατότητα για έκδοση οικοδομικής άδειας για ισόγεια κατοικίας (80μ2) με τοιχίο ytong, τρία σεναζ (ύψος 1,2μ - 2,2μ - 3μ) και οροφή από στρατζαριστό C και πάνελ για οροφή βιδωμένα στις τεγίδες? Δεν γνωρίζω από τις διατάξεις του ισχύοντα οικοδομικού κανονισμού απλά ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να συνταχθεί και να υποβληθεί μία μελέτη για μια κατασκευή όπως αναφέρω η οποία δεν θα κολλήσει στη πολεοδομία. Στη πράξη με ενδιαφέρει να έχει αντοχή σε σεισμούς σαν το πρόσφατο της Κεφαλλονίας χωρίς να κάνω μία βαριά κατασκευή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.