Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιθανή καθυστέρηση εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού;


georgegiann

Recommended Posts

Καλά, το ξέρανε κι από πριν ότι θα τους βγει λιγότερο. Απλά τώρα που ήρθε η δύσκολη ώρα της εφαρμογής κόλωσαν.

Link to comment
Share on other sites

Δε μαθαμε τίποτε περισσότερο από όσα ήδη γνωρίζαμε. Επιγραμματικά και ασχέτως αν οι εισφορές που καθιερώνονται είναι δίκαιες , άδικες κλπ το όλο εγχείρημα θα σκοντάψει πάνω στην αποτελεσματικότητα της διοίκησης , η οποία θα πρέπει να διαχειριστεί κάτω από "μια στέγη" μια πανσπερμία κυριολεκτικά επιμέρους διατάξεων , νοοτροπιών , υπαλλήλων του α, β , γ δ, ταμείου , διαφόρων επιπέδων μηχανο-οργάνωση κλπ κλπ κλπ. Πέραν αυτών συνέδεσαν τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών και με τις πρακτικές του υπουργείου οικονομικών . Πρακτικές στο χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Είναι εφικτό να υποβληθούν όλες οι φορολογικές δηλώσεις πχ  έως τις 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ? 

Επέβαλε ο κ. υπουργός τη δημιουργία ενός τερατώδους οργανισμού , ο οποίος δεν επρόκειτο να παράγει σοβαρό έργο.

Εδώ σε άλλα θέματα κρίσιμης σημασίας δεν έδωσαν το στίγμα της διοίκησης , την άποψη της διοίκησης ΣΕ ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΚΑΜΡΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΑΝ ΤΟ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΕΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ (ΠΧ ΕΝΟΙΚΙΑ , ΤΟΚΟΥΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ), ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕ ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ , ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ Η ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ , ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΜΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΟΣΟΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ , ΟΣΩΝ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥ κλπ κλπ κλπ κλπ.

Ερώτηση και απορία δική μου . Δε το ήξεραν αυτό ? Το ήξεραν αλλά έκαναν τους κουφούς ? Σε κάθε περίπτωση πως περίμεναν να έχει μια αποτελεσματικότητα (προς την κατεύθυνση που ήθελαν ). Γιατί τελικά ψήφισαν ένα νόμο που βλέπουν ότι στην πράξη δυσκολεύονται να τον λειτουργήσουν και διαρρέουν τώρα σενάρια αναβολής εφαρμογής ? Ψήφισαν ότι ψήφισαν , υποστήριξαν ότι υποστήριξαν , λόγω και έργω μόνο για λόγους επικοινωνιακούς ? Για να τηρηθούν δεσμεύσεις έναντι των ξένων?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.