Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός θερμοκρασίας σε μονοσωλήνιο


npapadim

Recommended Posts

Σωστά λες πως αυτά που χρειάζσαι είναι 1) Η θερμοκρασία εισόδου,2) η παροχή και 3) οι θερμικές απώλειες.Τη θερμοκρασία επιστροφής την παίρνεις ως παραδοχή (συνήθως η Τεισαγωγής =90C και Τεπιστροφής=70C).Εφόσον βρεις το συντελεστή αναγωγής (k) τον πολλαπλασιάζεις με τις απώλειες του κάθε χώρου και βρίσκεις το θερμαντικό σώμα (σε kcal/h ή kW) που απαιτείται.Για να βρεις τον k όμως χρειάζεσαι την παροχή η οποία βρίσκεται διαιρώντας τις απώλεις (συνολικές) του θερμικού κυκλώματος που αναλύεις δια τη θερμοκρασιακή πτώση (ΔΤ) που συνήθως λαμβάνεται ως 20.

 

Ελπίζω να βοήθησα κάπως...

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Καλησπέρα σε όλους

 

Ψάχνω να βρώ πόση είναι η μεγιστη θερμική ικανότητα σε PVC Φ16Χ2 που έχω χρησιμοποιήσει στα κυκλώματα θέρμανσης, γιατί σε ένα από αυτά με δύο σώματα σε σειρά (μονοσωλήνιο) η απόδοση είναι κάτω από ανεκτή και προβληματίζομαι αν λόγω του μεγάλου μήκους (είναι τα πιο απομακρυσμένα σώματα από το λεβητοστάσιο, 15 μ. ισογειο) σε συνδυασμό με το θερμικό φορτίο που πρέπει να καλυφθεί 2020 Kcal/h πρέπει να την αντικαταστήσω με νέα εξωτερική πλέον Φ18 πολυστρωματική.

 

Ευχαριστώ πολύ και Καλή Χρονιά σε όλους.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Για ΔΤ=15 που θεωρείται φυσιολογικό για θερμαντικά σώματα και ταχύτητα μέσα στην σωλήνα 0,60 πάς μέχρι 3670 θερμίδες.

Link to comment
Share on other sites

Για ΔΤ=15 που θεωρείται φυσιολογικό για θερμαντικά σώματα και ταχύτητα μέσα στην σωλήνα 0,60 πάς μέχρι 3670 θερμίδες.

 

deathlok αυτό προκύπτει από κάποιον πίνακα/διάγραμμα; δεν το έχω το θέμα πλήρως και είμαι σε φάση που προσπαθώ να το μάθω.

Link to comment
Share on other sites

Υπόψην ότι τα θερμαντικά σώματα στο μονοσωλήνιο δεν λειτουργούν στο επίπεδο ισχύος βάση μεγέθους και Q60. Αλλάζει η θερμοκρασία εισόδου και εξόδου του νερού, ανάλογα την σειρά και τις απώλειες που πρέπει να καλύψουν και έτσι υπάρχει μειωτικός συντελεστής. Δες αν φταίει και η διαφορά μανομετρικού στα κυκλώματα και πάει λιγότερο νεράκι στο συγκεκριμένο κύκλωμα με αποτέλεσμα να μην ζεσταίνεται το 2ο σώμα.

Edited by jobous
Link to comment
Share on other sites

@peratis το ΔΤ=15 και το V=0.60 προκύπτει από βιβλιογραφία το πόσες θερμίδες βγαίνει είτε εύκολα από το πρόγραμμα της 4M είτε χειροκίνητα από τον τύπο Q=m x cp X ΔΤ. Αν θες πιο αναλυτικά για το χειροκίνητο στείλε μου ένα p.m. να σου περάσω κάτι να δεις πως.

Edited by deathlok
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.