Μετάβαση στο περιεχόμενο

chase_durer

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

chase_durer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. αφου δεν εχει κυρωθει η πραξη εφραμογης θεωρησε το εκτος σχεδιου και κανε τακτοποιηση με ν4014/11
  2. H αδεια γαι το υπολοιπο τμημα (το νομιμο δηλαδη) ειναι του 2006 αλλα αφορα και τα διαμερισματα των αλλων οροφω που δεν ξερω αν εχου τακτοποιηση τις αυθαιρεσιες τους και σε ποιον μηχανικο.Οποτε η λυση που βρεθηκε με την πολοεδομια ειναι οτι αδεια του 20ο6 δεν μπορει να αναθεωρηθει και να βγαλω καινουργια αδεια για συνεχιση οικοδομικων εργασιων στο νομιμο τμημα του δικου μου διαμερισματος.Οποτε θα εχω τρεις αδειες μια του 2006 που αφορα ολο το κτιριο και δυο για το διαμερισμα μου (αποπερατωσης αυθαιρετου και συνεχισης εργασιων στο νομιμο)Ηαποπερατωση ομως των αυθαιρεττων τμηματων πρεπει να προηγειται της δευτερης αδειας.Οποτε ο ελεγτης δομησης προβλεπεται να ερθει στην αποπερατωση αυθαιρετου.? Δεδομενου οτι ρευμα θα παρω μαλλον μετα το περας των εργασιων στο νομιμο τμημα.Καμια συμβουλη?
  3. Καλημερα Θα ηθελα να ρωτηρω το εξης. Εχω εκδοσει εγκριση αποπερατωσης αυθαιρετων τμηματων 4014 παρ 24 αρ17 , διαμερισματος Β οροφου που ειχαν κατασκευαστει ο φερων οργανισμος οι τοιχοποιιες και οι μηχανολογικες εγκαταστασεις και τωρα με την εγκριση θα συνεχιστουν οι υπολοιπες εργασιες(πλακακια, μπανια ,βαψιμο).Το ερωτημα ειναι αν προβλεπεται να ερθει ο ελεγκτης δομησης και σε ποιο σταδιο, δεδομενου οτι στις διαταξεις για εγκριση αποπερατωσης αυθαιρετου δεν το αναφερει.
  4. Kαλημερα Μηπως ξερετε πως εκδιδεται καινουργια εντολη πληρωμης σε δηλωση που εχει περαιωθει εχει πληρωθει το προστιμο εφαπαξ και τωρα την επεναφεραμε σ σε αρχικη υποβολη και καναμε αλλαγες στα τετραγωνικα οποτε προκυπτει μεγαλυτερο προστιμο. Καναμε υποβολη στο τεε εκανε υπολογισμο του προστιμου αλλα πως εκδιδεται εντολη π΄ληρωμης για τα παραπανω χτηματα? Πρακτικα αυτος ειχε στην αρχη προστιμο 10000 πληρωσε εφαπαξ 8000 τωρα με τις αλλαγεσ το προστιμο ειναι 15000 λογικα θα πληρωσει 15000*0,20-8000 πουειχε πληρωσει στην αρχη οποτε χρωσταει 4000.Πως θα τα πληρωσει αυτα? Ευχαριστω
  5. Πιστευεις οτι ο ιδιοκτητης ειναι καλυμενος με την αδεια προσθηκης και θα μπορει να παρει βεβαιωση 4014/11 για μεταβιβαση?
  6. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια . ο οικισμος ειναι στην αιτωλοακαρνανια η αδεια ειναι του 68 και εχει εκδοθει απο την πολεοδομια και ειναι αδεια προσθηκης α οροφου .Ο φακελος εχει μεσα εναι τοπογραφικο μια κατοψη μονο του οροφου και μια οψη που φαινεται και το ισογειο.Στα μεγεθη αναφερονται μονο τα μεγεθη του οροφου διαστασεις εμβαδο. Δεν αναφερεται τιποτα για το ισογειο ουτε αναγραφονται οπως προειπα οροι δομησης. Οποτε εχω το παραδοξο εχει αδεια ο οροφος και δεν εχει το ισογειο οποτε ειπα να το δηλωσω με 4014/11 αλλα δεν ηξερα τι ορους δομησης να βαλω .Θα βαλω του 81 τελικα νομιζω ειναι το καλυτερο..
  7. Ναι αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι οροι δομησης ισχυαν το 1968 αφου ο οικισμος χαρακτηριστικε και οριοθετηθηκε το 1986 και τωρα ισχυει το 181Δ/85 . το τοπογραφικο της αδειας του 68 λεει δεν υφισταται οροι δομησης στον οικισμο λογω του οτι στερειται σχεδιου.αρα τι μπορει να ισχυε τοτε ?
  8. Εχω ενα αυθαιρετο τμημα κατοικιας με αδεια του 1968 εντος Oικισμου 2000 κατοικων που οριοθετηθηκε με αποφαση νομαρχη το 1986 και το τοπογραφικο της αδειας του 68 γραφει "δεν υφισταται οροι δομησης καθ οτι ο οικισμος στερειται σχεδιου".Εγω τωρα για να το τακτοποιησω με 4014/11 τι ορους δομησης θα πάρω?
  9. Σε ερωτημα που εκανα στο μειλ του υπεκα μου απαντησανε οτι οι εξωστες δεν εχουν ουτε κυρια ουτε βοηθητικη χρηση οποτε σε ολες τις περιπτωσεις πανε με προυπολογισμο και οχι ως υπερβαση δομησης βοηθητικων χωρων ακομα και σε κτισμα με ο.α . εσεις τι λετε ?
  10. Οι τμημα εξωστων σε κτιριο με αδεια που κατασκευαστηκαν καθ υπερβαση της αδειας και ξεπερνουν τα επιτρεπομενα μεγεθη εξωστων που οριζουν οι διαταξεις 35% ,πανε με υπερβαση δομησης βοηθητικων η με προυπολογισμο? στην πολεοδομια αγρινιου μου ειπανε οτι πανε με υπερβαση δομησης βοηθητικων ισχυει τελικα αυτο?
  11. Εχω μια περιπτωση που πελατης θελει να περιφραξει το οικοπεδο του με μανδροτοιχο.Το οικοπεδο ειναι εντος οικισμου κατω των 2000 κατοικων εχει μεσα κτισμα με αδεια του 68 και εχει προσωπο σε δρομο του οικισμου πλατους 3.50 μ.Ισχυει οτι για να βγαλει αδεια περιφραξης πρεπει να βλεπει το οικοπεδο σε δρομο 4.00μ οποτε πρεπει να παραχωρηθει στον οικειο δημο η λωριδα των 0.50μ που λειπουν?. Ο δικος μου πελατης πρεπει να κανει συμβολαιογραφικη πραξη παραχωρησης 0,25 μετρων που του αντιστοιχουν και τα υπολοοιπα ο απεναντι?
  12. η πολεοδομια μου λεει οτι επειδη δεν εχει αποπερατωθει πληρως ακομα και για τα πλακακια και τα μπανια και τα κουφωματα θελει αδεια αποπερατωσης.αλλα γιατι πραγμα θα κανω αναληψη αναθεση αφου δεν υπαρχει καποια μελετη να κανω?
  13. Εχω περιπτωση διαμερισμα με αδεια του 2006 το οποιο ειχε αυθαιρεσιες που τακτοποιησα με 4014 .Το εν λογω δεν εχει κουφωματα δαπεδα πλακακια και ειδη υγιεινης,θα πρεπει να παρω εγκριση αποπερατωσης με οτι αυτο συνεπαγεται (μελετες 4030 & 4014) αρθρο2 ΦΕΚ43β/12 η μπορει ο ιδιοκτητης να κανει αιτηση για αδεια εγκρισης επισκευης και να καταθεσουμε τα σχεδια του 4014 και τα χαρτι περαιωσης 4014 οπως προβλεπεται στο αρθρο 1 φεκ 43Β/12 αφου η εν λογω εργασιες περιλαμβανονται στο αρθρο 1.?
  14. Εχω περιπτωση διαμερισμα με αδεια του 2006 το οποιο ειχε αυθαιρεσιες που τακτοποιησα με 4014 .Το εν λογω δεν εχει κουφωματα δαπεδα πλακακια και ειδη υγιεινης,θα πρεπει να παρω εγκριση αποπερατωσης με οτι αυτο συνεπαγεται (μελετες 4030 & 4014) αρθρο2 ΦΕΚ43β/12 η μπορει ο ιδιοκτητης να κανει αιτηση για αδεια εγκρισης επισκευης και να καταθεσουμε τα σχεδια του 4014 και τα χαρτι περαιωσης 4014 οπως προβλεπεται στο αρθρο 1 φεκ 43Β/12 αφου η εν λογω εργασιες περιλαμβανονται στο αρθρο 1.?
  15. Εχω περιπτωση διαμερισμα με αδεια του 2006 το οποιο ειχε αυθαιρεσιες που τακτοποιησα με 4014 .Το εν λογω δεν εχει κουφωματα δαπεδα πλακακια και ειδη υγιεινης,θα πρεπει να παρω εγκριση αποπερατωσης με οτι αυτο συνεπαγεται (μελετες 4030 & 4014) αρθρο2 ΦΕΚ43β/12 η μπορει ο ιδιοκτητης να κανει αιτηση για αδεια εγκρισης επισκευης και να καταθεσουμε τα σχεδια του 4014 και τα χαρτι περαιωσης 4014 οπως προβλεπεται στο αρθρο 1 φεκ 43Β/12 αφου η εν λογω εργασιες περιλαμβανονται στο αρθρο 1.?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.