Μετάβαση στο περιεχόμενο

διαφωνία με πολεοδομία για τακτοποίηση για αλλαγή στάθμης πλάκας


kostas_1986

Recommended Posts

καλημέρα σε όλους

 

σας παραθέτω ένα σχεδιακι για να μου πείτε τη γνώμη σας

 

σε κατοικία 60 ΤΜ έγινε αλλαγή στάθμης της πλάκας κάτω από τη στέγη (πλάκα 60τμ)

 

 

ο πελάτης μου ήρθε και μου έδειξε την τακτοποίηση που έχει κάνει η οποία είναι κατατεθειμένη ως 500ευρω, ως μια παράβαση

επειδή υπάρχει καταγγελία στη μέση, τον επισκέφτηκε κάποιος υπάλληλος της πολεοδομίας  και του είπε βασικά πως το πρόστιμο του ανέρχεται στα 15000+, γιατί φαίνεται ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τον χώρο που δημιουργείται , παρόλο που δεν έχει παράθυρα η οποιαδήποτε πρόσβαση

 

είναι ορθός τακτοποιημένο? ή πρέπει να τακτοποιηθεί με ΥΔ? και αν ναι, τότε τι γίνεται με την παλιά τακτοποίηση? θα μπει ως ΚΧ ή ΒΧ?

 

στο σχέδιο το ύψος της πλάκας του ισογείου από 3.7μ έγινε 3μ

post-78937-0-52163100-1478184483_thumb.jpg

Edited by kostas_1986
Link to comment
Share on other sites

Η κάτοψη και η τομή δεν έχουν ανέβει. Προσπάθησε ξανά με την επιλογή "χρήση πλήρους επεξεργαστή κειμένου" κάτω δεξιά.

Aφου κατάφερες και το ανέβασες, βλέπουμε ότι η στάθμη της άνω παρειάς της πλάκας (αν προβλέπεται πλάκα στα εγκεκριμένα) είναι: 4.10 μ. Αφαιρώντας, 0.17+3.70=3.87 προκύπτει πάχος πλάκας 23 εκ! (περίεργο πάχος ειδικά δε για κτίρια άλλων δεκαετιών).

Ελκυστήρας (φτέρνα) στο ζευκτό της στέγης άφαντος και οι  αντιρρήδες σε άσχετη θέση.

Λες ότι η στάθμη της πλάκας είναι στο + 3 (υποθέτω εννοείς εξωτερικά στο +3.17?). Άρα αν θεωρήσουμε σωστά τα υψόμετρα της στέγης (στάθμη : +5.90) δημιουργείται κενό ύψους 2.73 μ.

Ο χώρος αυτός έχει πρόσβαση από κάπου ή παραμένει κλειστός;

Αν είναι κλειστός η μόνη παράβαση που υπάρχει αφορά το μειωμένο ύψος της πλάκας και το μεγαλύτερο ύψος της στέγης. Η παράβαση καλύπτεται με αναλυτικό (1 Λ.Π).

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

ο χώρος είναι κλειστός ,κατά τα λεγόμενα του πελάτη, θα πάω αύριο για αυτοψία .

 

με λίγα λόγια η τακτοποίηση που έγινε καθιστά την αυθαιρεσία τακτοποιημένη . άρα δεν χρειάζεται να προβεί σε περαιτέρω διευθέτηση.

 

τώρα εάν διαπιστώσω κάποιο άνοιγμα? ΥΔ?

Link to comment
Share on other sites

Πρωτίστως θα πάρεις όλα τα εγκεκριμένα σχέδια από το φάκελο της άδειας, καθώς και το στέλεχός της από την πολεοδομία, ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάποια μεταγενέστερη αναθεώρηση. Δεν θα στείλεις τον πελάτη να πάει να βρει σχέδια και δεν θα δεχτείς τα σχέδια που έχει αυτός στο αρχείο του.

Επιπλέον θα μιλήσεις με τον μηχανικό της τακτοποίησης ώστε να κάνεις την διαδικασία αλλαγής μηχανικού δήλωσης εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο και γενικώς να καταλάβεις τι έχει συμβεί.

Προφανώς για να έρχεται σε σένα έχουν τσακωθεί άρα απαιτείται μεγάλη προσοχή και πρέπει να δεις το λόγο αν αυτός δεν αφορά οικονομικό θέμα αλλά πολεοδομικό.

Με τα σχέδια και τη δήλωση υπαγωγής μελετάς στο γραφείο σου και μετά προβαίνεις σε αυτοψία, αφού έχεις βεβαίως διασφαλίσει τη δική σου αμοιβή μέσω συμφωνητικού για το τι πρέπει να κάνεις και ποια είναι η δουλειά. 

Αν διαπιστώσεις πόρτα εισόδου στο χώρο δεν μπορείς να το αγνοήσεις,  εκτός και αν τη σφραγίσει με γυψοσανίδα και κάνεις λήψη φωτογραφιών με ημερομηνία αυτοψίας.

Κάνε λοιπόν τα παραπάνω και σίγουρα θα έρθεις με νέα δεδομένα και ενδεχομένως νέα ερωτήματα.

Μπορείς να ξαναδημοσιεύσεις και οι συνάδελφοι θα βοηθήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.