Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάνοιξη οπής σε πλάκα - εσωτερικό κλιμακοστάσιο


Recommended Posts

Πριν θέσω τηλεφ. το ερώτημα στο ΤΕΕ ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει το ακόλουθο:

 

Ιδιοκτήτης καταστήματος ισόγειου και αποθήκης ακριβώς κάτω απο το κατάστημα, άνοιξε οπή στην πλάκα ισογείου και κατασκεύασε εσωτερική σκάλα

που συνδέει τις ιδιοκτησίες του (ανεξάρτητες οριζόντιες).

 

Στα σχέδια της Ο.Α. δεν υπάρχει φυσικά. Ρυθμίζεται με τον 4014/11 και πως ?

 

Θέματα στατικότητας ως προς το ορθόν της διάνοιξης δεν τίθεται ? Και ποιός το διαβεβαιώνει ?

Link to comment
Share on other sites

το θέμα με την στατικοτητα δεν ξερω πως αντιμετωπίζεται

 

οι εσωτερικες διαρυθμισεις δεν αφορουν τον 4014/2011 ως προς τακτοποιηση (ερωτησεις 1&19 μερος Γ FAQ)

 

τωρα με την βεβαιωση δεν ξερω

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω την Γ19

19) Στις περιπτώσεις εσωτερικών διαρρυθμίσεων (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα, που η άδεια προέβλεπε 3 στούντιο και κατά την κατασκευή έγιναν 4) πώς θα γίνει η τακτοποίηση ;

Από το συνδυασμό των αναφερομένων στην παρ. 3, του άρθρου 23, του ν. 1577/85 και στην παρ. 4, του άρθρου 23, του ν. 4014/11 προκύπτει οτι η διαφοροποίηση των εσωτερικών διαρρυθμίσεων δεν συνιστά παράβαση κατά το ν. 4014/11 και οι εκτελεσθείσες εργασίες δεν επιβάλλεται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του.

Αντιγράφω από Ν1577/85 άρθρο 23 Προσθήκες

3. Ως ελάχιστες απαιτούμενες διαστάσεις των ακάλυπτων χώρων για τον υπολογισμό της κάλυψης του οικοπέδου και της επιφάνειας που προκύπτει από τον συντελεστή δομησης θεωρούνται εκείνες που ίσχυαν κατά την έκδοση της οικοδομικής άδειας των περιπτώσεων της παραγράφου 1.

[Αρχή Τροποποίησης]

Στην κάλυψη και στο συντελεστή δόμησης του οικοπέδου που έχει πραγματοποιηθεί προσμετρώνται τα υπάρχοντα κτίσματα, νομίμως υφιστάμενα ή όχι - ΠΡΟΣΘ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡ. 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 20 ΤΟΥ Ν. 2831/00, ΦΕΚ-140 Α [Τέλος Τροποποίησης]

Χώροι του παραπάνω κτιρίου, που με βάση προϊσχύουσες διατάξεις δεν υπολογίζονταν στο συντελεστή δόμησης του οικοπέδου, εξακολουθούν να μην υπολογίζονται στη συνολική επιφάνεια που προκύπτει από το σ.δ. που ισχύει κατά το χρόνο της προσθήκης. Κατά τα λοιπά για την προσθήκη τηρούνται οι διατάξεις του παρόντος νόμου, εκτός των περιπτώσεων ακάλυπτων χώρων για φωτισμό και αερισμό, που εχουν κατασκευαστεί νόμιμα με βάση τις προϊσχύουσες διατάξεις (προαιρετικοί ακάλυπτοι χώροι - φωταγωγοί), οπότε μπορεί να ακολουθείται το περίγραμμα των χώρων αυτών.

Και από 4014/11 άρθρο 23 Απαγόρευση εμπράγματων δικαιοπραξιών σε ακίνητα με αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης

 

4. Σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή που συντάσσεται μετά τη δημοσίευση του παρόντος και έχει ως αντικείμενο τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, εκτός από τα επισυναπτόμενα που προβλέπονται στην παρ. 12 του άρθρου 17 του ν. 1337/1983, επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού, με τις οποίες δηλώνεται και βεβαιώνεται αντίστοιχα ότι στο ακίνητο δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές που να επηρεάζουν την επιφάνεια και το ύψος της ιδιοκτησίας, τη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος του κτιρίου και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια ή ότι οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2, καθώς και ότι δεν έχει εκτελεστεί άλλη αυθαίρετη κατασκευή ή δεν έχει εγκατασταθεί άλλη αυθαίρετη χρήση, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα πολεοδομικά σχέδια και δεν υπάγονται σε καμία από τις περιπτώσεις της παραγράφου 3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπορεί να καθορίζεται το ειδικότερο περιεχόμενο της δήλωσης και της βεβαίωσης του προηγούμενου εδαφίου και μπορεί να προβλέπεται ότι η παραπάνω υπεύθυνη δήλωση και βεβαίωση μηχανικού αντικαθίστανται με την «Ταυτότητα Κτιρίου» κατά τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 3843/2010 (Α΄62) μετά την έναρξη τήρησής της και ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου.

Πως από τα παραπάνω προκύπτει η απάντηση;

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ και εγώ πως ένα κλιμακοστάσιο δεν επηρεάζει επιφάνεια,ύψος,δόμηση και κάλυψη και προφανώς δεν αλλάζει την χρήση αλλα είναι εσωτερική διαρρύθμιση ?

 

Για την στατικότητα πάντως - γενικά ελέγχω υποστυλώματα δοκούς - θέση διαστάσεις και αριθμός όσων φαίνονται - αλλά μπορώ να κλέισω τα μάτια σε ολόκληρη τρύπα ?

Link to comment
Share on other sites

Καμία άλλη άποψη έχει κανείς ? Αγνοείς την οπή στην πλάκα ή όχι ?

 

Η απάντηση του ΤΕΕ ήταν χιουμοριστική - βάλε ένα χαλί πάνω απο την τρύπα !

 

Λέω να δώσω την βεβαίωση που αφορά μόνο τους περιοσρισμούς του άρθρου 23

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.