Μετάβαση στο περιεχόμενο

natalia87

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by natalia87

  1. Γεια σε ολους ! Ηθελα να ρωτησω για οποιον ξερει: εχω μισθωτηριο συμβολαιο που ξεκινα απο 01.01.2020 ως 01.01.2023. Ο ιδιοκτητης εκανε τροποποιητικη για αυξηση μισθωματος κατα 100 € στις 11.02.2021 την οποια ΔΕΝ αποδεχτηκα. Ποιο μισθωτηριο θα ειναι σε ισχυ; Το αρχικο; Η τροποποιηση; Κανενα; Τα ρωταω ολα αυτα διοτι το επιδομα στεγασης δε μου δεχεται πλεον κανενα αριθμο μισθωτηριου. Ευχαριστω κ καλη Ανασταση
  2. Μπορώ να ρωτήσω κάτι; (Δεν είμαι μηχανικός). Στο ΠΕΑ, στο έτος κατασκευής αναγράφεται το έτος έκδοσης της οικοδομικής άδειας ή το έτος ολοκλήρωσης του έργου; Σας ρωτάω επειδή έχω ρωτήσει πολλούς μηχανικούς, ο καθένας μου απαντάει ό,τι θέλει....στο Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον που έδωσα όλα τα δικαιολογητικά έχουν την οικοδομική άδεια του σπιτιού μου που γράφει 1997 αλλά η μηχανικός μου έχει γράψει στο ΠΕΑ ως έτος κατασκευής το έτος ολοκλήρωσης του έργου δηλαδή 1999. Πιστεύετε ότι θα έχω πρόβλημα που οι δύο ημερομηνίες δε συμπίπτουν με την τελική έγκριση από το Υπουργείο;;; Ευχαριστώ για την όποια απάντηση.
  3. Ήθελα να ρωτήσω, πότε ένα ακίνητο παύει να θεωρείται νεόδμητο και έτσι δεν είναι υποχρεωτική η καταβολή ΦΠΑ 23%; Δηλαδή ένα ακίνητο με έτος κατασκευής 2013 για πόσα χρόνια θα θεωρείται νεόδμητο; Επίσης, κάπου διάβασα ότι αν νοικιαστεί από τον εργολάβο τότε παύει να θεωρείται νεόδμητο, οπότε μπορώ εικονικά πρώτα να το νοικιάσω από τον εργολάβο και μετά να το αγοράσω ώστε να μην επωμιστώ το 23%;;;; Διότι πρόκειται για δεύτερη κατοικία οπότε δεν το γλυτώνω αλλιώς Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.