Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εθνικό Σχέδιο για την Προσβασιμότητα με έμφαση στην κλιματική αλλαγή-κλιματική κρίση


1 Screenshot

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Εθνικό Σχέδιο για την Προσβασιμότητα με έμφαση στην κλιματική αλλαγή-κλιματική κρίση

Η ανάπτυξη του Σχεδίου εξασφαλίζει επίσης την ενίσχυση και τη συμπληρωματικότητα με άλλες υφιστάμενες στρατηγικές δράσεις, όπως το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), την Εθνική Στρατηγική προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΕΣΠΚΑ), την Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία, τη Μακροχρόνια Στρατηγική για το έτος 2050, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών (ΕΣΣΜ).

Το Σχέδιο είναι σε απόλυτη αρμονία και συμφωνία με πρόσφατα ολοκληρωμένα αναπτυξιακά κείμενα όπως ο Νόμος με αριθμ. 4635/2019 (ΦΕΚ Α' 167/30-10-
2019) «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις». και ενισχύει τις πολιτικές για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Στόχων (SDGs), και ειδικότερα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (SDG 11, Sustainable Cities and Communities).

Επιπλέον, δεδομένου ότι το παρόν σχέδιο για την προσβασιμότητα συνδέεται άμεσα με την κλιματική αλλαγή, δεν θα μπορούσε να μη συμπεριλαμβάνει θέματα που αφορούν σε επιπτώσεις στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον λόγω των αυξανόμενων φυσικών καταστροφών που παρατηρούνται και σχετίζονται με την εν λόγω κλιματική κρίση, θέτοντας θέματα πρόσβασης σε ασφαλή σημεία σε έκτακτες καταστάσεις.

  • Thanks 1

Σχόλια Μελών

Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.