Μετάβαση στο περιεχόμενο

1 Screenshot

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Πρόκειται για ένα απλό φύλλο Excel που με χρήση απλών εξισώσεων επιτρέπει την διαστασιολόγηση ενός κυκλώνα κατακράτησης σωματιδίων και τον υπολογισμό της εκτιμώμενης απόδοσης.

Τρόπος χρήσης:

Εισάγουμε τις τιμές μας στα πεδία με πράσινη γραμματοσειρά, συμπληρώνοντας όλα τα πεδία.

Υπάρχουν 2 εναλλακτικοί τρόποι:

1) Ο απλός - εμπειρικός όπου παίζουμε με τις διαστάσεις του κυκλώνα τροποποιώντας το ύψος του στομίου εισαγωγής (αναλογικά τροποποιούνται οι υπόλοιπες διαστάσεις), προσπαθώντας να επιτύχουμε την βέλτιστη ταχύτητα εισαγωγής (15~18 m/sec).

2) Ο πιο αναλυτικός, όπου αφού εισάγουμε τα στοιχεία (παροχή, πυκνότητα σωματιδίου, κατανομή κοκκομετρίας σωματιδίων κλπ) παίζουμε με την διάμετρο και το είδος του κυκλώνα (επιλέγουμε 1-6) και ελέγχουμε τα αποτελέσματα.

 

Βιβλιογραφία:

1. Πηγές Διασπορά και Έλεγχος της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, Μπεργελές, 2003, ΕΜΠ

2. Διπλωματική Εργασία "Ανάπτυξη Λογισμικού για το Σχεδιασμό Αντιρρυπαντικών Τεχνολογιών Ελέγχου Αέριας Ρύπανσης" Τσεβρενη Γιώργου, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, 2010

3. Παρουσίαση "Τεχνολογία επεξεργασίας αέριων αποβλήτων - Υπολογισμός κυκλώνων" Δρ. Α. Ξενίδης, Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών -Εργ. Μεταλλουργίας, ΕΜΠ

 

 

Παρακαλώ για την δική σας γνώμη και προτάσεις βελτίωσης!
Σχόλια Μελών

Recommended Comments

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.