Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Ενεργειακό τζάκι


Recommended Posts

ΗΛΙΑΣ αποκλειεται να εχει ιδια τιμη ενα αεροθερμο τζακι με ενα υδραυλικο ιδιας ποιοτητας και προελευσης. Ολο το σπιτι ταυτοχρονα θα το ζεσταινεις σιγουρα με υδραυλικο τζακι με χειμωνα σαν αυτον που περασαμε αλλα σε πραγματικα κρυα ισως το εχεις ολο το σπιτι.. χλιαρο. Η αποδοση γενικα ειναι η ιδια εφ οσον στο υδραυλικο ''πετυχουν΄' ολα καλα, αλλα εχεις εναν λεβητα στο σπιτι μεσα. Εγω θα ελεγα να βαλεις αεροθερμο, εναν λεβητα πελετ (αφου θελεις κουμπι) η ακομη και πετρελαιου (μην βιαζεσαι, ''αυτοι'' αυριο μπορει να το ξανα φτηνηνουν). Γενικα περιορισε τα εξοδα ωστε να μπορεις να εχεις και εναλλακτικες, πχ και ενα δυο κλιματιστικα. Γνωμη μου ειναι να αφησεις το τζακι αυτονομο και στην κεντρικη θερμανση καλοριφερ να μην καις ξυλα, να ειναι διαφορετικα τελειως δηλαδη και πρατεις ανα τους εκαστοτε καιρους..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ,,ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 400 ΕΥΡΩΣ ,,,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΤΖΑΚΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ.....ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΤΟ ΕΛΥΣΑ ΒΡΗΚΑ ΜΑ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ....-) Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΝΗΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΣΤΡΩΘΟ ΝΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ...ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΟΥ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΖΑΚΙ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΛΕΒΗΤΑ ...

ΑΚΟΥΩ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ...ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δεν μπορεί κανείς να σου απαντήσει από το forum.

Κοίταξε την οικοδομική άδεια. Αν έχει μελέτη θερμικών απωλειών θα δεις από εκεί πόση ισχύ πρέπει να έχει το τζάκι διαφορετικά φώναξε μηχανολόγο για να σου κάνει μελέτη θερμικών απωλειών.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Έχω σπίτι 10ετιας 120τμ με ενεργειακά αλουμίνια και λόγο τιμης πετρελαίου αποφάσισα την τοποθέτηση ενός τζάκιου νερού 29 της εντιλκαμιν διφατσο. Από το τζάκι και μέχρι τους κυκλοφορητες και έπειτα μέχρι τον πίνακα νερού είναι περίπου 14μετρα ,το τζάκι το δουλεύω ψιλά από 65 -85 βαθμούς αλλά με την απόδοση του δεν είμαι ευχάριστημενος ( κρύα δωματια) βρήκα ένα πιστόλι θερμότητας και είδα ότι από το τζάκι μέχρι τα σώματα έχω περίπου 25-30 βαθμούς διαφορά νερου.μιλωντας με διάφορους δεν έχω βγάλει άκρη , αν είναι κάνεις της δουλειάς ευχαρίστως να μου κάνει και μια επίσκεψη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλησπέρα. Για ενεργειακό τζάκι τι θα προτείνατε για μάρκα, αλλα και υλικό κατασκευής? η οροφή κόστους που βαζω για την εστία είναι 1500Ε max. Είναι για διαμέρισμα 60τ.μ και για θεσσαλονίκη, οπότε και το κατάστημα αγοράς θα ήθελα να είναι απο εδώ. Για τα hajduk τί γνώμη έχετε?. ευχαριστώ!

Edited by tzitzikas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.