Μετάβαση στο περιεχόμενο

ydwr79

Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ydwr79

  1. Κατατοπιστικότατος σε ευχαριστώ πολύ!! Αν καταλαβαίνω λοιπόν καλά με το n-thermon ο συντελεστής αντίστασης δεν μεγαλώνει και ιδιαίτερα τουλάχιστον τόσο ώστε να μου δώσει καλό αποτέλεσμα εκτός και αν το 0,609 σε σχέση με 0,588 ειναι σημαντική διαφορά στη μηχανική...
  2. Ένας μαγαζάτορας μου πρότεινε το N-Thermon (πέρα από dow, fibran) και μου είπε να προτιμήσω εξηλασμένη πολυστερινη διοτι σαν υλικο εχει μεγαλυτερη διαπνοη... Καμία άποψη?
  3. Το έξω θέλει καλό καιρό και εμπειρο συνεργειο... Εσωτερικά θέλω να το κάνω μόνος μου, έστω και προσωρινα, για τώρα το χειμώνα... Το ξέρω οτι δεν κανει 100% δουλειά αλλά πιστευω πως θα βελτιώσει τη κατασταση
  4. Ψαχνωντας στο internet δε βρηκα πολλες πληροφοριες για το διαγραμμα, προφανως θα χρειαστω μηχανικο. Μήπως εννοείς τον πίνακα με τον οποίο μπορώ να βρω το σημείο δρόσου? Κάτι σαν το επισυναπτόμενο?
  5. Σε ευχαριστώ για την συμβουλή. Αν κολλήσω το dow (με καταλληλο κολλωδες υλικο) κατευθειαν στο τοιχο υπαρχει περιπτωση να εχω υγροποιηση στην ενωση?
  6. Υγροποίηση έχω σίγουρα τώρα επειδη το δοκαρι ειναι αμονωτο!!! Εννοειτε οτι θα εχω υγροποιηση αναμεσα στο dow και στον τοιχο η πανω στο dow?? Tο dow δεν υποτιθεται οτι θα μονωσει και θα κλεισει τη θερμογέφυρα???
  7. Γιατί να σοβατήσω? Το σπιτι κατοικειται οποτε μιλαμε για τοιχους βαμμενους κτλ. Εχεις καμια κολλα υποψην? Κατι σαν αυτην π.χ.? link Θελω να κολλησω το dow στο δοκαρι και μετα σκεφτομαι ειτε να βαψω κατευθειαν το dow ειτε να βιδωσω απο πανω Mdf και να βαψω το mdf..
  8. Καλησπέρα σε όλους, Η ερώτηση μου εχει να κανει με την τοποθετηση θερμομονωτικων φύλλων σε 2-3 δοκάρια εσωτερικα του σπιτιου. Μπορώ να τα κολλήσω στον τοιχο π.χ. με κολλα πλακιδιων η αφρο πολυουρεθανης αντι να τα βιδωσω???
  9. Μάλιστα ενδιαφέρον, σε ευχαριστώ! Αν καταλαβαίνω καλά σε ένα δωμάτιο που έχει θερμοκρασια περιβαλλοντος 20 βαθμούς και υγρασία 85 το σημείο δρόσου ειναι 17 που σημαίνει οτι οποιες επιφανειες εχουν κατω απο 17 θα εμφανισουν συμπηκνωση?
  10. Καλημέρα και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δεν ήμουν παρών στην ανάμιξη, τα πηρα έτοιμα. Το μόνο που έκανε ο μπογιαντζής ήταν να προσθέσει 10% νερό. Το σπίτι ειναι του 87 και έχουν περάσει σίγουρα αλλά 2 χέρια βάψιμο όλα αυτά τα χρόνια. Ξέχασα να αναφέρω οτι έχει ενδοδαπέδια, αν παιζει καποιο ρολο αυτό... Επίσης να πω οτι τα φαινονομενα αυτα τα ειχα και πριν το φετινο βαψιμο απλά ίσως λίγοτερο έντονα... Μπορεί και να μην τα ειχα προσεξει λογω του οτι το χρωμα ηταν πιο ανοιχτό, τι να πω... Πρώτη φόρα ακούω για διαπνοή κτλ, όσο ζει μαθαίνεις!!! Δεν ήξερα οτι το χρωμα πρεπει να εχει αυτη την ιδιοτητα. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μπλοκάρει το χρώμα τη διαπνοη και για αυτο να ιδρωνουν? Αν ναι δεν θα πρεπε να συμβαινει σε ολο το τοιχο και να μην περιοριζεται το φαινομενο μονο στο δοκαρι? Ο αφυγραντηρας θα έρθει σε 2 βδομάδες, απλά ήθελά να το συζητησω και να μαθω αποψεις...
  11. Και γω αυτό υποθέτω οτι έχει δημιουργηθεί μεγαλύτερο φράγμα υδρατμών και λογω του οτι το δοκαρι δεν εχει μονωση (λογικά) η θερμογεφυρα που δημιουργειται ειναι πολυ πιο ισχυρη απο πριν. Αν υποθέσουμε οτι έχει δημιουργήσει φράγμα υδρατμών, ειναι φυσιολογικό να κάνει κάτι τέτοιο το υλικό αυτό? Θα πρεπε δηλαδή να κανει κατι τετοιο σαν υλικό?
  12. Ναι ακριβώς, αναμειχθηκε με ακρυλικό (για το εξωτερικό) και πλαστικό (για το εσωτερικό)..
  13. Το link του προιόντος είναι: http://www.nanophos.com/gr/SurfaPoreTD_el.html και του φυλλαδιου:http://www.nanophos.com/Downloads/PDS/gr/SurfaPore%20TD%20PDS%20GR.pdf
  14. Σε ευχαριστώ, το έχω δοκιμάσει. Μπορώ να πω οτι περιοριζει καπως το φαινομενο αλλά λιγο να μην αερισω καλα το σπιτι, λιγο να κοιμηθω με τη πορτα σχεδον κλειστη, λιγο το υπερβολικο κρυο των προηγουμενων ημερων τσουπ ξανα εμφανιζεται και ειναι και αρκετα εντονο. Ξεχασα να αναφερω οτι μπολικη συμπυκνωση υδρατμων βρισκω και στα παραθυρα / τζαμια και ένα αναλογικο υγρασιομετρο που εχω ποτε δε πεφτει κατω απο 80% !! Σε πρωτη φάση εχω παραγγείλει αφυγραντηρα. Θα βοηθησει καθολου?
  15. Καλησπέρα σε όλους & καλή χρονιά, Αντιμετωπίζω και γω πρόβλημα με υγρασία / συμπυκνώματα υδρατμών στο ημιυπογειο μεζονέτας του 1887. Συγκεκριμένα εμφανίζονται συμπυκνώματα υδρατμών σε δύο τοίχους όπου περναει δοκαρι (κατα μηκος δηλαδη του δοκαριου). Βλέπεις δακρυα που ξεκινανε απο το δοκαρι. Ειδικα αν εχω κλειστη τη πορτα στο δωματιο την επομενη μερα ειναι σα να εχει νερο ο ο τοιχος... Ακουμπωντας το δοκαρι με το χερι και μετα τον τοιχο η διαφορα θερμοκρασιας ειναι παραπανω απο αισθητη! Ειναι φυσιολογικο αυτο η να υποθεσω οτι δεν εχει θερμομονωση το δοκαρι? Ειδικά φέτος έχω την εντυπωση οτι το προβλημα ειναι πιο εντονο επειδη έβαψα όλο το σπίτι εξωτερικά & όλο το ημιυπογειο εσωτερικά με θερμομονωτικό νανοφως και αλλαξα τα λαστιχα στα παραθυρα PVC. Υποθετω οτι το σπιτι να ειναι πιθανον πιο ζεστο οποτε και υπαρχει μεγαλυτερη διαφορα θερμοκρασιας μεσα-εξω? Να φωναξω μηχανικο με θερμοκαμερα? Αν παρω κάτι σαν αυτό θα με βοηθησει λετε? Τα φώτα σας... ευχαριστώ.
  16. Γειά σας και πάλι! Ερώτηση ! Αν είχα σύστημα αντιστάθμισης το οποίο ελενχει τη τετραδοδη, τη μίξη, κτλ κτλ θα χρειαζόμουν και πάλι θερμοστάτη επαφής (ο οποίος να λέει στο κυκλοφορητή απο ποια θερμοκρασία και πάνω να ξεκινάει...) ή θα ήταν περιττός?
  17. Το 6000k δηλώνει το χρώμα (θερμό λευκό ή λευκό ημέρας ή κρύο λευκό), όσο μεγαλύτερο τόσο πιο ψυχρό. Οι φθορίου παράγουν κρύο λευκό (πιο κρύο πεθαίνεις βασικά ), συνήθως 6400k. Τα lumens δηλώνουν φωτεινότητα. Οι λαμπτήρες φθορίου που είχες επειδή ήταν πολλά Watt σίγουρα θα να είχαν πάνω από 3100 - 3300 lumens έκαστη! Θα πρέπει λοιπόν οι νέοι λαπτήρες led που πήρες να έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά (πάνω από 3000 - 3200 lumens + 6400Κ χρώμα περίπου). Υποθέτω οτι οι παλιοί λαμπτήρες είχαν χρώμα 6400Κ, οι νέοι έχουν 6000k και για αυτό σου φαίνεται το φως τους λίγο πιο κίτρινο...
  18. Εντύπωση μου κάνει που λες οτι ειναι θερμός λευκός ο φωτισμος. Συνήθως το κρύο άσπρο το αποδίσουν ευκολότερα τα leds. Μήπως τα lumens της καινούργιας λάμπας είναι λιγότερα και σε ξεγελάει? Γενικά οι λάμπες φθορίου έχουν μεγάλη φωτεινότητα οπότε θα πρέπει να πάρεις λάμπα με πολλά και ισχυρά leds. Πόσα Watt ήταν η λάμπα φθορίου που είχες?
  19. Παίζει ρόλο ο τύπος του led, το χρώμα (κρύο, ζεστο, κτλ), οι μοίρες. Βασικό στοιχείο είναι ο τύπος του led. Στις Ε14 και E27 τη καλύτερη φωτεινότητα την έχουν τα smd 5050 και τώρα πρόσφατα βγήκαν τα 5630 ή 5730 τα οποία είναι ακόμα καλύτερα. Άρα ψάχνεις για led με τύπο smd5050/5630/5730. Για φωτιστικά όπου η λάμπα μπαίνει χωνευτή επιλέγεις led λαμπα με μοίρες 120 ή 180 (http://www.ebay.co.uk/itm/231305921501?var=530553330874) ενώ για φωτιστικά τύπου χελώνα η πλαφονιερα επιλέγεις Led λαμπα με μοιρες 360 (http://www.ebay.co.uk/itm/381036462423?_trksid=p2059210.m2749.l2649&var=650358615580&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT) Οι Gu10 που έχεις τι χώρο φωτίζουν? Ειναι χαμηλοταβανο η ψηλοταβανο? Συνήθως αναγράφονται και οι μοίρες (45, 60, κτλ) πάνω τους εκτός απο τα watt.Τσέκαρε τις δικές σου να δεις. Στις Gu10 υπάρχει πληθώρα λαμπτήρων (χωρίς led smd 5050 και πάνω) αλλα παρολα αυτα εκπεμπουν άψογο φως π.χ. αυτές της εταιρείας Creed: http://www.ebay.co.uk/itm/231200537415?var=530418201154. Χοντρικά χοντρικά μια λάμπα με led smd5050 4-5W αντιστοιχεί σε κλασσική 40-50W. Ψάξε σε ελληνικά e-shops (www.ledmania.gr, www.mrled.gr, κτλ) για να καταλάβεις τις αντιστοιχίες Watt Στο ebay θα τα βρεις στις μισές τιμές εννοείται!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.