Μετάβαση στο περιεχόμενο

Reneecakes

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα/Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Λογιστής

Reneecakes's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χίλια ευχαριστώ για την πολύ διευκρινιστική απάντηση! Όμως... το θέμα περιπλέκεται. Και ευθύνομαι εγώ που δεν το ξεκαθάρισα (εδώ μπαίνει και η παντελής άγνοιά μου για το συγκεκριμένο αντικείμενο). Όλες αυτές οι λύσεις, νομιμοποιούν το αυθαίρετο καθεστώς, αλλά τα διατηρούν την "κοινόχρηστη" ιδιότητα. Κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι επιθυμητό, διότι έχουν χτιστεί με έξοδα του κάθε ιδιοκτήτη χωριστά. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη: όταν χτιζόταν το συγκρότημα, όλοι οι ιδιοκτήτες συμφώνησαν σε κάποιες αυθαιρεσίες. Αυτές ήταν επεκτάσεις σπιτιών (κλείσαν την πίσω αυλή), θέσεις στάθμευσης και ένας εξ αυτών έκανε και μία μικρή πισίνα στον (κοινόχρηστο) κήπο. Ο κάθε ιδιοκτήτης πλήρωσε το κόστος της κατασκευής που επιθυμούσε. Ο 25% ιδιοκτήτης (ο οποίος επίσης έχει αυθαίρετη θέση πάρκινγκ) έχει τσακωθεί με το 75% και δεν συναινεί στην νομιμοποίηση για τους γνωστούς λόγους που τσακώνονται οι συγγενείς. Ως εκ τούτου, αναρωτιούνται οι υπόλοιποι 75% που έχουν βρεί αγοραστές για τα σπίτια τους και των οποίων η αξία φυσικά ανεβαίνει με πισίνα και πάρκινγκ αν μπορούν με την αγωγή του άρθρου 5 να λύσουν το πρόβλημά τους διότι τώρα είναι με δεμένα τα χέρια. Από τη μία δεν μπορούν να πουλήσουν, από την άλλη το να γκρεμίσουν κατασκευές στις οποίες έχουν ρίξει τόσα λεφτά είναι μια επιλογή που κανείς δεν τη θέλει. Η αγωγή του άρθρου 5 δεν είναι αυτό τελικά που χρειάζεται, αλλά μία π.χ αγωγή διανομής? Αλλά και αυτή θα καθυστερήσει πολύ και οι αγοραστές θα χάσουν το ενδιαφέρον τους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή και τις συμβουλές!
  2. Καλησπέρα και από το πιο πρόσφατο μέλος του forum! Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου, μηχανικούς, νομικούς κ όποιον ξέρει το ακόλουθο: έχουμε ένα συγκρότημα κατοικιών, με κάποιες αυθαιρεσίες (πισίνα, κλειστές θέσεις πάρκινγκ). Το 75% των ιδιοκτητών θέλουν να νομιμοποιήσουν, ένας όμως που έχει το υπόλοιπο 25%, λόγω οικογενειακών διενέξεων με τους υπόλοιπους, δεν συναινεί. Κ εδώ μπαίνω εγώ, η ... νομικός της υπόθεσης! Μου ζητάνε να συντάξω αγωγή για να γίνει σύσταση κάθετης. Η ερώτησή μου είναι η εξής: α) διάβασα κάπου ότι υπάρχει η δυνατότητα να αυτοκαταγγελθούν οι αυθαιρεσίες, ώστε να πληρωθεί το πρόστιμο στην πολεοδομία και να τακτοποιηθούν οι παραβάσεις χωρίς να χρειάζεται αγωγή. Κατάλαβα σωστά? β) η αγωγή αυτή τι αίτημα έχει ? Στρέφεται κατά του μη συναινούντος? (δικηγόρος μεν, αλλά καμία επαφή με εμπράγματο) Αναρωτιέμαι επίσης κατά πόσο αυτή η οδός θα έχει αποτέλεσμα, καθώς σε κάποιο post διάβασα ότι η αγωγή είναι από δύσκολη έως αδύνατη. Μπορεί να φαίνεται αστείο να ζητάει δικηγόρος πληροφορίες για το πώς μπορεί να αποφύγει τη νομική οδό, αλλά ειλικρινά, γνωρίζοντας την ταχύτητα της ελληνικής δικαιοσύνης, και δεδομένου ότι έχω βρεθεί χωρίς να το θέλω κ προσωπικά αναμεμειγμένη στο μπέρδεμα αυτού του συγκροτήματος, θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε κανείς να με διαφωτίσει και κατευθύνει ως προς τις εναλλακτικές (ή την έλλειψη εναλλακτικών!). Ευχαριστώ πολύ! Μεταφέρθηκε στο παρόν yian
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.