Jump to content

Engineer

Administrators
 • Posts

  10,997
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Files posted by Engineer

 1. Διευκρινιστική εγκύκλιος σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση από τις Υ.ΔΟΜ. βεβαίωσης χρήσεων γης

  Διευκρινιστική εγκύκλιος σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση από τις Υ.ΔΟΜ. βεβαίωσης χρήσεων γης.
  Με την παρούσα εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι για την έκδοση «βεβαίωσης χρήσεων γης ακινήτου» υποβάλλεται αίτημα του ενδιαφερομένου στην αρμόδια Υπηρεσία το οποίο θα πρέπει να συνοδεύεται αποκλειστικά από τα στοιχεία τα οποία προσδιορίζουν με σαφήνεια τη θέση του ακινήτου για την επαγωγή ασφαλών στοιχείων, ήτοι:
  α) Για ακίνητο εντός σχεδίου αρκεί η αναφορά στην ακριβή διεύθυνση ή το ΟΤ στο οποίο ανήκει το ακίνητο.
  β) Για γήπεδο εκτός σχεδίου το αίτημα συνοδεύεται από απόσπασμα χάρτη υπογεγραμμένο από ιδιώτη μηχανικό ο οποίος και θα φέρει την ευθύνη για τον ακριβή εντοπισμό του ακινήτου.
  Σε κάθε περίπτωση δεν απαιτείται η επισύναψη άλλων εγγράφων, όπως ενδεικτικώς, νομιμοποιητικών των υφιστάμενων κτισμάτων και τυχόν υφιστάμενων κατασκευών (οικοδομικές άδειες, δηλώσεις υπαγωγής σε νόμους περί αυθαιρέτων, κλπ.) αδειών λειτουργίας, τεχνικών εκθέσεων κ.λπ., ενώ δεν πραγματοποιείται από την ΥΔΟΜ έλεγχος νομιμότητας τυχόν υφιστάμενων κατασκευών.
  Σημειώνεται δε ότι το περιεχόμενο της «βεβαίωσης χρήσεων γης» διαφοροποιείται από το περιεχόμενο της «βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης» της παρ. 8 του αρ. 107 του ν. 4495/2017 (Α’ 167), η οποία εκδίδεται από ιδιώτη μηχανικό.

  43 downloads

  0 comments

  Updated

 2. Οδηγός Σύστασης Ενεργειακής Κοινότητας (ΕΚΟΙΝ)

  Τα πρώτα βήματα της δημιουργίας μίας ενεργειακής κοινότητας αφορούν κυρίως στον ορισμό της ταυτότητας της πρωτοβουλίας, στη δημιουργία μίας ισχυρής κεντρικής ομάδας και στη συμπερίληψη της τοπικής κοινότητας. Αυτή η φάση μπορεί να διαρκέσει από 2 έως αρκετούς μήνες, αναλόγως την εμβέλεια, τη φιλοδοξία και την πολυπλοκότητα του έργου και της πρωτοβουλίας. Υπάρχουν αρκετές υποχρεώσεις και στόχοι που θα πρέπει να εξετάσει η κεντρική ομάδα σ’ αυτό το στάδιο, ορισμένα από τα οποία έχουν σχέση πιο πολύ με τον ορισμό του σκοπού, τις δραστηριότητες, τις νομικές βάσεις και/ή τις γενικές παραμέτρους των έργων, κι από την άλλη πλευρά, τη δημιουργία ενός πλάνου επικοινωνίας προς τους κατάλληλους φορείς για να τους κινητοποιήσει να συμμετάσχουν.

  14 downloads

  0 comments

  Submitted

 3. Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων (ΕΠΠΔΑ)

  Δημοσιεύτηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 11 της 29.04.2022 (ΦΕΚ Α’ 83 – 03/05/2022), με θέμα την: “Έγκριση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων (ΕΠΠΔΑ)”.
   
   

  23 downloads

  0 comments

  Submitted

 4. ΤΕΕ: Οδηγίες για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης

  ΤΕΕ: Οδηγίες για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης
  Από το αρχείο των παλαιότερων downloads του michanikos.gr

  324 downloads

  0 comments

  Updated

 5. Μέγεθος γραμμάτων ανάλογα με την κλίμακα εκτύπωσης

  Μέγεθος γραμμάτων σε χιλιοστά ανάλογα με την κλίμακα εκτύπωσης

  2,609 downloads

  15 comments

  Updated

 6. Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης: Το Πολεοδομικό Εργαλείο και η Αγορά Ακινήτων

  Στην εργασία αυτή διερευνάται ο θεσμός της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης (ΜΣΔ) υπό το πρίσμα της θεωρίας των «Δικαιωμάτων Ιδιοκτησίας» και εισάγεται η προβληματική της αγοράς στη συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία του θεσμού στην Ελλάδα. Ειδικότερα, η ΜΣΔ προσεγγίζεται ως πολεοδομικό εργαλείο που βασίζεται στην αγορά ακινήτων. Για τη λειτουργία του απαιτείται η διευθέτηση αφ’ενός των τεχνικών αδυναμιών που εντοπίζονται στο μηχανισμό λειτουργίας του, προκειμένου να επιτευχθούν ταυτόχρονα, πολεοδομικά οφέλη, κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και η αποτελεσματικότητα της αγοράς, και αφ’ετέρου των σοβαρών νομικών θεμάτων, με παρεμβάσεις που πιθανόν να αφορούν μια νέα οριοθέτηση της έννοιας των εμπραγμάτων δικαιωμάτων.
  από
  Νικόλαος Τριανταφυλλόπουλος Τοπογράφος - Πολεοδόμος Μηχανικός, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  Ιωάννα Αλεξανδροπούλου Δικηγόρος, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  349 downloads

  1 comment

  Updated

 7. Γεωχωρικά δεδομένα διορθώσεων δασικών χαρτών

  Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παρέλαβε από το Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής & Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου της Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών του Υ.Π.ΕΝ. τα γεωχωρικά δεδομένα των διορθώσεων των δασικών χαρτών που έγιναν από τις Διευθύνσεις Δασών της χώρας.

  Τα γεωχωρικά δεδομένα των ως άνω διορθώσεων των δασικών χαρτών μπορείτε να τα βρίτε ΕΔΩ.

  135 downloads

  7 comments

  Submitted

 8. Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για το Πόσιμο Νερό

  Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για το Πόσιμο Νερό
  ΟΔΗΓΙΑ 98/83/ΕΚ (L 330 ΤΗΣ 5.12.1998) ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ (PDF - 155,69 Kb) ΚΥΑ Γ1(Δ)/ ΓΠ ΟΙΚ.67322/06.09.2017 (ΦΕΚ 3282/Β/19.9.2017) ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 98/83/ΕΚ ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ (ΕΕ) 2015/1787 (PDF - 221,65 Kb) ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ (PDF - 6,5 Mb) ΟΔΗΓΙΑ (ΕΕ) 2020/2184 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ (PDF - 852,16 Kb)

  11 downloads

  0 comments

  Updated

 9. Διευκρινίσεις σχετικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων αστικής ανάπλασης

  Εγκύκλιος με αριθμό οικ. ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/26465/1738
  Έργα αστικών αναπλάσεων που εφαρμόζονται, μεταξύ άλλων, επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου και στοχεύουν στη δημιουργία δικτύων ήπιων διαδρομών καθώς και στη βιοκλιματική και ενεργειακή αναβάθμιση του οδικού χώρου, δεν υπόκεινται σε περιβαλλοντική αδειοδότηση, ανεξάρτητα από τη λειτουργική κατάταξη, βάσει ΟΜΟΕ-ΛΚΟΔ, της οδού στην οποία πραγματοποιείται η επέμβαση.
  Στα παραπάνω έργα περιλαμβάνονται ενδεικτικά επεμβάσεις όπως:
  δημιουργία πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας διαπλάτυνση υφιστάμενων πεζοδρομίων με κατάληψη τμήματος της διατομής υφιστάμενης οδού εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης των υλικών δαπεδόστρωσης και των κρασπέδων των πεζοδρόμιων, καθώς και του οδοστρώματος οριοθέτηση και διαμόρφωση υφιστάμενων ζωνών παρόδιας στάθμευσης δημιουργία και εγκατάσταση σημείων φόρτισης Η/Ο, σταθμών κοινοχρήστων ποδηλάτων κλπ. εγκατάσταση στοιχείων αστικού εξοπλισμού, όπως καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, στοιχεία πληροφόρησης κλπ. εγκατάσταση οδοφωτισμού προσθήκη φυτεύσεων (χαμηλού πρασίνου ή δεντροστοιχιών) εργασίες και επεμβάσεις για την προσβάσιμη μετακίνηση στον χώρο των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων, όπως τοποθέτηση οδηγού τυφλών και ραμπών, χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης αναπηρικών αυτοκινήτων κλπ. Επιπλέον δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση για τα έργα ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου όπως δαπεδοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμός, σκίαστρα, καθιστικά, υδάτινες επιφάνειες – σιντριβάνια, φυτεύσεις, παιδικές χαρές κλπ.

  28 downloads

  1 comment

  Updated

 10. Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021»

  Χρήσιμα αρχεία για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021».
  Περιλαμβάνει τα αρχεία:
  1. Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος Εξοικονομώ 2021
  2. Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονομώ 2021, για την υποβολή αιτήσεων
  3. Καθαρή αξία ανώτατων ορίων επιλέξιμων δαπανών
  4. Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021
  5. Συστάσεις σε τεχνικά ζητήματα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021»
  Επιπλέον αρχεία:
  Παραρτήματα Οδηγού
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι Δικαιολογητικά Υποβολής Αίτησης.pdf
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II_ Υπόδειγμα Πρακτικού Γενικής Συνέλευσης.doc
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III Πρόταση Παρεμβάσεων.pdf
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV_Έντυπο Επιμερισμού προυπολογισμού πολυκατοικίας.pdf
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΑ Δήλωση Ωφελούμενου Υποβολής Αίτησης.pdf
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΒ_Δήλωση εκπροσώπου πολυκατοικίας Υποβολής Αίτησης.pdf
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI_Γ Έντυπο Καταγραφής Παρεμβάσεων - Ολοκλήρωσης.pdf
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙΙ Έντυπο Επιμερισμού κόστους πολυκατοικίας.pdf
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII_A ΥΔ Αναδόχου.doc
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII_Β ΥΔ Προμηθευτή.doc
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII_Γ ΥΔ Αναδόχου_Προμηθευτή.doc
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙX_ΥΔ για ενισχύσεις βάσει καθεστώτος de minimis.doc
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ X_ΥΔ Μή υποχρέωσης δήλωσης φορολογίας.doc
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧI_YΔ χρήσης ακινήτου.doc
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ XII Κριτήρια Βαθμολόγησης.pdf
  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙII Δικαιολογητικά για την Ολοκλήρωση του Έργου.pdf

  685 downloads

  3 comments

  Updated

 11. Προϋποθέσεις έκδοσης άδειας λειτουργίας και προδιαγραφές λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π.

  ΦΕΚ Β’ 827 – 24/02/2022, η Υπ’ Αριθμ. Γ.Π.Δ11 οικ.15171 – 17/02/2022 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων – Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Εσωτερικών – Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Επικρατείας – Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, με τίτλο: “Τροποποίηση της υπό στοιχεία Γ.Π.Δ11 οικ./ 31252/20.5.2021 κοινής υπουργικής απόφασης «Προϋποθέσεις έκδοσης άδειας λειτουργίας και προδιαγραφές λειτουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)» (Β’ 2332).”.

  85 downloads

  0 comments

  Submitted

 12. Οδηγός εφαρμογής αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό (net metering)

  Net Metering - Αυτοπαραγωγή με ενεργειακό συμψηφισμό και εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό  για ιδιώτες, επιχειρήσεις και ενεργειακές κοινότητες με ή χωρίς αποθήκευση.

  227 downloads

  1 comment

  Updated

 13. Διαμόρφωση και λεπτομέρειες όπλισης δομικών στοιχείων από σκυρόδεμα

  Διαμόρφωση και λεπτομέρειες όπλισης δομικών στοιχείων από σκυρόδεμα.
  Κωδικοποίηση-Εφαρμογές.
  Ιγνατάκης Χρήστος
  Καθηγητής Α.Π.Θ.

  1,302 downloads

  4 comments

  Updated

 14. Καθορισμός ελέγχου εντοπισμού και επιβολής κυρώσεων αυθαιρέτων και δηλώσεων αυθαιρέτων κατασκευών (ΦΕΚ 6769/Β'/31.12.2021)

  ΦΕΚ 6769/Β'/31.12.2021 που περιλαμβάνει:
  Καθορισμός του αντικειμένου ελέγχου εντοπισμού και επιβολής κυρώσεων αυθαιρέτων κατασκευών κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 86 του ν.4759/2020.
  Καθορισμός του αντικειμένου ελέγχου των δηλώσεων αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσεων κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο δηλώσεων αυθαιρέτων, κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 86 του ν.4759/2020.

  181 downloads

  0 comments

  Submitted

 15. Οδηγός παρακολούθησης διεργασιών διαχείρισης Α.Ε.Κ.Κ. & ανάπτυξης Σ.Δ.Α.

  Οδηγός παρακολούθησης διεργασιών διαχείρισης Α.Ε.Κ.Κ. & ανάπτυξης Σ.Δ.Α.
  Ο παρών οδηγός εκπονήθηκε από τα μέλη του τομέα περιβάλλοντος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το αδειοδοτημένο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ, με διακριτικό τίτλο «ΔΑΝΕΚΚ», το οποίο δραστηριοποιείται στο δήμο Ρόδου.
  Πηγή: https://www.teedod.gr/οδηγός-παρακολούθησης-διεργασιών-δι/

  124 downloads

  0 comments

  Submitted

 16. Καθορισμός της διαδικασίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ελέγχου και έκδοσης των διοικητικών πράξεων πυροπροστασίας σε επιχειρήσεις - εγκαταστάσεις

  Αριθμ. 69019 οικ. Φ.700.13 Έγκριση της υπ’ αρ. 13/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης με θέμα: «Καθορισμός της διαδικασίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ελέγχου και έκδοσης των διοικητικών πράξεων πυροπροστασίας σε επιχειρήσεις - εγκαταστάσεις, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 167 του Ν. 4662/2020».
  ΦΕΚ 5519/Β'/29.11.2021
   

  254 downloads

  1 comment

  Submitted

 17. Αριθμ. οικ. ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/110088/887 Προδιαγραφές, όροι και τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση «Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)»

  Αριθμ. οικ. ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/110088/887 Προδιαγραφές, όροι και τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση «Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)».
  ΦΕΚ 5553/Β'/30.11.2021

  143 downloads

  0 comments

  Submitted

 18. Το εμφανές σκυρόδεμα στην πράξη

  Το εμφανές σκυρόδεμα στην πράξη - Fair Faced Concrete, Visual Concrete, Sichtbeton)
  Επί σειρά ετών έμφαση δινόταν, κατά κύριο λόγο, στην φέρουσα ικανότητα (αντοχή) και στον ασύγκριτο λόγο τιμής / απόδοσης του σκυροδέματος έναντι των λοιπών δομικών υλικών σε ευρύ φάσμα κατασκευών. Αργότερα ήρθε στο προσκήνιο και η ποικιλομορφία των επιφανειακών τελειωμάτων που μπορούν να επιτευχθούν με το σκυρόδεμα.
  Πηγή: https://www.e-archimedes.gr/component/k2/item/6604-?fbclid=IwAR3wglk04BwkSB2Vpu1Epxw8xTvN0VTSFDGndnzwrseCiWrcQumn2IDHjJI

  291 downloads

  0 comments

  Updated

 19. Μετατροπέας μονάδων μέτρησης

  Μετατροπέας μονάδων μέτρησης για απόσταση, επιφάνεια, όγκο, χρόνο, ροπή, ταχύτητα, επιτάχυνση, δύναμη, πίεση, ροή, ενέργεια, μάζα, φωτεινότητα κ.α.
  Από το αρχείο των παλαιότερων downloads του michanikos.gr.

  447 downloads

  2 comments

  Updated

 20. Ημερομηνία Αυτοψίας στις Βεβαιώσεις μηχανικών του άρθρου83 – Διάρκεια ισχύος

  Ημερομηνία Αυτοψίας στις Βεβαιώσεις μηχανικών του άρθρου83 – Διάρκεια ισχύος
  Σε συνέχεια της ανακοίνωσης αναφορικά με την δημοσίευση στο ΦΕΚ Α’ 193 του Ν. 4843/2021, στον οποίο περιλαμβάνεται το άρθρο 76, σύμφωνα με το οποίο «από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2021 δύναται […] για κάθε δικαιοπραξία εν ζωή περιλαμβανομένης και της δωρεάς αιτία θανάτου, που έχει ως αντικείμενο τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο ή και σε ακίνητο χωρίς κτίσμα, να επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού του άρθρου 83», διευκρινίζεται ότι η βεβαίωση του μηχανικού του άρθρου 83 Ν. 4495/2017 θα πρέπει να έχει ημερομηνία αυτοψίας από 1η Οκτωβρίου 2021, η οποία θα έχει δίμηνη ισχύ σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 83 του αυτού ως άνω νόμου.
  Σημειώνεται, ότι στις δικαιοπραξίες που θα λάβουν χώρα από την 01.01.2022 δεν θα προσαρτώνται οι ανωτέρω βεβαιώσεις, ακόμα κι αν αυτές βρίσκονται εντός της δίμηνης ισχύος τους, καθώς από 01.01.2022 στις δικαιοπραξίες θα προσαρτάται η Βεβαίωση μόνον μέσω της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου / Αυτοτελούς Οριζόντιας Ιδιοκτησίας.

  162 downloads

  9 comments

  Submitted

 21. Οδηγίες σύνταξης Μελετών Κόστους - Οφέλους για έργα που εντάσσονται στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ)

  Απόφαση Ρ.Α.Ε. Αριθμ. 590/2021 - ΦΕΚ 4774/Β/18-10-2021
  Έγκριση του Εγχειριδίου του Κώδικα Διαχείρισης του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας «Οδηγίες σύνταξης Μελετών Κόστους - Οφέλους για έργα που εντάσσονται στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ)».

  34 downloads

  0 comments

  Submitted

 22. Ενημερωτικό σημείωμα της ΡΑΕ σχετικά με την αδειοδότηση ΑΠΕ

  Ενημερωτικό σημείωμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕραε) σχετικά με την αδειοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
   

  83 downloads

  1 comment

  Submitted

 23. Δασικά Αυθαίρετα: Οδηγός Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Υπαγωγής

  Οδηγός Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 55 του Ν.4685/2020 (Οικιστικές Πυκνώσεις).
  Ο παρών οδηγός περιγράφει την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο των άρθρων 50 έως 55 (ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ- Οικιστικές Πυκνώσεις) του ν. 4685/2020 (ΦΕΚ Α 92/07.05.2020) και της υπ’αριθµ. ΥΠΕΝ/∆Π∆/68161/3775/16.07.2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3253Β/22.07.2021), µέσω της ειδικής διαδικτυακής πλατφόρµας του ν.π.δ.δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Οι ανωτέρω διατάξεις αφορούν κατοικίες και συνοδές κατασκευές οι οποίες βρίσκονται σε οικιστικές πυκνώσεις εντός περιοχών που περιλαµβάνονται σε αναρτηµένους ή κυρωµένους δασικούς χάρτες ή βρίσκονται σε δάση και δασικές εκτάσεις.

  125 downloads

  0 comments

  Submitted

 24. Υποδείγματα διαγραμμάτων για τη χορήγηση Έγκρισης Δόμησης

  Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του ΥΠΕΚΑ, ΔΟΚΚ/Β - Έγγραφο 2667/17-1-2013 με θέμα "Υποδείγματα διαγραμμάτων για τη χορήγηση Έγκρισης Δόμησης" όπως ενημερώθηκε από το Έγγραφο 1205/14-3-2013 του Γενικού Γραμματέα Χ.Α.Π.
   
  Περιλαμβάνει τα αρχεία:
  Υπόδειγμα Διαγράμματος Δόμησης
   
  Υπόδειγμα τοπογραφικού διαγράμματος εντός σχεδίου
   
  Υπόδειγμα τοπογραφικού διαγράμματος εκτός σχεδίου
   
  Περιεχόμενα τοπογραφικού διαγράμματος εντός σχεδίου
   
  Περιεχόμενα τοπογραφικού διαγράμματος εκτός σχεδίου
  Ανακοίνωση της ΔΟΚΚ

  Δείτε τα παλιά διαγράμματα και περιεχόμενα από την πρώτη ανακοίνωση της =2264&language=el-GR"]Έγγραφο 2267/17-01-2013

  21,948 downloads

  27 comments

  Updated

 25. Y.A. 101195 Γενικές και ειδικές απαιτήσεις για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

  Y.A. 101195 ΦΕΚ 4654/Β/08.10.2021 Γενικές και ειδικές απαιτήσεις για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.
  Περιλαμβάνει τα έντυπα:
  Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) Καταγραφή Στοιχείων Εσωτερικής Ηλεκτρικής Εγκατάστασης (ΕΗΕ) Πρωτόκολλο Ελέγχου Εσωτερικής Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΚΕΗΕ Πρωτόκολλο Ελέγχου Εσωτερικής Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384 Πρωτόκολλο Ελέγχου Εσωτερικής Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ 60364 Έντυπο περί Προαιρετικής Εγκατάστασης ΔΔΡ (ΕΠΕ ΔΔΡ) με διαφορικό ρεύμα λειτουργίας που δεν υπερβαίνει τα 30mΑ

  258 downloads

  0 comments

  Updated

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.