Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περίφραξη κοινόχρηστου χώρου


michalis_p

Recommended Posts

καλησπέρα! έχώ πάπει ένα σπίτι στις επγ. κατοικίες το 97 και από τότε μένω εκεί. η οικοδομή είναι τριόρωφη και έχω το ισόγειο. την ίδια χρονιά εκλεισα με κάγγελα τον κοινόχρηστο ποθ είναι μπροστά από το μπαλκόνι μου. μετά από τάσα χρόνια αθτός ποθ μένει από πάνω μου μου είπε ότι θα μου κάνει καταγγελία στην πολαιοδομία. έχει κλείσει και αυτός όμως ένα κομάτι ακριβώς δίπλα και μάλιστα έχει κάνει σταθερή κατασκευή με στέγη αυτός. στην περίπτωση αυτή τι γίνεται, πληρώνω πρόσθιμο? αν ναι, πόσο? πως μπορώ να μάθω?

Link to comment
Share on other sites

Οπως λεει και ο συναδελφος το καλυτερο ειναι να πας σε καποιον μηχανικο να σου πει 5 πραγματα.. Σημειωσε δε οτι αν ο γειτονας κανει καταγγελια σε εσενα, εμμεσος κανει καταγγελια σε ολη την οικοδομη..

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον ειναι ισογειο διαμερισμα.. Οποτε μπροστα απο το διαμερισμα υπαρχει κηπος.. Αλλα οπως και να εχει, τυπικα, αν δεν προβλεπεται απο την αδεια, ειναι αυθαιρεσια..

Link to comment
Share on other sites

γιώργο εννοώ ότι υπάρχει ένας κοινόχρηστος υπαίθριος χώρος όπου εκεί τοποθέτησα κάγγελα, έχει γίνει κήπος και έχω πρόσβαση μόνο εγώ. δεν εννοώ κλιμακοστάσια κ.τ.λ.

 

 

pk10gr το ξέρω ότι κάνει καταγγελία σε όλη την οικοδομή και μάλιστα έχει κάνει παρανομίες και αυτός.άρα θα καταγγέλει και τον εαυτόν του.

 

γιώργο είμαι μηχανολόγος και μάλιστα νέος. αυτό είναι θέμα πολιτικού μηχανικού, οπότε χρειάζομαι τις γνώσεις σας και θα ήθελα πολύ να μάθω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.

 

pk10gr το ξέρω ότι είναι αυθεραισία, αλλα δεν ξέρω τι πρόσθιμο έχει και τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Μιχαλη, η αρχικη προταση του γιωργου ηταν να απευθυνθεις σε μηχανικο.. Και ειναι ακριβως η ιδια με την δικη μου προταση.. Το ακριβες προστιμο για την περιπτωση σου δεν τη γνωριζω, ουτε και καποιος απο εδω, αν δεν εχει

1)συγκεκριμενα στοιχεια, και

2)εμπειρια σε τετοιες διαδικασιες

 

Γενικα σε τετοιες περιπτωσεις γινεται αυτοψια απο την πολεοδομια και μετα βγανει καποιο προστιμο ανεγερσης και διατηρησης .. Εχεις δικαιωμα προσφυγης εντος καποιου χρονικου διαστηματος.. Αν προσφυγης η περιπτωση επανεξεταζεται.. Αν οχι ειναι σαν να αποδεχεσαι το προστιμο.. Το προστιμο διατηρησης επιβαλεται εως οτου επανελθει η αυθαιρεσια..

 

Το σημαντικοτερο ειναι να δεις τι εχει γινει συνολικα στην οικοδομη σε σχεση με την αδεια και με καποιο τροπο να ενημερωσεις τον/τους γειτονες οτι σε περιπτωση καταγγελιας ο ελεγχος θα γινει σε ολη την οικοδομη.. Για το πρωτο ειναι επιβεβλιμενη η επισκεψη σε μηχανικο καθω μεσω ιντερνετ δεν ειναι δυνατον να αξιολογηθει κατι τετοιο..

 

***Υπαρχουν και αλλα τετοια θεματα στο φορουμ.. Κανε μια αναζητηση και θα βρεις πολλες παρομοιες συζητησεις..***

Link to comment
Share on other sites

pk10gr σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και για τον χρόνο που μου αφιέρωσες.

Aν μιλαμε για εργατικες κατοικιες ειναι ιδιατερο το καθεστως.... ολοι οι χωροι ειναι κοινοχρηστοι και κοινοκτητοι. Δεν μπορεις να κλεισεις τιποτα ούτε να οικοδομήσεις.... δεν νομιμοποιηται τιποτα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.