Μετάβαση στο περιεχόμενο

voutsas

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

voutsas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι, εκτιμώ τις απαντησεις σας. Ilias θα κανω αυτό που είπες. Δε θα το δηλωσω και θα μου υπογράψει μια Υ/Δ για να την έχω στο αρχείο μου. Και ο ίδιος συμφώνησε. Ευχαριστώ πολύ.
  2. ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.. διορθώστε με αν κανω λάθος αλλά όταν κατεδαφίζεις ένα κτίσμα δεν χρειάζεται άδεια από πολεοδομία για την κατεδάφιση? Δεν το έχω κανει ποτέ, αλλά το έχει πάρει το ματι μου.. manolis, κατέρευσε η κεραμοσκεπή. Οι τοιχοποιίες παρέμειναν στη θέση τους και τις γκρέμισε ο ιδιοκτήτης. ilias, σκεφτόμουν να το παω με αναλυτικό, σημειώνοντας εργασίες καθαίρεσης. Μου βγαίνει κάτω από 5000€ τώρα που τα υπολόγισα πρόχειρα. tanasi, η ενισχύσεις έγιναν από αυτά που κατάλαβα και είδα, με τα υποπροιόντα του γκρεμίσματος. Δεν βρίσκω λόγο να ασχοληθώ με το τμήμα που ενισχύθηκε. Άλλες σκέψεις??
  3. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στην παρακάτω περίπτωση? Έχω μια περίπτωση ενός οικοπέδου στο οποίο έχει κατασκευαστεί διώροφος κατοικία, με άδεια κανονικά και χωρίς αυθαιρεσίες. Στο ίδιο οικόπεδο, υπήρχε μια αποθήκη πριν το 1955, και για την οποία βγήκε άδεια κανονικά μεσω πολεοδομίας. Η αποθήκη που υπήρχε είχε διαστάσεις 18,5Χ7,20 από το 1955. Κάποια χρονιά, περί το 1990, λόγω παλαιότητας, έπεσε τμήμα της στέγης. Επειδή εκείνη την περίοδο οι αναγκές για αποθηκευση του ιδιοκτήτη δεν ήταν αυτές του 55, προτίμησε να κατεδαφίσει τελείως το τμήμα της αποθήκης που καταστράφηκε, και να ενισχύσει το υπόλοιπο. Άδεια για τις εργασίες αυτές δεν πάρθηκε ποτέ. Αποτέλεσμα είναι να έχει απομείνει αποθήκη με πλάτος ίδιο αλλά με μισό περίπου μήκος (10,00Χ7,20) Αποτέλεσμα επίσης είναι να έχω ένα διάγραμμα κάλυψης το οποίο περιλαμβάνει όλα τα τετραγωνικά της αποθήκης ενώ στην πράξη έχω περίπου τα μισά. Η σκέψη μου είναι να δηλωθεί σαν παράβαση 13, δηλαδή με αναλυτικό, το οποίο και θα του βγάλει ένα πρόστημο ελάχιστο. Αλλά είμαι ανοιχτός και σε όλες τισ σκέψεις. ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. @ Erling Καμιά ιδέα για το ποιες υπηρεσίες θα έχουν αντίγραφο της ενεργειακής επιθεώρησης? @Terry Νομίζω ότι θα απαιτείται σκαρίφημα. Αλλά ακόμη και να μην είναι έτσι, τα τετραγωνικά που θα δηλώνονται, όπως και ο όγκος, θα πρέπει να είναι τα πραγματικά και όχι της άδειας. Και αυτό γιατί οι πραγματικές ενεργειακές απαιτήσεις ενός χώρου, αν αποδοθούν στα πραγματικά τετραγωνικά και όγκο (τα οποία είναι μειωμένα) ρίχνουν την κατηγορία του κτιρίου. Οπότε είτε σκαρίφημα είτε απλή αναφορά στα δεδομένα του όγκου και των τετραγωνικών θα μπορεί να εξακριβωθεί η νομιμότητα του χώρου. Δεν είναι και πολύ δίκαιο αυτό. Άποψή μου βέβαια, αλλά ωθεί σε νέο γύρο τακτοποιήσεων. ΥΓ. Δεκτή η παρατήρηση για τους ορισμούς. Το διόρθωσα.
  5. Καλησπέρα σε όλους Από συνάδελφο μηχανολόγο μηχανικό, τον οποίο θεωρώ επαρκώς ενημερωμένο για τις εξελίξεις, μαθαίνω ότι ο ενεργειακός επιθεωρητής στην Ενεργειακή επιθεώρηση που θα συντάξει για υφιστάμενα κτήρια (προκειμένου αυτά να μεταβιβαστούν ή να ενοικιαστούν), θα πρέπει να συμπεριλάβει και ένα σκαρίφημα με την υπάρχουσα κατάσταση της κατασκευής. Το ερώτημα που μου γεννάται είναι το εξής (και το θέτω μέσω παραδείγματος): Γίνεται ενεργειακή επιθεώρηση σε ισόγεια μονοκατοικία Χ τετραγωνικών, στην οποία έχουν κλείσει οι ημιυπαίθριοι, και ο ιδιοκτήτης δεν μπήκε στη διαδικασία να τους τακτοποιήσει για τον Υ λόγο. Ο μηχανικός που θα επιθεωρήσει θα σημειώσει στο σκαρίφημά του ότι οι ημιυπαίθριοι έχουν κλείσει. Ερωτώ λοιπόν: Μπορεί η ενεργειακή επιθεώρηση να λειτουργήσει ως ελεγκτικός μηχανισμός και να αποτελέσει αποδεικτικό της παράβασης;
  6. Παίδες, μήπως τελικά ξέρουμε ποια είναι αυτή η εγκύκλιος που απαλλάσσει από την αλλαγή χρήσης?
  7. Από ότι έχω ακούσει εγώ, το FESPA δεν χρησιμοποιεί πεπερασμένα στοιχεία, σε αντίθεση με άλλα λογισμικά στατικών. Έχω αποφασίσει να αγοράσω το Strad, λόγω της δυνατότητας να λύνει και πιο πολύπλοκες κατασκευές. Επιπλέον είμαι fan των πεπερασμένων στοιχείων σε υπολογισμούς αντοχών. Αλλά καθότι νέος μηχανικός, είμαι ανοικτός σε άλλες προτάσεις. Κάποιος συνάδελφος που συμβουλεύτηκα, μου είπε πως "το FESPA ήταν καλό αλλά πλέον οι δυνατότητές του θεωρούνται περιορισμένες. Ο λόγος που το προτείνουν παλιοί μηχανικοί είναι το γεγονός ότι επαναπαύονται και δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να μάθουν κάτι καινούργιο.." Πάντως, τέτοιες γκάλοπ βοηθούν πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.