Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Thomas1982

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-7 Κακή

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

547 profile views
  1. Τις ερωτήσεις που κάνω εδώ, είναι απορίες της στιγμής. Ρωτώ επίσης τον μηχανικό μου όταν συναντιόμαστε. Για τη θερμομόνωση ρώτησα και τον ελεγκτή και δεν μπόρεσε να μου δώσει απάντηση. Δεν έχω όλα τα σχέδια, αλλά στο ξυλότυπο της ταράτσας λέει 15 μέτρα, και στο ξυλότυπο του δώματος επίσης 15 μέτρα συν 2,4 μέτρα για το ύψος του δώματος. Στο διάγραμμα δόμησης λέει 15 μέτρα, αλλά δεν ξεχωρίζεις εύκολα αν συμπεριλαμβάνει την μόνωση ή προσθέτεις το πάχος της στα 15 μέτρα. Εκτός της θερμομόνωσης που έχω κάνει, είχα σκοπό να βάλω και ταρατσόπλακες με πρόσθετη θερμομόνωση για προστασία των ασφαλτόπανων. Έτσι όμως το συνολικό ύψος θα υπερβεί άλλα 5-7 εκατοστά, όσο το πάχος αυτών των ταρατσόπλακων. Από ότι κατάλαβα, απαγορεύεται.
  2. Και μια τελευταία ερώτηση. Η θερμομόνωση μετρά στο ύψος της οικοδομής; έτσι όπως μετρούδαν τα ύψη, μετρούσαν και την μόνωση ταράτσας. Ενώ το σχέδιο λέει 15 μέτρα για το ύψος της πάνω μεριάς της πλάκας της ταράτσας.
  3. Ο επιβλέπων ήταν παρών στις προηγούμενες μετρήσεις, εκτός της σημερινής που δεν μπόρεσε να έρθει. Διαφωνεί με τον ελεγκτή και λέει να κάνει ένσταση. Ρώτησα τον επιβλέπων για τις προθεσμίες και μου λέει δεν μετρούν οι αργίες και τα Σ/Κ, σήμερα πρέπει να βγει το πόρισμα. Για τον λογαρισμός τραπέζης συνεχώς την ρωτούσε ο επιβλέπων και συνεχώς ίδια απάντηση. Θα του το στήλει με η-μέιλ.
  4. Προς ενημέρωση, σήμερα μέτρησε το ύψος και το βρήκε 15,11. Μου λέει να γίνει νέα έκδοση της άδειας. Καλώς ή κακώς, πάνω στο καβγά του λέω, αν έρθετε αύριο θα το βρείτε κάτω από 15 μέτρα. Οπότε παραιτηθείτε να ξεμπερδεύουμε. Δεν βλέπω αίσιο τέλος.
  5. Κατά τους ελέγχους δυο φορές (Παρασκευή και Σάββατο) δήλωνε σε εμάς (εμένα και τον μηχανικό) παραίτηση και την άλλη μέρα άλλαζε γνώμη και ότι θα συνέχιζε. Μπορεί να δηλώσει ασθένεια τις πρώτες μέρες, και έτσι αύριο να ξεκινά τον πραγματικό έλεγχο;
  6. Το συνολικό ύψος του κτιρίου βάση σχεδίου πρέπει να είναι 15 μέτρα, η μετροταινία μου λέει 14.90, ο ελεγκτής με το σούπερ λέιζερ 15.40. Είναι γνωστό ότι η μετροταινίες δεν έχουν την απόλυτη ακρίβεια, αλλά από τα δυο μέσα μετρήσεων, πιο θεωρείτε με την μικρότερη απόκλιση;
  7. Ο έλεγχος έγινε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και αύριο θέλει ξανά να μετρήσει. Μετράει το Σαββατοκύριακο στις προθεσμίες;
  8. Ένας ελεγκτής δόμησης ήρθε για τέταρτη φορά να μετρήσει και τάχα-μου όλο και κάτι βρίσκει. Κατά πως φάνηκε, δεν ξέρει να κρατά το μέτρο. Όταν λοιπόν ένας ελεγκτής δεν κάνει σωστά τη δουλειά, και πιο πολύ αποσκοπεί σε εκβιασμό, τι ένδικα και νόμιμα μέσα έχεις και πως μπορείς να τον καταγγείλεις? Να κάνει μια αρνητική αναφορά να πάει στο διάολο να τελειώνουμε. Θα έχουμε δικαστήρια και πολλά άλλα ευτράπελα, ναι, αλλά θα βρεθεί μια άκρη. Ο εκβιασμός όμως θα τελειώσει.
  9. Διάβασα τα μισά σχόλια, πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Αν κατάλαβα καλά, οι ασφαλτικές μεμβράνες θέλουν καλό μάστορα. Τι γνώμη έχετε για το σύστημα durostick cool roof. Μιλάνε για 15 χρόνια εγγύηση. Σκοπεύω να κάνω αυτή την μόνωση. Με την διαφορά ότι για τις ρήσεις θα χρησιμοποιήσω κοινό ελαφρομπετόν οπλισμένο με ίνες πολυπροπυλενίου, υαλόπλεγμα και adiplast. Το θέμα είναι το κόστος. Δεν ξέρω αν παρόμοια ερώτηση ήδη ετέθη, συνεχίζω την ανάγνωση.
  10. Η απίστευτη κακοτεχνία, ή αλλιώς, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Το παλιό κτίριο όπως είπα δεν έχει αντισεισμικό αρμό, η μελέτη για την προσθήκη έχει. Ρίχνει τα μπετά, και η κολώνα αντί να μετατεθεί προς το δικό μου οικόπεδο και έτσι να έχω ένα (υποτυπώδη) αρμό όπως λέει η μελέτη, γέρνει προς το οικόπεδο του γείτονα. Ξεκινά από το όριο του δικού μου οικοπέδου που ήταν η παλιά ταράτσα και η κορυφή της κολώνας καταλήγει κατά δέκα εκατοστά μέσα στο ακάλυπτο του γειτονικού οικόπεδου. Το ίδιο και στον επόμενο όροφο. Θεόστραβη η κολώνα, αλλά αυτή την φορά γέρνει κατά πέντε εκατοστά προ τη μεριά μου. Σαν να πήγε κάπως να διορθώσει το κακό. Στο τελευταίο όροφο λέω να ρίξω μια ματιά, και πάρα τρίχα γλιτώνω το εγκεφαλικό. Θεόστραβες κολώνες και λίγα λέω. Αν θέλετε το πιστεύετε, αν δεν θέλετε δεν φταίω εγώ. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Και να την δείτε δεν θα πιστεύετε τα μάτια σας. Ένα ζύγι να ρίξει δεν είναι ικανός ο επιστήμονας. Αλλά δεν χρειάζεται ούτε ζύγι ούτε αλφάδι. Με το μάτι κάνει μπαμ πόσο θεόστραβες είναι οι κολώνες. Ευτυχώς οι γείτονες είναι καλοί άνθρωποι, ή ίσως δεν το πήραν ακόμα χαμπάρι. Αλλά, και αυτό αφορά εσάς, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Δεν περίμενα καμιά βοήθεια, αλλά και αυτή την λίγη που μου δώσατε σας ευχαριστώ θερμά.
  11. Πράγματι, όσο προχωράει η κουβέντα μπερδεύομαι περισσότερο. Ώστε ισχύει το σχόλιο #10 και θα γίνει όπως το #11. Με έναν τυχαίο μηχανικό (επιλεγμένο από το χρυσό οδηγό) που μίλησα στο τηλέφωνο, μου προτείνει να γίνει καταγγελία στο ΤΕΕ, να έρθει επιτροπή και να αποφανθεί. Εγώ όμως δεν θέλω να το φτάσω ως εκεί, διότι μετά η οικοδομή δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει.
  12. Ότι δεν υπάρχει αρμός (αν ισχύει το σχόλιο #2 και όχι το σχόλιο #10) προέκυψε στην πορεία από τα σχόλια εδώ. Η αρχική μου ερώτηση ήταν πώς να γεμίζω το κενό μεταξύ φελιζόλ και τοιχοποιία ώστε να μην προκύψουν δοντάκια. Με σοβά όπως λέει ο μηχανικός, ή με μετατόπιση των τούβλων όπως λέω εγώ. Τελικά θα γίνει μεσοβέζικη λύση όπως την λέει ο Tetris στο #11.
  13. Δεν νομίζω να έδωσα την εντύπωση ότι κάνω του κεφαλιού μου. Αντιθέτως δίνω μεγάλη σημασία στα σχόλια σας. Μια φορά άφησα τον μηχανικό μου χωρίς έλεγχο και αμφισβήτηση και αν σας πω το αποτέλεσμα θα φρίξετε και δικαίως δεν θα με πιστεύετε. Διότι είναι όντως απίστευτο αυτό που συνέβη. Το είδαν δυο μηχανικοί και δεν πίστευαν τα δικά τους τα μάτια τους. Φταίει η καλή μου ψυχή που δεν θέλω να μπλέξω με δικηγόρους και δικαστήρια. Θα μπορούσα άνετα να απαιτήσω να μου τελείωση όλη την οικοδομή με δικά του έξοδα και να του φάω όλη την περιουσία του. Του το είπα κατάμουτρα, όσο ζει να πηγαίνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία και να ανάβει λαμπάδες στους αγίους ίσα με το μπόι τους. Διότι αν γίνει σεισμός και γίνει ζημιά, αυτεπάγγελτα η πολεοδομία θα κάνεις τους ελέγχους και θα φανεί η κακοτεχνία του.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.