Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπλέξιμο με τοπογραφικό ΝΟΚ σε αναθεώρηση παλιάς άδειας και ταυτόχρονη έκδοση νέας κατεδάφισης


Recommended Posts

Δεν ήξερα πώς να το περιγράψω στον τίτλο, αλλά ελπίζω να το πετύχω εδώ.

 

Αρχές 2010 βγαίνει άδεια κατεδάφισης για ένα σπίτι και πριν λήξει το 6μηνο ισχύος, εκδίδεται και νέα οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου σπιτιού.

Στην πράξη δεν γίνεται τίποτα από τα 2.

 

Ερχόμαστε σήμερα και θέλουμε να αναθεωρήσουμε την ισχύουσα άδεια ανέγερσης με τον ΝΟΚ. Προϋπόθεση η έκδοση άδειας κατεδάφισης.

 

Επειδή το σπίτι είναι πρώτη κατοικία και θέλουμε η κατεδάφιση να γίνει μετά την έκδοση της άδειας ανέγερσης του νέου σπιτιού**, τι φωτογραφίες θα μπουν στο τοπογραφικό της αναθεώρησης της άδειας ανέγερσης; Θα βάλω φωτογραφίες με το παλιό σπίτι και την σημείωση ότι θα κατεδαφιστεί με την τάδε άδεια κατεδάφισης;

 

**για πρακτικούς λόγους, ζητούμενο είναι από την στιγμή που θα φύγει η οικογένεια από το σπίτι για την κατεδάφιση, μέχρι την έναρξη των εργασιών (και φυσικά την τελική αποπεράτωση), το χρονικόδιάστημα να είναι "απειροελάχιστο", καθώς η οικογένεια θα φιλοξενηθεί σε συγγενικό σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο μπερδεμένα και αυτό φταίει γιατί από την αρχή εκδόθηκε η άδεια ανέγερσης πριν την κατεδάφιση του κτίσματος.Αφού δεν ήταν σίγουροι για την κατεδάφιση δε θα έπρεπε να προχωρήσουν σε άδεια ανέγερσης Τώρα μάλλον θα πρέπει να προηγηθεί η άδεια κατεδάφισης και μετά την κατεδάφιση να αναθεωρηθεί η άδεια ανέγερσης με το ΝΟΚ.(αν δεν συναντήσετε θέματα από την ΥΔΟΜ). Αυτό μπορεί να επιφέρει μια χρονική επιβάρυνση μιας εβδομάδας.Αν η αναθεώρηση είναι καθόλα έτοιμη και η κατεδάφιση τελειώσει σε 1 μέρα μπορεί με τη βοήθεια της ΥΔΟΜ να αναθεωρηθεί σε 2-3 μέρες.

Η φωτογραφία μπορεί να βγει με την κατεδάφιση του κτίσματος.Δε χρειάζεται να έχουν απομακρυνθεί και τα υλικά κατεδάφισης.Αν ο συνολικός χρόνος ανέγερσης είναι κάποιοι μήνες τότε μερικές μέρες παραπάνω δεν έχουν και πολύ σημασία (υποθέτω)

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το ενδεχόμενο να εκδοθεί η άδεια ανέγερσης πριν κατεδαφιστεί το σπίτι δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση;

Γιατί οι χρόνοι έκδοσης στην πράξη είναι πολλαπλάσιοι απ'ότι λένε οι νόμοι...

Edited by dimitrispsi
Link to comment
Share on other sites

Πάντα έπρεπε έστω ο αριθμός οικοδομικής άδειας κατεδάφισης ναι είναι έστω ένα νούμερο μικρότερο από την άδεια ανέγερσης κι ας είχαν βγει την ίδια μέρα.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως οι διαδικασίες μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα αλλά δεν μπορεί η έκδοση της αδείας ανέγερσης να προηγηθεί της έκδοσης της αδείας κατεδάφισης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.