Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης: Το Πολεοδομικό Εργαλείο και η Αγορά Ακινήτων


1 Screenshot

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Στην εργασία αυτή διερευνάται ο θεσμός της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης (ΜΣΔ) υπό το πρίσμα της θεωρίας των «Δικαιωμάτων Ιδιοκτησίας» και εισάγεται η προβληματική της αγοράς στη συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία του θεσμού στην Ελλάδα. Ειδικότερα, η ΜΣΔ προσεγγίζεται ως πολεοδομικό εργαλείο που βασίζεται στην αγορά ακινήτων. Για τη λειτουργία του απαιτείται η διευθέτηση αφ’ενός των τεχνικών αδυναμιών που εντοπίζονται στο μηχανισμό λειτουργίας του, προκειμένου να επιτευχθούν ταυτόχρονα, πολεοδομικά οφέλη, κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και η αποτελεσματικότητα της αγοράς, και αφ’ετέρου των σοβαρών νομικών θεμάτων, με παρεμβάσεις που πιθανόν να αφορούν μια νέα οριοθέτηση της έννοιας των εμπραγμάτων δικαιωμάτων.

από

Νικόλαος Τριανταφυλλόπουλος Τοπογράφος - Πολεοδόμος Μηχανικός, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ιωάννα Αλεξανδροπούλου Δικηγόρος, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  • Like 1

Σχόλια Μελών

Recommended Comments

αυτη ειναι δηλαδη μια διπλωματικη εργασια? αν ναι, ειναι απλως εκπαιδευτικη η σημασια της ή εμπεριεχει και πρακτικη σημασια?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.