Jump to content

fskliris

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About fskliris

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

225 profile views
 1. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  Πωλείται γεωδαιτικός σταθμός LEICA TC1010 με 1" ελάχιστη απεικόνιση και 3" ακρίβεια, μαζί με κασέτα καταγραφής μετρήσεων, το REC-module Wild GIF10 για σύνδεση με τον υπολογιστή, δύο εξωτερικές μπαταρίες οργάνου, πρίσμα με στειλεό και τρίποδα οργάνου. Τα όργανα είναι πλήρως λειτουργικά. Τιμή όλα μαζί 2000 ευρώ.

  2,000.00 EUR

 2. Καλημέρα , θα ήθελα εάν γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει για τα παρακάτω: Α. Κλεισμένοι ημιυπαίθριοι χώροι που έχουν ενταχθεί στον Ν3843/2010 και πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 88 του Ν4495/2017 σε ποια κατηγορία μπαίνουν ώστε να εξαιρεθούν οριστικά από την κατεδάφιση με την πληρωμή του παράβολου των 100 ευρώ; Β. Η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από βοηθητικό σε βοηθητικό χώρο εντός νόμιμου περιγράμματος και με προϋπολογισμό εργασιών μικρότερο των 15000 ευρώ όπου καταβάλλεται μόνο το παράβολο σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 100 του Ν4495/2017 σε ποια κατηγορία μπαίνουν;
 3. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω στο ισόγειο τον ιδιοκτήτη Α και στο όροφο τον ιδιοκτήτη Β. Πρόκειται για οικογενειακή οικοδομή. Υποβάλω μια κοινή δήλωση και κάνω ξεχωριστά φύλλα καταγραφής για το ισόγειο και τον όροφο με τις αντίστοιχες αυθαιρεσίες που υπάρχουν. Στο πλαίσιο όμως < ιδιοκτήτες / αιτούντες > παίρνει πάντα αναγκαστικά και τους δύο με ποσοστά, ανεξάρτητα με το ότι ο Α ή ο Β είναι αποκλειστικός ιδιοκτήτης του υπόψη ορόφου. Πως πιστεύετε ότι μπορεί αυτό να αντιμετωπιστεί ; Είναι σωστό να βάλω 50-50% στον καθένα παντού, παρά το γεγονός ότι ο καθένας από αυτούς έχει αποκλ
 4. Το πιο πιθανό είναι να εννοούσαν, όταν έγραφαν τον νόμο, ότι η δυνατότητα αυτή αφορά ιδιοκτήτες της κάθε οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας . Όμως δεν το προσδιόρισαν σαφώς και αυτό πιστεύω ότι δίνει το δικαίωμα της κατά το δοκούν ερμηνείας.
 5. Επιπρόσθετα συμπληρώνω, για να στηρίξω την άποψή μου, ότι η οικοδομή είναι μία και για μία οικοδομή έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια. Έτσι για παράδειγμα επί του συνόλου της οικοδομής έχουν μετατοπιστεί τα ανοίγματα ή έχουν μεγαλώσει οι εξώστες .
 6. Στο άρθρο 99 αναφέρεται ότι < σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο η διαδικασία υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών μπορεί κατ’ επιλογή των ιδιοκτητών να γίνεται είτε με μια αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας …> . Από πού λοιπόν προκύπτει ότι : ΔΕΝ υφίσταται το "δικαίωμα" συμψηφισμού των αυθαιρεσιών μεταξύ δύο ή περισσότερων οριζόντιων ιδιοκτησιών ενός ακινήτου, παρά μόνον όταν αυτές αφορούν σε αυθαιρεσίες στους κοινόχρηστους χώρους αυτού ;
 7. Ίσα ίσα στο νέο νόμο γράφεται ξεκάθαρα ότι η αίτηση μπορεί να υποβληθεί από κοινού . Το θέμα είναι με το πόσα παράβολα θα πληρώσουν , ένα ή δύο. Πάντως και εγώ έχω την ίδια άποψη , ότι δηλαδή μπορούν να συνυποβάλλουν δήλωση και να πληρώσουν ένα παράβολο. Πάντως και πάλι ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
 8. Θα μου επιτρέψετε και μια δεύτερη ερώτηση. Σε διώροφη οικοδομή υπάρχει σύσταση ιδιοκτησιών. Στο ισόγειο ο ιδιοκτήτης -Α- έχει κάνει μικροπαραβάσεις οι οποίες μπορούν όλες να ενταχθούν στον νόμο στην κατηγορία 3 με το παράβολο των 250 ευρώ . Ίδιες περίπου αυθαιρεσίες έχει κάνει και ο ιδιοκτήτης -Β- του πρώτου ορόφου ( δηλαδή μπορεί να εντάξει τις μικροαυθαιρεσίες του στην κατηγορία 3 με το παράβολο των 250 ευρώ). Οι ιδιοκτήτες μπορούν να συνεννοηθούν και να τα βρουν μεταξύ τους. Το ερώτημα είναι εάν μπορούν να υποβάλουν κοινή αίτηση ( δηλώνοντας όλες τις μ
 9. Σωστά , τίθεται θέμα υπέρβασης ύψους της οικοδομής πλέον , άρα μετατίθεται και το θέμα της αυθαιρεσίας. Βασικά πιστεύω ότι θα μπορούσε να το δει κάποιος και έτσι και αλλιώς. Πάντως εξετάζοντας το θέμα ακριβώς με το γράμμα του νόμου και εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε την αποθήκη στο δώμα με το παράβολο αφού ο νόμος μιλά για ύψος αποθήκης, ενώ δεν προσδιορίζει ότι αυτή πρέπει να μετράται από το φυσικό έδαφος. Ευχαριστώ πάντως για τις απόψεις σας.
 10. Βέβαια εδώ θα μπορούσε κάποιος να πει ότι μπαίνει το θέμα της υπέρβασης ύψους .
 11. Καλημέρα σε όλους Ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας στο εξής θέμα: Είναι δυνατόν αποθήκη ( επιφάνειας <15τμ και ύψους <2,5μ ) που βρίσκεται στο δώμα οικοδομής να ενταχθεί στη περ. ιβιβ κατηγορία 3 άρ. 96 Ν 4495/2017 πληρώνοντας μόνο το παράβολο ; Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.