Μετάβαση στο περιεχόμενο

ekass

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ekass

  1. Καλημέρα, Μια ερώτηση και απο τη μεριά μου για την εφαρμογή timologio, στο κωδικό είδους της υπηρεσίας/αγαθού βάζουμε ό,τι θέλουμε; (δεν γνωρίζει ο λογιστής μου..) Σε σχέση με τη Σειρά, εγώ που δεν είχα Σειρά προηγουμένως ο λογιστής μου είπε να βάλω Σειρά 0 και νέα αρίθμηση. (υποθέτω επομένως ότι τα παλιά τιμολόγια δεν ταυτίζονται με τη σειρά 0 όταν έχουν -) Ευχαριστώ!
  2. Kαλησπέρα, σε σχέση με αυτούς που ανήκουν στο άρθρο 39 παρ.9 θα ενημερωθεί κάποια στιγμή το σύστημα με τις εισφορές που έχουν ήδη πληρώσει; Υποτίθεται ότι οι οδηγίες λένε να περιμένουμε την εκκαθάριση αλλά εμένα στο σύστημα έχουν γίνει εκκαθαρίσεις για το 17 και το 18 και φαίνεται ότι δεν έχω πληρώσει τίποτα με αποτέλεσμα να βγάζει ένα εξωφρενικό ποσό για αυτές τις χρονιές..
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, Επειδή στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα μπορούν να υπαχθούν μόνο κατασκευές που ολοκληρώθηκαν πριν το 2011, καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος νομιμοποίησης αυθαιρέτου αν κατασκευαστεί μετά το 2011. Επομένως αν κατασκευαστεί τώρα η εν λόγω σοφίτα θα παραμείνει αυθαίρετη. 'Οσο και αν είναι περίεργο το να θέλει κάποιος να πληρώσει για να νομιμοποιήσει και να μη μπορεί , αν τοποθετηθούν τα σίδερα του πατώματος μόνο θα θεωρηθεί ολοκληρωμένη η κατασκευή (παρόλο που δεν πατιέται το πάτωμα) και σε περίπτωση ελέγχου θα υπάρχει πρόβλημα; Αν ναι, θα μπορούσε εναλλακτικά να κλείσει απλά ο χώρος της σοφίτας με σκέτη γυψοσανίδα για να απομονωθεί ο χώρος (για καλύτερη θέρμανση του υπόλοιπου σπιτιού) χωρίς να υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα; Φυσικά δε θα υπάρχει σκάλα σε καμία περίπτωση. Ευχαριστώ
  4. Από ότι καταλαβαίνω απο αυτα, μπορώ να κόψω τιμολογιο μονο για ο,τι θεωρώ ότι είναι προς όφελος της εργασίας μου και εφοσον μπορώ να πεισω και οποιονδήποτε για αυτό το όφελος. Άρα κλιματιστικό οκ αλλά η διαμόρφωση του γραφείου με μπριζες και πάτωμα καθως και ένα wc θα έλεγα ότι επίσης είναι απαραιτητα. Έχει λογική η σκέψη μου ή το εχω καταλάβει όλο λάθος;
  5. Καλησπέρα σας, Είμαι καινούριος στο επάγγελμα και θα ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα αν κάποιος γνωρίζει: 1. για ένα χώρο 9τ.μ. που μου έχει παραχωρηθεί στο σπίτι των γονιών μου μπορώ να αγοράσω κλιματιστικό και να πάρω επιστροφή φπα; 2. έχω στο όνομά μου μη διαμορφωμένο διαμέρισμα που όταν με το καλό το φτιάξω θα γίνει οικία μου και επαγγελματική έδρα. Μπορώ να κόψω τιμολόγιο (για να πάρω επιστροφή φπα) για την κατασκευή ενός μέρους του σπιτιού που θα είναι το γραφείο; (αγορά πατώματος π.χ.) Γενικά τι θα μπορούσε να κοπεί ως τιμολόγιο σε αυτή την περίπτωση αφού το σπίτι θα δηλωθεί ως έδρα; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.