Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοίχος με υγρασία που επιμένει.


kflynt

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

να γινει η εφαρμογη του εσωτερικα στο διαμερισμα ? Θα ειμαι μονιμη λυση?

 

εφόσον έχει σταματήσει η πηγή υγρασία ναι

Link to comment
Share on other sites

oxi,  η πηγη υγρασιας, που θεωρω οτι προερχεται απο τα νερα της βροχης αλλα και το ποτισμα της ταρατσας συμβαινουν καθ'ολη τη διαρκεια του ετους. 

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

Ακούστε. Θα πρέπει να διενεργήσετε έλεγχο που θα απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα,

 

α) Η υγρασία τροφοδοτείται από συνεχή πηγή ή όχι?, β) τα υλικά εμφανίζουν υγροσκοπική υπέρβαση ή οχι?, γ) ο ρυθμός εξάτμισης επιφέρει μείωση της παραμένουσας υγρασίας ή όχι?, δ) οι λειτουργία θέρμανσης και υγρομετρικό φορτίο αποτελούν πηγή υγρασία και κατά πόσο? 

 

Αν δεν γίνουν τα παραπάνω δεν υπάρχει απάντηση στο πρόβλημα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Largy,

Το αρχικό στοιχείο που περιγράφεις ".. υγρασια στις γωνιες καποιων δωματιων σχεδον εξαρχης απο την αγορα του. Το προβλημα λυνοταν προσωρινα με καθαρισμα και χλωρινη..."  παραπέμπει ευθέως σε εμφάνιση μούχλας από εσωτερικά συγκεντρωμένη ατμοσφαιρική υγρασία κλειστού χώρου.   Αυτό είναι ένα δευτερογενές πρόβλημα  που άρχισε από παλαιότερα να "κτυπά συναγερμό" για κάποιο άλλο  πρωτογενές .  Το πρωτογενές που σε ενδιαφέρει άμεσα είναι η είσοδος νερού μέσα από τα περιβάλλοντα δομικά στοιχεία του διαμ/τος (τοίχοι, οροφή, κουφώματα) είτε λόγω διακοπής της συνεχείας τους (ρωγμές, αρμοί), είτε λόγω υγροσκοπικής απορρόφησης νερού  και απόδοσης του πλεονάσματος εσωτερικά (έλλειψη στεγάνωσης).  Η ένταση του φαινομένου    ".....ειχε ποτισει ο τοιχος μεχρι σχεδον το πατωμα  και οταν αρχισε να βρεχει το σπιτι ετρεχε νερα που εσταζαν στο πατωμα...."  αρχικά μαρτυρά την δεύτερη αιτία εισόδου νερού (διακοπή συνεχείας) που απ΄ότι αφήνεις να φανεί  αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τον τεχνίτη αφού μετά αναφέρεσαι μόνο σε μεγάλη παραμένουσα υγρασία. Εκ των υστέρων όμως, πέραν του αποκλεισμού εισόδου νερού από αρμούς και ρωγμές υλικών,  έχεις να αντιμετωπίσεις ένα "καταμουλιασμένο" κέλυφος του διαμ/τος του οποίου το σημαντικότερο πρόβλημα θα είναι η εγκλωβισμένη ποσότητα νερού στην υπέργηρη  στεγανο-θερμομόνωση του δώματος!  Αυτή λόγω της υγροσκοπικότατης σύστασης της (ελαφρόπετρα, κίσσιρη) (παλαιά δεν υπήρχε ο τύπος ανεστραμμένου δώματος) να θεωρείς ότι έχει πλέον καταστραφεί και χρειάζεται ανακατασκευή ! Εκ των υστέρων η χρήση ενός  πολύ καλού διαπνέοντος επιχρίσματος εσωτερικά είναι πράγματι ευεργετική για την  εκτόνωση εσωτερικής ατμοσφαιρικής υγρασίας, θα πρέπει όμως να έχεις προηγουμένως αντιμετωπίσει απόλυτα την είσοδο της υγρασίας από το κέλυφος.

Για την δυστροπία συνεργασίας του άνω ορόφου ιδιοκτήτη πήγαινε στο Τμήμα υγρασιών - επικινδύνων της Πολεοδομίας, ζήτησε τους πόρισμα, κοινοποίησε το στον ιδιοκτήτη με εξώδικο, και σε δεύτερο βαθμό στον εισαγγελέα που θα στείλει την αστυνομία να υποχρεώσει την διέλευση των συνεργείων επισκευής.  Το κέλυφος του κτιρίου είναι κοινόχρηστο !    

Edited by Anton_civeng
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.