Jump to content

peratis

Core Members
 • Posts

  349
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

peratis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

6

Reputation

 1. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω το εξής πρόβλημα με το Autocad 2017. Τρία χρόνια δουλεύει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Απόψε αποφάσισα να κάνω ένα λογαριασμό στην Autodesk. Με το που τον έκανα και το ενεργοποίησα, το Autocad έπαψε να λειτουργεί. Κάνω διπλό κλικ σε ένα (οποιοδήποτε) αρχείο dwg, ανοίγει και είναι κολλημένο. Καμία ιδέα;
 2. Η ερώτηση ήταν από ποιους παράγοντες εξαρτώνται αυτοί οι «όροι δόμησης», όχι ποιος θα τους δώσει που είναι προφανές.
 3. Καλησπέρα, Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα, προς τους συναδέλφους ΠΜ και ΑΜ, ενδεχομένως απλοϊκό όπως το έχω στο μυαλό μου: Έστω ότι σε ένα οικόπεδο πχ μισού στρέμματος εντός πόλης υπάρχει μία μονοκατοικία πχ 80 τμ. Εάν αυτό το κτίσμα κατεδαφιστεί, τα πόσα τμ, πόσο ψηλό, κτλ θα είναι το νέο κτίριο εξαρτάται από ποιους παράγοντες; Φαντάζομαι ότι ένας σημαντικός παράγοντας είναι η πόλη (πληθυσμός, νησί ή οχι, κοκ).
 4. Μπορούμε να ελέγξουμε κάπως εάν όντως έχει υποβληθεί η αίτησή μας από το ΚΕΚ που δηλώσαμε; Μπαίνω στο ΕΡΓΑΝΗ με κωδικούς taxisnet, αλλά δεν βρίσκω κάτι....
 5. Συνάδελφε και το δικό μου έχει ένα αντίστοιχο πινακάκι, αλλά αναφέρει μόνο φωτισμό και πρίζες, ενώ σε άλλα φορτία όπως πχ κουζίνα έχει συντελεστή 1. Έχοντας κάνει έναν αρκετά σημαντικό αριθμό μελετών με το πρόγραμμα αυτό, εάν δεν ορίσω το πολύ 0.3 -0.4 σε όλα τα φορτία, βγαίνουν τιμές παροχής και γενικής ασφάλειας υπερβολικές.....
 6. Καλημέρα συνάδελφοι, Επαναφέρω το συγκεκριμένο διότι ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει, τελικά, κάποιος πίνακας με τους συντελεστές ετεροχρονισμού που επιλέγουμε. Διάβασα αναλυτικά το παρόν θέμα και όλες τις προσεγγίσεις περί εμπειρίας, εκτίμησης κτλ, αλλά αναρωτιέμαι εάν υπάρχει και συγκεκριμένος, προτεινόμενος έστω, πίνακας συντελεστών ετεροχρονισμού.
 7. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα! Ψάχνοντας για βιβλία που θα με βοηθούσαν στην μελετητική (κυρίως) προσέγγιση πισινών, βρήκα τα ακόλουθα δύο: - https://www.skroutz.gr/books/211158.Σχεδιασμός-πισίνας.html - https://www.skroutz.gr/books/256995.Πισίνα.html Έχει εικόνα κάποιος συνάδελφος σχετικά; Ή κάποια καλύτερη πρόταση βιβλίου; Ευχαριστώ!
 8. Καλησπέρα, Όταν κάνουμε ΜΘΕ ποιες είναι οι απαιτήσεις που έχουμε; Απλά προδιαγράφουμε το κτίριο μας ή πρέπει να καλύπτονται οι μέγιστοι U για τοιχοποιία, στέγη, συνολικά του κτιρίου, κτλ; Ευχαριστώ!
 9. Συνάδελφε, μπορείς να με παραπέμψεις στη νομοθεσία που σε απαλλάσσει από την υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού πυροπροστασίας σε κατηγορία Ο; Επισυνάπτω το ΦΕΚ που αναφέρει ξεκάθαρα πως όταν έχω χρήση υγραερίου (ανεξάρτητα εάν είναι σε δεξαμενές ή φιάλες) απαιτείται η έκδοση πιστοποιητικού πυροπροστασίας. Το Παράρτημα Γ σε συνδυασμό με την παράγραφο 9.2.β.ii είναι σαφές.... KYA16228_F433316062.pdf
 10. Όταν υπάρχει εγκατάσταση υγραερίου, εκδίδεται πάντα πιστοποιητικό πυρασφάλειας!
 11. Και πως πιστεύεις Tetris ότι πρέπει να κινηθώ σε αυτήν την περίπτωση;
 12. Αν δεν συμπληρώσω την αντίστοιχη καρτέλα για ΖΝΧ και ηλιακά, μου βγάζει επισήμανση περί μη αποδεκτών στοιχείων...
 13. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω περίπτωση γυμναστηρίου στο οποίο δεν υπάρχουν λουτρά. Στην 4Μ μου ζητάει ΖΝΧ. Συμπληρώνω θεωρητικά; Και στο κομμάτι των ηλιακών το ίδιο; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.