Μετάβαση στο περιεχόμενο

jbelig

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

564 profile views

jbelig's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα. Ανακινώ το θέμα μετά και την διευκρινιστική εγκύκλιο του Νοεμβρίου. Εκεί λοιπόν διαβάζω: 11. Οικοδομικές Άδειες - Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης (άρθρα 9 & 21) Για την έκδοση οικοδομικής άδειας νέου ή ριζικά ανακαινιζόμενου υφιστάμενου κτιρίου ή κτιριακής μονάδας, εκπονείται και υποβάλλεται η Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης (ΜΕΑ), όπου το περιεχόμενο της εξειδικεύεται με τον ΚΕΝΑΚ. Δεν εκπονείται ΜΕΑ μόνο για κτίριο ή κτιριακή μονάδα που δεν είναι δυνατή η ανάλυση - αξιολόγηση της απόδοσης του ενεργειακού σχεδιασμού του, ήτοι για κτίρια που δεν επιτρέπεται η έκδοση ΠΕΑ (όπως αναλυτικά προσδιορίζονται στην παρ. 6 της παρούσας). Στην παράγραφο 6 που αναφέρεται αυτό, λέει: 6. Εξαιρέσεις από την υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ (άρθρο 12, παρ. 6 & 7) Τα κτίρια που χρησιμοποιούνται ως χώροι λατρείας και τα μεμονωμένα κτίρια, με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια μικρότερη από πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.) εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ (περιπτώσεις β’ και ε’ της παρ. 7 του άρθρου 4 του σχετ. α’). Όμως, η έκδοση ΠΕΑ είναι δυνατή εφόσον το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης. Δεν επιτρέπεται η έκδοση ΠΕΑ για τις ακόλουθες περιπτώσεις (η ανάλυση – επεξήγηση των περιπτώσεων της παρ. 7 του άρθρου 4 του σχετ. α’ γίνεται στην παρ. 1 της παρούσας): (ακολουθούν κτίρια βιομηχανίας, αγροτικά κλπ) Άρα καταλαβαίνω ότι ΜΕΑ εκπονείται και σε κατοικίες κάτω από 50 μέτρα με την υποσημείωση της παραγράφου 1: ε) μεμονωμένα κτίρια, με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια μικρότερη από πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.), για τα οποία ισχύουν μόνο οι ελάχιστες απαιτήσεις που αφορούν σε δομικά στοιχεία του κτιριακού κελύφους. Τα μικρά μεμονωμένα κτίρια (ωφέλιμης επιφάνειας <50τμ) πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις θερμομονωτικής επάρκειας και επιπλέον πρέπει να καλύπτουν μέρος των αναγκών σε ΖΝΧ από ηλιοθερμικά συστήματα, σύμφωνα με την ειδική απαίτηση του άρθρου 6 του σχετ. α’. Για την εφαρμογή της, θα γίνεται ο υπολογισμός της ωφέλιμης επιφάνειας σύμφωνα με τα σχετ. α’ και ε’ και δεν θα λαμβάνεται η επιφάνεια που αναγράφεται στην οικοδομική άδεια, διότι δεν είναι απαραίτητα ίσες (π.χ. περίπτωση εσωτερικού εξώστη που μπορεί να μην περιλαμβάνεται στο σ.δ., όμως προσμετράται στην ωφέλιμη επιφάνεια). Άρα, εκπονώ ΜΕΑ κανονικά, αλλλά οι μόνες απαιτήσεις που καλύπτω είναι θερμομονωτικής επάρκειας και ΖΝΧ. Τα λέω σωστά θεωρείτε; Ευχαριστώ
  2. Μα αν δεν κάνω λάθος, έχουν ήδη ετήσια συντήρηση γύρω στα 250 ευρώ. Κι έχει δίκιο ο συνάδελφος, ποτέ δεν φημίζονταν για την υποστήριξη πελατών. Προσωπικά τα προγράμματα τα χρειάζομαι κυρίως για τον ΚΕΝΑΚ που δεν έχω ακόμα μεγάλη εμπειρία και για ευκολία στην ψύξη-θέρμανση. Υδραυλικά και ηλεκτρικά τα κάνω και μόνος μου, αέριο-ανελκυστήρες τα σπρώχνω σε συνεργάτες. Αλλά ακόμα και να τα σπάσω και να τους ζητήσω αναβάθμιση μόνο στο πακέτο θέρμανσης-κλιματισμού, πάλι στο διχίλιαρο θα με πάνε! Υπάρχει κάποια τρίτη εναλλακτική εκτός από 4Μ και Ti Soft που δεν την γνωρίζω έστω και χωρίς ΚΕΝΑΚ; Μιλάω μόνο για υπολογιστικά, τα σχέδια τα κάνω εγώ.
  3. Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι στο τσακ να πάω να τα δώσω στην Ti Soft κι ας είναι περίπου τα ίδια λεφτά κι ας πρέπει να τα μάθω απ΄την αρχή. Δεν μπορώ να δεχτώ να με αντιμετωπίζουν έτσι. Είμαι απογοητευμένος κι απ'τον κλάδο μας. Μας έχουν βάλει χρόνια τώρα στη γωνιά και μας βαράνε από παντού και δεν κάνουμε τίποτα. Είμαστε χιλιάδες κι αφήνουμε να μας εκμεταλλεύονται λες και βγάζουμε εκατομμύρια κι αντί να συνασπιζόμαστε μας τρώει ο εσωτερικός ανταγωνισμός ποιος θα προλάβει να βγάλει ένα πενηντάρικο από κάνα πιστοποιητικούλι. Συγγνώμη για το ύφος, αλλά είμαι πελαγωμένος. Φαίνεται μετά από χρόνια ότι ανοίγουν μια δυο 'σοβαρές' δουλίτσες και για να τις κάνω πρέπει να χρεωθώ... Υ.Γ. Φίλε Romanos, το ηλεκτρολογικό της 4Μ έβγαζε πάντα λάθη και μάλιστα αρκετά σοβαρά σε βαθμό που δεν συνιστώ σε κάποιον που δεν ξέρει καλά να υποβάλει μελέτη ατόφια.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, γράφω πρώτη φορά για να πω τον πόνο μου. Κατείχα τα υπολογιστικά Η/Μ της 4Μ από το 2001, αλλά δεν τα ανανέωσα ποτέ γιατί μου τα παρείχε η εταιρεία που εργαζόμουν. Είπα τώρα να τους κάνω αναβάθμιση και να αγοράσω και τον ΚΕΝΑΚ, τιμή στο web-shop τους 2650 (+ΦΠΑ παρόλο που δεν το γράφουν πουθενά). Μου έκαναν την μαγική προσφορά των 2450 ευρώ! Α, κι αν τους τα πληρώσω απευθείας σε λογαριασμό, μου κόβουν κι ένα 5%. Εκνευρίστηκα γιατί το θεωρώ κοροϊδία και το είπα στον υπάλληλο (τι φταίει κι ο κακομοίρης να τ'ακούει). Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τα εξής: 1) Υπάρχει καποια αξιόπιστη εναλλακτική. Γνωρίζω την Ti-Soft, αλλά δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα και το κόστος φτάνει τα 2200 2) Υπάρχει διάθεση από συναδέλφους να μαζευτούμε αρκετοί να κάνουμε μια ομαδική διαπραγμάτευση; Είδα ότι πριν κάποια χρόνια κάποιοι το έκαναν (καμμιά δεκαριά άτομα) και χτύπησαν σχεδον μισή τιμή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.