Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λήξη αναστολης οικ. εργασιων και άδεια δομησης.


Recommended Posts

Στο ακινητο που μελετώ εχουν εκδοθεί στο παρελθον 2 διαφορετικες αναστολές για διαφορετικά εργα.

Το ένα προχωρησε έγιναν οι απαλλοτριώσεις κατασκευάστηκε, αρα πλέον παίρνω τις οικοδομικές μου γραμμές απο αυτές ορίζονται, από το κατασκευασμενο πλέον έργο.

Πάμε στο άλλο.

Στην προκαταρτικη μελέτη εμφανιζόταν ενας παράπλευρος οποίος διερχόταν παράλληλα απο το πλάγιο μου όριο. Βάσει αυτής βγήκε και  η αναστολή η γραμμή της οποίας έφτανε στα 20μ απο τον αξονα του παραπλευρου και φυσικά με επηρέαζε.

Η αναστολή έληξε το 2006 και τελικά 4 χρονια μετά την λήξη της έκαναν απαλλοτριώσεις αλλά στο εγκεκριμένο κτηματολόγιο ενώ εμφανιζόταν το πλήρες ανάπτυγμα του παράπλευρου (άξονας), οι αναλογισμοί και το όριο απαλλοτρίωσης δεν έφτασαν μεχρι εκεί αλλά σταμάτησαν  100 μέτρα πιο νωρίς. Την λογική αυτή δεν την κατάλαβα αλλα τι να κάνουμε...

Ο κυρίως άξονας ( ο οποίος ακόμα δεν εχει ολοκληρωθεί) εντάχθηκε πριν την ολοκλήρωση του (πριν την κατασκευη του βασικά)  στο δευτερεύον εθνικό δίκτυο. Φυσικά το παραπλευρο δίκτυο δεν έχει κατασκευαστεί.

Η ιδιοκτησία που μελετώ δεν επηρεάζεται απο τον αξονα της οδού αλλά απο μία παράπλευρη κατά την μελέτη, σε απόσταση απο την αρτηρία. Δίκτυο παραπλεύρων μου το ονόμασαν.

Τωρα που θέλω να εκδόσω άδεια μετά απο επίσκεψη στην υπηρεσία μου είπαν ότι τωρα συντάσσεται νέα μελέτη οδοποιίας και οτι τελικά ο παραπλευρος θα γίνει ολοκληρος και θα με επηρεάσει. 

Ερώτηση:

Με δεδομένο ότι αναστολή δεν υπάρχει και απαλλοτριώσεις σε μένα δεν έχουν κηρυχθεί αρκεί και μόνο ο χαρακτηρισμός του δρόμου για να θεωρήσει κανείς ότι πρέπει να λαβω υπόψη το Π.Δ 209/98 απο ένα δρόμο  που μελετάται και βέβαια υπάρχει περίπτωση η μελέτη οδοποιίας να εγκριθεί πριν μπω πολεοδομία?

Στην θέση του υπο μελέτη παράπλευρου υπάρχει σήμερα μια αγροτική οδός διανομής.

Σας ευχαριστω για την υπομονη σας.

Με προσεκτική αναγνωση του Π.Δ 209/98 προκύπτει με την δική μου λογική οτι οι περιορισμοί επέρχονται με την δημοσιευση της αναστολής και λήγουν όταν αυτή λήξει.

Edited by netmin909
Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω το Άρθρο 3 ΠΔ 209/98 που μάλλον αφορά την περίπτωση. Υπάρχει απόφαση Γ.Γ  της Περιφέρειας όπως ορίζεται στην παράγραφο 2; 

 

 

ΑΡΘΡΟΝ-3

      "1) Οι αποστάσεις που προβλέπονται στο Αρθ-2 του παρόντος, εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις κατασκευής έργων στο Εθνικό ή Επαρχιακό οδικό δίκτυο αντίστοιχα. 

      Τέτοια έργα είναι κυρίως οι νέοι οδικοί άξονες, οδοί παρακαμπτήριοι, περιμετρικοί, συνδετήριοι, κυκλοφοριακοί κόμβοι και βελτιώσεις υφισταμένων οδικών τμημάτων, είτε περιλαμβάνονται σε εγκεκριμένα ρυθμιστικά σχέδια ή Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια ΓΠΣ ή σχέδια χρήσεων γης, είτε όχι".

     

      2) Η εφαρμογή των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου αρχίζει από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Απόφασης του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας ή του Νομάρχη, η οποία συνοδεύεται από την εγκεκριμένη μελέτη (η οποία θα είναι σε στάδιο προμελέτης ή οριστικής μελέτης επί τοπογραφικού υποβάθρου) με καθορισμένο τον άξονα και τη ζώνη διέλευσης του έργου και προγραμματιζόμενο χρόνο υλοποίησης του έργου όχι πέραν της τετραετίας δυνάμενο να ανανεωθεί μιά φορά μόνο. 

 

      3) Από την έκδοση της σχετικής απόφασης (η οποία εκδίδεται μετά την έγκριση του σταδίου Προμελέτης ή Οριστικής μελέτης επί τοπογραφικού υποβάθρου) δεν επιτρέπεται η έκδοση οικοδομικών αδειών για ανέγερση κτιρίων και εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στη ζώνη διέλευσης της οδού. 

 

 


Εγκ-ΔΜΕΟ/ε/0/172/3/00 Γ.Γ.Δ.Ε

   Δημοσιεύση του ΠΔ-221/99 με τίτλο Τροποποίηση του ΠΔ-209/98 

   "Λήψη μέτρων για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας" 

    (Ελάχιστη απόσταση των κτιρίων, από τους άξονες των οδών, 

     κατασκευή έργων στο Εθνικό ή Επαρχιακό οδικό δίκτυο 

         (νέοι οδικοί άξονες κλπ, απογόρευση έκδοσης  

              οικοδομικών αδειών μέσα σ' αυτήν)

 

      Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε στο (ΦΕΚ-188/Α/99) και 

ισχύει, το ΠΔ-221/99, με το οποίο αντικαθίσταται η παρ.1 του 

Αρθ-3 του ΠΔ-209/98. 

      Διασαφηνίζεται ότι εφαρμόζονται οι διατάξεις του Αρθ-3 του 

ΠΔ-209/98 (δέσμευση δηλαδή της ζώνης διέλευσης με απογόρευση 

έκδοσης οικοδομικών αδειών μέσα σ' αυτήν και εφαρμογή ελαχίστων 

αποστάσεων ΟΤ για τα κτίσματα εκτός αυτής) για τις μελέτες (νέων 

οδών, παρακαμπτηρίων, περιμετρικών συνδέσεων κλπ) είτε 

προβλέπονται από εγκεκριμένα ρυθμιστικά συνδέσεων κλπ) είτε 

προβλέπονται από εγκεκριμένα ρυθμιστικά σχεδία ΓΠΣ ή σχέδια 

χρήσεων γης είτε δεν προβλέπονται (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο). 

Link to comment
Share on other sites

Η απόφαση υπάρχει, είναι η αναστολή, αλλά έληξε μετά το πέρας της τετραετίας και δεν ανανεώθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πρόκειται για περίπτωση κατά την οποία γνωρίζουν ότι θα ανανεωθεί η αναστολή έκδοσης αδειών στη ζώνη αυτή εξαιτίας της παράπλευρης (βοηθητικής οδού) και απομένει το τυπικό μέρος για ανανέωση αναστολής.

Στη δική σου περίπτωση το αγροτεμάχιο δεν έχει βάθος να χαράξεις την οικοδομή πιο μέσα, ώστε να βρίσκεται πίσω και από τη γραμμή δόμησης που προκύπτει από την υπό μελέτη βοηθητική;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.