Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Εκτοξευόμενη πολυουρεθάνη για θερμομόνωση


dvlfw

Recommended Posts

Δεν υπάρχουν λύσεις. Η εσωτερική δεν είναι λύση καθότι εν δυνάμει θα μαζέψει υγρασίες κάποτε, ένα άλλο ερώτημα σε υφιστάμενο φέρον οργανισμό εγώ εφάρμοσα πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης 3 εκ και απο πάνω κόλλα πλέγμα και σοβά θα έχω πρόβλημα με αποκαθίσεις υλικού, ρηγματώσεις κλπ?

Μήπως επίσης η εκτοξευόμενη ήταν μια λύση, πότε συνιστάται? Και τί πάχος έχει, αντιστοιχία με φύλλα dow, μη μου πείτε περί λ για τί είμαι άσχετος ο Αρχιτέκτων, αντιστοιχία = τόσο πάχος εκτοξευόμνης = με τόσο πάχος dow? Και επίσης θέλει και σοβάτισμα απο πάνω? τι πάχος φτάνουμε, πόσο στοιχίζει το υλικό? Επίσης μια τελευταία μάλλον προτελευταία ερώτηση με την εκτοξευόμενη έχουμε πρόβλημα με αποκαθίσεις ρηγματώσεις υλικών κλπ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν λύσεις. Η εσωτερική δεν είναι λύση καθότι εν δυνάμει θα μαζέψει υγρασίες κάποτε,...

 

Αυτό από που προκύπτει? Δεν το έχω ξανακούσει ποτέ. Δηλαδή η εξωτερική θερμομόνωση που είναι εκτεθημένη σε καιρικές συνθήκες δύσκολες δεν έχει πρόβλημα και έχει πρόβλημα υγρασίας η εσωτερική?

 

Καμία τους δεν έχει πρόβλημα υγρασίας εαν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της. Η κακοτεχνίες σαφώς και μπορούν να ακυρώσουν μια θερμομόνωση αλλά τότε φταίει ο μάστορας και ο επιβλέπων μηχανικός και όχι ο τρόπος που επιλέχθηκε.

 

 

... ένα άλλο ερώτημα σε υφιστάμενο φέρον οργανισμό εγώ εφάρμοσα πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης 3 εκ και απο πάνω κόλλα πλέγμα και σοβά θα έχω πρόβλημα με αποκαθίσεις υλικού, ρηγματώσεις κλπ?...

 

Εαν τα έχεις κάνει ολα σωστά τότε δεν θα έχει πρόβλημα. Εαν τα έκανες στο περίπου μπορεί να έχεις κάθε είδους πρόβλημα. Ισχύει για τα πάντα αυτό.

 

 

...

Μήπως επίσης η εκτοξευόμενη ήταν μια λύση, πότε συνιστάται?

 

Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε όλες τις κατασκευές. Δεν είναι κάτι νέο. Χρησιμοποιείται ευρέως στις μονώσεις βιομηχανικών δεξαμενών και ψυγείων με εξαιρετικά αποτελέσματα. Συνίσταται πάντα όταν έχεις απαιτήσεις για μέγιστη θερμομόνωση καθώς και σε περίεργα σχήματα κελύφους.

 

 

Και τί πάχος έχει, αντιστοιχία με φύλλα dow, μη μου πείτε περί λ για τί είμαι άσχετος ο Αρχιτέκτων, αντιστοιχία = τόσο πάχος εκτοξευόμνης = με τόσο πάχος dow?

 

Εξιλασμένη πολυστερίνη [λ=0.031-0.038 W/(m*K)] --- Dow Wallmate λ=0.035

Πολυουρεθάνη: [λ=0.023-0.030 W/(m*K)]

 

Εαν συγκρίνω το DOW wallmate (λ=0.035) με την μέση τιμή της πολυουρεθάνης (λ=0.0265) τότε:

 

Για:

Dow 5cm ----> πολυουρεθάνη 3.7cm

Dow 7cm ----> πολυουρεθάνη 5.3cm

 

Και επίσης θέλει και σοβάτισμα απο πάνω? τι πάχος φτάνουμε, πόσο στοιχίζει το υλικό?

 

Σοβατίζεις κανονικα όπως θα έκανες ούτως ή άλλως. Το μόνο θεμα σου είναι να έχει καλό χέρι ο χειριστής της εκτοξευόμενης ώστε να σου κάνει όσο το δυνατόν πιο κατακόρυφες επιφάνειες (λείες δεν θα είναι). Η εκτοξευόμενη είναι σαφώς φθηνότερη (υλικό και εργασία) από την εξηλασμένη ή την διογκωμένη. Δεν θυμαμαι τώρα να σου πω τιμές.

 

Επίσης μια τελευταία μάλλον προτελευταία ερώτηση με την εκτοξευόμενη έχουμε πρόβλημα με αποκαθίσεις ρηγματώσεις υλικών κλπ?

 

Όχι δεν έχει τέτοια προβλήματα. Όπως πάντα όμως θα πρέπει να τηρούνται οι προδιαγραφές

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γεια σας παιδιά με ενδιαφέρει να βρω περισσότερες πληροφορίες για την εκτοξευμένη πολυουρεθάνη.

 

Σαν ιδέα είναι πολύ καλή.

 

Εφαρμόζετε μόνο κλασικό σοβά ή βάζετε και πλέγμα;

 

Υπάρχει θέμα πρόσφυσης του σοβά ( μελλοντικής αποκόλλησης);

 

Πόσο είναι το κόστος της;

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος που μου είπαν από την εταιρία είναι περίπου στα 30ευρω/μ2 (χωρίς ΦΠΑ) που περιλαμβάνει τόσο την τοποθέτηση όσο και το σοβάτισμα!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Παιδες καλησπερα. Καταρχην θελω να ρωτησω αν η εκτοξευμομενη πολυουρεθανη μπορει να χρισιμοποιηθει σαν υλικο για ενεργειακη αναβαθμιση κτιριου και να επιδοτηθει. Σε σεμιναριο που παρακολουθησα ειχαν προτεινει σαν μοναδικη λυση την εξιλασμενη και απο πανω σοβα( μαλλιστα ειχαν προτεινει σοβα σε ετοιμο σε κουβαδακια και λεγανε οτι επιδη ειναι πιστοποιημενο μονο αυτο επιδοτηται...) Βεβαια το σεμιναριο το εκανε η εταιρια παρηγαγε ετοιμους σοβαδες και παρελκομενα (Panoply ή καπως ετσι λεγοταν) και ελεγαν οτι οι δεν εγκρινονται κονδυλια για παραδοσιακο σοβα γτ δεν πιστοποιηται.Ειχε κανεις αντιστοιχη εμπειρια? Ευχαριστω εκ των προταιρων

Link to comment
Share on other sites

επισης μπορει καποιος να με βοηθησει? πως υπολογιζω θερμικες απωλειες κτηριου? αν βρω τα U για καθε υλικο τα προσθετω αριθμιτικα συν το λ συνεπαφης που ειναι περιπου ισο με 2/λ1+λ2 και πολλαπλασιαζω με τιν επιφανεια???

Αν καταλαβαινω παντως σωστα τοτε πρεπει να βγαζω W/m²ΔΤ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

Έχω να κάνω μια ανακαίνιση σ'ένα σπίτι, η οποία περιλαμβάνει και τοποθέτηση θερμομόνωσης (παντού).

Πρόκειται για μια μονοκατοικία του 1980 με 1ο όροφο και γκαράζ στο ισόγειο, που εφάπτεται με τα διπλανά κτίρια, αριστερά σε μήκος ~50% και δεξιά σε μήκος ~60% του συνολικού μήκους του κτιρίου και σε όλο το υψος του.

Μόνωση το εν λόγω κτίριο δεν διαθέτει πουθενά.

Τόσο η πρόσοψη όσο και η πίσω όψη έχουν διπλή δρομική τοιχοποιΐα με διάκενο, λόγω των συρόμενων κουφωμάτων, η οποία διακόπτεται απ' τα υποστυλώματα.

Το πρόβλημά μου έχει ως εξής:

1. θέλω να χρησιμοποιήσω το διάκενο στις δύο όψεις για να τοποθετήσω μονωτικά, αλλά έχω θέμα με τις θερμογέφυρες στις θέσεις των υποστυλωμάτων.

2. Τι θα ήταν καλύτερο (ή και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟ) να κάνω κατά τη γνώμη σας με τις πλευρές που εφάπτεται με τα διπλανά κτίρια δεδομένου ότι αυτό δε συμβαίνει σε όλο του το μήκος.

Επίσης δευτερεύοντως θα ήθελα να μου προτείνετε και κάποια υλικά.

Αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

1. To διακενο υπαρχει αλλα εχεις χωρο για το κουφωμα και για την μονωση μαζι; πχ. αφρο πολυουρεθανης.

2. στο μηκος που δεν εφαπτεται καμε εξβτερικη μονωση όπως και στα υποστυλωματα

Link to comment
Share on other sites

1. To διακενο υπαρχει αλλα εχεις χωρο για το κουφωμα και για την μονωση μαζι; πχ. αφρο πολυουρεθανης.

2. στο μηκος που δεν εφαπτεται καμε εξβτερικη μονωση όπως και στα υποστυλωματα

 

Κατ' αρχάς ευχαριστώ για το reply...

Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα οποιασδήποτε επέμβασης στην εξωτερική πλευρά των πλαϊνών περιμετρικών τοίχων, λόγω αύξησης του πάχους. Η όποια επέμβαση γίνει, θα γίνει εσωτερικά. Οι εν λόγω τοίχοι είναι μπατικοί και υπάρχουν σκέψεις για το πως να επέμβω, όμως θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη. Η φράση κλειδί εδώ είναι "διατήρηση του πάχους του τοίχου".

Χώρος στο διάκενο υπάρχει ακόμη κι αν τοποθετηθούν και πάλι συρόμενα με διπλά τζάμια. Το θέμα είναι ότι προσπαθώ να ρίξω το κόστος ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ μπορώ. Η σκέψη είναι να γίνουν κατά το δυνατό λιγότερα γκρεμίσματα. Μπορώ όμως να μονώσω έναν τοίχο με διάκενο (με max μήκος τα 2m, ανάμεσα στα ανοίγματα), χωρίς να τον γκρεμίσω και να διατηρήσω και την πιθανοτητα τοποθέτησης συρόμενου κουφώματος;

Αν βέβαια τοποθετηθούν ανοιγόμενα κουφώματα, τα πράγματα είναι πιο απλά καθώς θα μπορούσα με σχετική ευκολία να τοποθετήσω διογκωμένη πολυστερίνη ή και πετροβάμβακα (μιας και μιλάμε για τοιχοποιΐα και όχι για στοιχείο απο σκυρόδεμα).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

μην εισαι και τοσο σιγουρος. προσφατα εκανα θερμοπροσοψη με spray πολυουρεθανης με τα μισα χρηματα. βλεπεις με αυτον τον τροπο δεν υπαρχουν πολλα εργατικα και δεν απαιτουνται ειδικες κολλες και βυσματα. το υλικο εχει αριστη προσφυση και γινεται ενα σωμα με την τοιχοποιια δημιουργοντας ενιαια επιφανεια. μετα απλος σοβατισα με συμβατο σοβα (πεταχτο-λασπη-μαρμαρο).όταν λες μισή τιμή???αν δεν σοφατίσω και βάψω κατευθείαν πάνω στην πολυουρεθάνη για να γλιτώσω τα έξοδα??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.