Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο με πρόβλημα στατικής επάρκειας


Recommended Posts

Από τις σημειώσεις της Λεμπέση....

 

 

"9. ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΤΙΚΩΝ: Όταν έχει αλλάξει το στατικό από την άδεια κυρίως ως προς τη διαμόρφωση του στατικού φορέα (κολώνες, δοκοί, ανοίγματα) ή ως προς το περίγραμμα του

κτιρίου ή αν έχει αλλάξει η θέση του κλιμακοστασίου, δηλαδή σε κάθε περίπτωση που έχει υλοποιηθεί άλλη στατική μελέτη, τότε είναι όλο το κτίριο αυθαίρετο. Φυσικά υπάρχει η

δυνατότητα να πληρωθεί το παράβολο και να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης.

• Αν δεν γίνει νομιμοποίηση δηλώνονται όλα τα τ,μ, χωρίς υπέρβαση δόμησης (δηλ.< 50%) και χωρίς άλλη υπέρβαση, με σημείωση στα σχόλια για το είδος της αυθαιρεσίας.

• Αν δεν γίνει νομιμοποίηση, η 2η φάση της δήλωσης γίνεται: Με αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης και από εκεί και πέρα θα εξετάσετε τι επίπτωση θα έχει στο

δελτίο δομικής τρωτότητας.

• Δεν πρέπει να χορηγηθεί Βεβαίωση σε περίπτωση μεγάλης αλλαγής των στατικών, διότι υπάρχει θέμα επικινδυνότητας που ο Μηχανικός δεν πρέπει να το παραβλέψει"

 

Τα bold από την ιδια, τα κοκκινα από μένα!

πήγα σε τριώροφο (ισ+2) για έκδοση βεβαίωσης 4014 και αφού έλεγξα σχέδια, εμφανίστηκε -μεταξύ άλλων- το εξής πρόβλημα.

Ο τελευταίος όροφος είναι προσθήκη καθ' ύψος με αδεια του 02 και με ενίσχυση του ΦΟ του υπάρχοντος. Η ενίσχυση είναι εμφανές οτι ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.

Δίνω κανονικά βεβαίωση. Έτσι?

ανακάλυψα και ένα υποστήλωμα το οποίο έχει έχει μετατοπιστεί κατα ~1,00 μ

Τι κάνουμε συνάδελφοι?

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσωπικά θα έδινα τη βεβαίωση, αλλά θα έκανα μία επιπλέον ΥΔ που θα έγραφα περί ενημέρωσης του ιδιοκτήτη για ΠΙΘΑΝΟ "πρόβλημα" κτλ και θα του ζητούσα ΠΡΩΤΑ να μου την υπογράψει για να ξέρω ότι ενημερώθηκε.

 

Κατά τ' άλλα, δεν έχεις ΥΔ,Κ,Υ.

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντύπωση πως αυτές οι υπεύθυνες δηλώσεις έχουν υπερεκτιμηθεί από εμάς και στα δικαστήρια δε νομίζω να έχουν και πολύ πέραση!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί όντως να τις έχουμε υπερεκτιμήσει, αλλά:

1) Ο 4014 δεν σου απαγορεύει να δηλώσεις ακόμη κι ένα ερείπιο... (λεφτά θέλουν)

2) Εμάς μας ενδιαφέρει να μην έρθει μετά από 10 χρόνια ο ιδιοκτήτης και μας πει ότι δεν ήξερε και ότι, ως επιστήμονες και σωστοί μηχανικοί, δεν του υποδείξαμε το στατικό πρόβλημα του σπιτιού του.

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντύπωση πως αυτές οι υπεύθυνες δηλώσεις έχουν υπερεκτιμηθεί από εμάς και στα δικαστήρια δε νομίζω να έχουν και πολύ πέραση!

Σωστή η εντύπωση...

Η "υπεύθυνη δήλωση κατά την έννοια του Ν.1599/86 υφίσταται μόνο ανάμεσα στις συναλλαγές Δημοσίου και ιδιώτη. Σε περίπτωση που μια τέτοια δήλωση απευθύνεται σε ιδιώτη, αυτή μπορεί να εκληφθεί σαν μια κοινή δήλωση που θα συνταχθεί σε ένα απλό κομμάτι χαρτί προκειμένου να πιστοποιήσει ένα γεγονός και δεν παράγει άμεσα αποτελέσματα αλλά μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο και να προκαλέσει την κλήση για εξέταση του συντάκτη σε μια ποινική διαδικασία."

 

Ειμαι έτοιμος να επιστρέψω τον φάκελο. τι λέτε?

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.