Μετάβαση στο περιεχόμενο

bsalmas

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by bsalmas

  1. Αυτοί μας δουλεύουν ψιλό γαζί.Από την μία δεν κάνουν τίποτε για την απαξίωση των Ε.Επιθ. από την άλλη συστήνουν εξεταστικές.Να δούμε ποιος θα κατέβει στις εξετάσεις..
  2. Συνάδελφοι,είχα πάρει προ εβδομάδων τηλέφωνο για να εκφράσω την διαμαρτυρία μου στην ΕΥΕΠΕΝ γιατί όπως έχω γράψει θεωρώ ότι θα πρέπει η Υπηρεσία ή να ξηλωθεί από την στιγμή που δεν έχει αντικείμενο όπως όλοι οι συνάδελφοι πλέον ή ως θεματοφύλακας του Ν. 4122/2013 που θα διενεργεί ελέγχους για την τήρηση του Νόμου και επιβολή προστίμων να ζητήσει από το Υπ. Οικ. λίστα με μισθωτήρια που δεν υπέβαλλαν ΠΕΑ ώστε να μοιράζει πρόστιμα από 1000€ έως 10000€.(αρθρο 10 Ν. 4122/2013).Και τότε να δεις πώς θα κάνουνε ή όχι ΠΕΑ έστω και χωρίς τροποποίηση της Απόφασης.Αλλά καταλαβαίνετε ότι ο ρόλος της ΕΥΕΠΕΝ είναι αν μη τί άλλο ύποπτος..¨Οταν οι της ΕΥΕΠΕΝ θα είναι επί ξύλου κρεμάμενοι και θα επίκειται να χάσουν την δουλειά τους λόγω μη αντικειμένου τότε θα ενεργήσουν και αυτοί προκειμένου να διασφαλίσουν και αυτοί το προϊόν για το οποίο συστάθηκαν και για το οποίο υποτίθεται ότι είχαν ως αποστολή να εργάζονται. Δυστυχώς όμως από τις απαντήσεις των υπαλλήλων καταλαβαίνεις ότι λειτουργούν σε ένα καθεστώς Δ.Υ βολεμένου που η απαξίωση του προϊόντος για το οποίο συστάθηκαν θεωρούν ότι δεν τους ενδιαφέρει. Θεωρώ ότι πριν από κάποιες από τις επόμενες εκλογές και αφού μειωθεί ο αριθμός των Ενεργειακών επιθεωρητών τότε θα μας ''σώσουν '' άλλη μία φορά και αφού δουν ότι τα ψηφαλάκια μας είναι περισσότερα από κάποιων κλάδων (βλ. Ιδιοκτητών ακινήτων κ.λ.π)..Μέχρι τότε δυστυχώς θα έχουμε πεθάνει εμείς... Η μόνη κινητοποίηση που μπορούμε να κάνουμε είναι μέσω του forum και των συντονιστών να γίνει ψήφισμα ώστε συνολικά και όχι μεμονωμένα να απευθυνθούμε προς Υπ. Οικονομικών ΕΥΕΠΕΝ ΥΠΕΚΑ για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο-την εφαρμογή του Νόμου και την συμμόρφωση κάποιων υπηρεσιών (Βλ. ΕΥΕΠΕΝ) με τόν σκοπό για τον οποίο συστάθηκαν.
  3. Θα' θελα να' ξερα ποιός ο ρόλος της ΕΥ.ΕΠ.ΕΝ αφού 1) Αγοραπωλησίες δεν γίνονται εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες λόγω σύγχυσης με τον φόρο υπεραξίας και φυσικά λόγω της καθίζησης του real estate 2) ΠΕΑ δεν γίνονται σε μισθώσεις ακινήτων με την ηλεκτρονική υποβολή των μισθωτηρίων (προαιρετική υποβολή ελέω Θεοχάρη) Άρα ο ρόλος της ΕΥΕΠΕΝ είναι κάτι σαν τον τον Οργανισμό της Κοπαίδας που είχε σαν σκοπό την απόξήρανση της λίμνης που δεν υπήρχε δεκαετίες πριν. Συνάδελφοι, η υπηρεσία της ΕΥΕΠΕΝ συστήθηκε ως θεματοφύλακας του Κανονισμού του ΚΕΝΑΚ και του νόμου 4122/2013 και ενώ θα έπρεπε να ζητάει από το Υπουργείο Οικονομικών μετ' επιτάσεως να εφαρμόζεται ο Νόμος και συγκεκριμένα το άρθρο 20 αυτού -που μνημονεύει περί κυρώσεων -και να ελέγχει απαιτώντας να τις κοινοποιηθούν ποιές μισθώσεις γίνονται χωρίς ΠΕΑ και να επιβάλλει κυρώσεις αντ' αυτού το μόνο που κάνει είναι να βγάζει κάθε 2 μήνες καμιά ανακοίνωση όπως περί ηλεκτρονικής υποβολής του παραβόλου και μόνο όταν έχουν να λαμβάνουν χρήματα.Από που θα βρεθούν τα χρήματα να πληρώσουμε τα παράβολα ηλεκτρονικά ή με φυσική παρουσία. Συν τοις άλλοις τα σεμινάρια Θέρμανσης Κλιματισμού και οι περιφημες αντίστοιχες Ενεργειακές Επιθεωρήσεις που τόσο χρήμα στα ΚΕΚ για την επιμόρφωσή μας έπεσε αναβάλλεται για τις ελληνικές καλλένδες. Υ.Γ Θεωρώ ότι όταν μάθουμε ως κράτος και μεμονωμένα ως άτομα να είμαστε υπεύθυνοι γνωρίζοντας ότι εφαρμόζονται και ισχύουν οι νόμοι -που σημαίνει ότι λειτουργούν οι Ελεγκτικές Αρχές, βλ. ΕΥΕΠΕΝ- που ψηφίζονται και ελέγχεται ο καθένας δεν θα υπάρχει επ΄ουδενί η αντιληψη των πονηρών συμπολιτών μας ''γιατί να το κάνω το ΠΕΑ αφού είναι προαιρετικό΄΄.
  4. Είμαι συνάδερφος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός grtopo. Eυχαριστώ για την απόκριση και καλή χρονιά. Αυτό το αγροτεμάχιο είναι στα όρια της υπό ένταξης περιοχής και όπως προείπα τα 97 τ.μ από τα 361,50τ.μ ήταν εντός και τα ''έπαιρνε'' ο δρόμος σύμφωνα με το σχέδιο. Μπορώ να κάνω ένσταση (Σημ. είναι στην διαδικασία των ενστάσεων)? Με το ερώτημά μου όσον αφορά κατά παρέκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο? (Υπάρχει τοπογραφικό του 1964,αν βοηθάει αυτό) Η πολεοδομία είναι Κορωπίου ήΜαρκοπούλου?
  5. Συνάδερφοι,χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Θα ήθελα την άποψη συναδέλφων τοπογράφων χωροτακτών για αγροτεμάχιο με Σ.Ε=361,50τ.μ με ΑΒ=24,10 μ συνορεύουσα με ανώνυμη οδό ΓΔ=24,10 μ με ξένη ιδιοκτησία ΒΓ=ΑΔ=15,00μ με ξένη ιδιοκτησία Τμήμα του άνω αγροτεμαχίου 97,00τ.μ τέθηκε εκτός σχεδίου με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.Η περιοχή βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης ως περιοχή παραθεριστικής κατοικίας.Σύμφωνα , με δήλωση συναδέρφου μηχανικού το ως άνω ακίνητο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ,είναι εκτός σχεδιου πόλης και εντός ΖΟΕ Μεσογείων του έτους 2003. Αρχικά τα 97,00τ.μ ήταν εντός και θα περνούσε οδός από αυτά, σύμφωνα με πρόταση σχεδίου. Είναι ορθή η δήλωση του συναδέρφου? Τ'ι με συμβουλεύετε να πράξω,εν΄όψη της διαδικασίας ένταξης ΄?Υπάρχει περίπτωση να είναι κατά παρέκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο? Η περιοχή βρίσκεται στην Αγία μαρίνα Κρωπίας, οικισμός Αλθέας. Ευχαριστώ, εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.