Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα γηπέδου και Φ/Β


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

 

Μια ερώτηση, περί Φ/Β:

 

Σε ένα γήπεδο 6000 τ.μ., όπου είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με το Π.Δ. 24-5-85, γίνονται 3 μισθώματα των 2000 τ.μ. σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες, με σκοπό την κατασκευή Φ/Β εγκαταστάσεων μέχρι 20 ΚW (οπότε συνολικά στο οικόπεδο θα υπάρχουν 60KW).

 

Βάση της Απόφασης 29116 (συν), στο Άρθρο 2 παρ.Β, αναφέρει :

 

Β) Για την τοποθέτηση εγκαταστάσεων Φ/Β συστημάτων ισχύος μικρότερης ή ίσης των 20 kw σε εκτός σχεδίου, δεν έχει εφαρμογή η παρ.1 (που αναφέρεται σε αρτιότητα).

 

Στην παραπάνω περίπτωση, όπου δεν κάνω κατάτμηση (ώστε να δημιουργηθούν 3 διαφορετικά οικόπεδα), αλλά μίσθωμα, και δεδομένου ότι συνολικά θα έχω 60 KW συνολικά στο οικόπεδο (20+20+20), μήπως λόγω αρτιότητας θα υπάρξει πρόβλημα;

 

Δηλαδή, γίνεται θεώρηση 3 ξεχωριστών τμημάτων με 20 KW το καθένα (εμβαδού 2000 τ.μ – μη άρτια) ή θεωρείται μια εγκατάσταση 60 ΚW όπου απαιτεί αρτιότητα σύμφωνα με την Απόφαση 29116 ;

Link to comment
Share on other sites

Εχω κανει το ιδιο σε πελατη που ασχολειται με Φ/Β. Κανω δηλαδη χωρισμο σε τμηματα (οχι κατατμηση) και μισθωνει καθε τμημα χωριστα. Εχει ομως κανει χωριστες εταιρειες γιατι καπου υπαρχει προβλημα με ομορα τμηματα αν εναι του ιδιου ενοικιαστη.

Αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες να το κοιταξω

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο έχω κάνει και εγώ, απλώς σήμερα άκουσα ότι υπάχει ένα θέμα με την αρτιότητα . . .

Αν μπορείς να κοιτάξεις κάτι . . .

Link to comment
Share on other sites

Το σκηνικο εχει ως εξης. Σε αρτιο ακινητο μπορεις να κανεις χωρισμο και ενοικιαση σε διαφορετικα ΑΦΜ. Δυο ιδια ΑΦΜ δε μπορει να υπαρχουν στο ιδιο ακινητο. Απο την αλλη μπορεις να κατατμησεις σε μη αρτια και να καταθεσεις αιτηση αλλα η ΔΕΗ δε θα σου εγκρινει αδεια σε ομορα. Εδω πρεπει να παιξει το σεναριο των δυο ΑΦΜ σε τεμαχια με μορφη 1-3-5- και 2-4-6-

Απο τον Ιουλιο και μετα δεν τους ενδιαφερει η αρτιοτητα των κατμηθεντων.

Αλλα απο 7 Δεκεμβριου η ΔΕΗ εχει παγωσει μεχρι νεωτερας τα 20αρια.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, η κατάτμηση του αγροτεμαχίου σε τρία μη άρτια και μη οικοδομήσιμα τμήματα είναι δεδομένη. Και αυτό γιατί το μισθωτήριο που γίνεται για 25 έτη είναι συμβολαιογραφική πράξη που μεταγράφεται στο υποθηκοφυλάκειο, οπότε γίνεται κατάτμηση αναγκαστικά. Στο ίδιο αρχικό αγροτεμάχιο μπορούν να τοποθετηθούν μέχρι 5 20 άρια.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά το μισθωτήριο που έχει χρονική ισχύς 25 έτη γίνεται μόνο με συμβολαιογραφική πράξη που σημαίνει υποθηκοφυλάκειο κ.λ.π. Πρόσεξέ το αυτό dgt.

Link to comment
Share on other sites

Δε μπορω να καταλαβω τι εννοεις. Εχω μετρησει για τον ιδιο πελατη (εταιρεια) δεκα-δωδεκα κτηματα. Τα μισα περιπου τα κατετμησα και στα υπολοιπα εγιναν μισθωσεις σε διαφορα ΑΦΜ επι του ολου τεμαχιου. Ολα με συμβολαια. Θεωρω οτι ξερει τι κανει γιατι ολες οι περιπτωσεις εχουν προχωρησει.

Link to comment
Share on other sites

Οι μισθώσεις που έγιναν για τμήματα του ίδιου αγροτεμαχίου έγιναν με συμβολαιογραφική πράξη η οποία κανονικά μεταγράφεται στο υποθηκοφυλάκειο, έτσι δεν είναι? Η ΔΕΗ ζητάει αυτή τη μεταγραφή. Αυτό δεν είναι κατάτμηση? Όταν κάνεις κατάτμηση την κάνεις γιατί προφανώς αλλάζει ο ιδιοκτήτης (άρα πάλι συμβόλαιο και μεταγραφή). Όταν μισθώνεις δεν αλλάζει ο ιδιοκτήτης του αρχικού γηπέδου/αγρατεμαχίου, απλά μισθώνεται το συγκεκριμένο τμήμα. Αυτό έχω καταλάβει μέχρι τώρα. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με γιατί θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό. Επίσης, σε κάποιες πολεοδομίες δεν δέχονται κατάτμηση αγροτεμαχίου σε μη άρτια και μη οικοδομήσιμα τμήματα. Και αυτό είναι επίσης ένα θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.