Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπλόκα αγροτών


acnt

Recommended Posts

Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον parist43 όσον αφορά τη θέση,κ με όλους τους υπόλοιπους για την εθνική οδό.

 

Τα πράγματα είναι απλά:

 

Λέει η Ελλάδα κ η Ευρωπαϊκή Ένωση:χρειαζόμαστε λαδι,βαμβάκι,κ διάφορα άλλα αγροτικά προϊόντα.Άρα χρειαζόμαστε τους αγρότες να τους διατηρούμε ως επάγγελμα.

 

Έλα που όμως το βαμβάκι για τον αγρότη φέρνει έσοδα π.χ. 15.000 ευρώ/έτος κ έξοδα για καλλιέργεια-συγκομιδή 20.000 ευρώ/έτος.Για οποιονδήποτε άλλο επιχειρηματία αυτό θα σήμαινε κλείσιμο της επιχείρησης.Όχι για την Ε.Ε. όμως,καθώς ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ αυτά τα προϊόντα,γιατί αλλιώς θα πεθάνουν όλοι από σκορβούτο αν δεν τρώνε λαχανικά.

 

Λένε λοιπόν:''πάρε αγρότη +30.000 ευρώ/έτος για να μπορείς να ζήσεις.Αλλά δεν θα σου τα δώσουμε έτσι γιατί όλοι οι υπόλοιποι πολίτες-εσείς π.χ. συνάδελφοι-θα εξαγριωθούν.Δώσε μας το λόγο σου ότι θα τα επενδύσεις σε κάτι που θα ακούγεται πιασάρικο,έτσι ώστε να δικαιολογηθεί η επιδότηση,π.χ. σε αλλαγή της καλλιέργειας.''

Τρίχες κατσαρές.Αν ήθελαν από την Ε.Ε. να αλλάξουν την καλλιέργεια απλά θα έδιναν οικονομικότερα κίνητρα στην τιμή χονδρικής.Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα..

 

Ο αγρότης λοιπόν παίρνει τα +30.000 ευρώ,δίνει τα 5.000 για να καλύψει τις τρύπες του κ τα υπόλοιπα τα τρώει όπως γουστάρει,καθώς αυτά είναι ο μισθός του βιοποριστικού επαγγέλματός του.

ΑΥτά,όσον αφορά τη συμφωνία μου με τον parist43.Το ίδιο γίνεται κ με τους κτηνοτρόφους.

 

Τώρα όσον αφορά την εθνική οδό.Ανήκει κ σε μένα κατά το 1/10.000.000 της.Εγώ λοιπόν ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να μου την κλείνουν,γιατί τους έχω γραμμένους όλους τους συνανθρώπους μου στα τρυφερά μου με τα προβλήματά τους.Αν είναι έτσι,όποτε κ εγώ δεν την παλεύω με το γ@@#%%νο Γιουνανιστάν,δηλαδή κάθε μέρα,να αρχίζω να κλείνω τα πάντα μαζί με άλλους 10 όμοιούς μου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

σωστος ο zavi,εθεσε ολο το προβλημα στην πραγματική του ουσια.οπως ειναι.τους αγρότες απλα τους κρατανε ομηρους.ειναι θεμα πολιτικης.οποτε οπως σωστα λεει ο theo ας τα βρουν τωρα μπροστα τους.και συμφωνος με τον zavi.να φυγουν απο την Εθνικη και να πανε στην Βουλή.με τα τρακτερ.και αν το κανουν θα κατεβω και εγω .

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι τι γινεται τωρα που η Ε.Ε δεν θα χρειαζεται πλεον το ελληνικο βαμβακι καθως ειναι φθηνοτερο να εισαγει το Αιγυπτιακο (που ειναι στο 1/3 της τιμης και καλυτερης ποιοτητας). Και τι γινεται τωρα που δεν χρειαζεται την ελληνικη πατατα γιατι επισης φερνει την Αιγυπτιακη με 0.02€ ανα κιλο. Το ιδιο ισχυει με μια σειρα προιοντων.

 

Επειτα, σου λεει η Ε.Ε: θελω Ελληνα αγροτη να παραξεις φετος χ εκατομμυρια τονους βαμβακι. Αυτα θα σου πληρωσω. Πλακωσαν ολοι οι πατριωτες μου οι Καρδιτσιωτες και βαλανε βαμβακι που ειναι η ευκολοτερη καλλιεργεια (Και με νερο σκανδαλωδως αφθονο και φθηνο). 2 μηνες στο χωραφι και μετα πρεφα, θαναση και τσιπουρο στο καφενειο . Παρηγαγαν λοιπον 50χ τονους βαμβακι, και απαιτουν "ολα τα κιλα, ολα τα λεφτα". Ερχονται οι κυβερνωντες και τους τα δινουν, με χιλια δυο τεχνασματα.

 

Εμεις σαν κρατος τι θα κανουμε? Θα αναλαβουμε τον ρολο της Ε.Ε που περιεγραψε ο zavi? Δηλαδη να επιδοτουμε τους αγροτες με κρατικους πορους, δηλ. με χρηματα φορολογουμενων? Εγω προσωπικα δεν ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω ουτε ευρω. Οταν μια καλλιεργεια δεν βγαινει, ας βρει ο αγροτης την λυση. `Η να διαφοροποιησει την ποιοτητα του προιοντος, `η να αλλαξει τις μεθοδους του, `η να αλλαξει καλλιεργεια, `η τελος να αλλαξει επαγγελμα.

 

Και εμεις σαν επαγγελματιες το ιδιο θα καναμε.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή ο μυτιληνιος να βγαλει τις και εγω δεν ξερω ποσων αιωνων εληες του να βαλει λιναρι?και να θελει δεν γινεται,η λεσβος ειναι ορεινη .ελαχιστες οι πεδιαδες

Link to comment
Share on other sites

Παντως θυμαμαι χαρακτηριστικα οταν πρωτοπηγα στο καζινο Λουτρακιου, οταν ειχε πρωτοανοιξει, τα αμετρητα 4χ4 καροτσατα απεξω παρκαρισμενα. Μαθαινω οτι και στα καζινο της Βουλγαριας ειναι εντονη η οσμη της ελληνικης προβατιλας.

Link to comment
Share on other sites

η οσμη της ελληνικης προβατιλας
.

ας εχουμε ενα σεβασμο σε αυτους που αναγκαζοντε να φερνουν αυτη την προβατιλα-απαραίτητη για το γαλα και το τυρι-βασικα πρωτεινουχα υλικα της διατροφης,απαραίτητα να τρεφονται καποια αρωματισμενα πιθηκοειδη (γιατι αυτό ειναι ο ανθρωπος ,οσο και αν η ματαιοδοξια του τον αναγκαζει να αρωματίζεται-πρωτόγνορο στο ζωικο βασιλειο-οποιοδηποτε αλλο ζωο δεν μπορει να ανεχθει αλλαγη της μυρωδιας του-το διποδο ανθρωποειδες παντως δεν μπορει να ανεχτει την δικη του-η σχιζοφρενεια της εξέλιξης με αλλα λογια)

και συναδελφε agrafiot βρισκω πολυ πιο συμπαθη τα προβατα απο τους ανθρωπους-οι οποιοι στην πραγματικοτητα κυριολεκτικα ζουν παρασιτωντας στο προβατο απο αρχαιοτατων χρονων

και ηθελα να ηξερα τι τελικα αποδιδουν στην μητερα γη ,σαν προιον του παρασιτισμου τους.

ο δε θεος των Εβραιων ,μαλον σχιζοφρενης και αυτος,προτιμησε να θυσιασει το προβατο αντι του ανθρωπου.

τι να πης.ουδεις τελειος.ουτε ο θεος

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή ο μυτιληνιος να βγαλει τις και εγω δεν ξερω ποσων αιωνων εληες του να βαλει λιναρι?και να θελει δεν γινεται,η λεσβος ειναι ορεινη .ελαχιστες οι πεδιαδες

Για κανναβη τοτε; ;)

 

Λοιπον, περα απο την πλακα, ειδικα οι ελαιοπαραγωγοι θα μπορουσαν να τα εχουν κονομησει χρονια τωρα. Πουλανε χυμα στους ιταλους κι αυτοι το δινουν λιανικη σαν ιταλικο. Αλλα οι συνεταιρισμοι μας διοικουνταν παντα απο ανικανους πολιτικαντηδες...:-x

Link to comment
Share on other sites

Πάντως ρε παιδια, εγώ δεν ξέρω τί παίρνουν οι άνθρωποι και τι όχι...

 

Οι συντοπίτες μου οι Θεσσαλοί μπορούν να περιγράψουν τις βιλάρες σε κάτι χωριά του κάμπου που τις έχουν αγρότες και θα σας πουν τι εστί Νίκαια...

 

Πέραν αυτών, απαιτώ από το κράτος:

 

- Να μου δώσει 45000 διότι έχω 3 άδειες έτοιμες στο γραφείο μου αλλά δεν μπαίνει πελάτης να τις πάρει,

- Αποζημίωση και δωρεάν αντικατάσταση του εξοπλισμού μου, διότι τις προάλλες που έβρεχε τρελά, είχα αφήσει ανοιχτό το παράθυρο και βράχηκε Η/Υ, scanner, printer, plotter... Θεομηνία σας λέω...

- Αποζημίωση και πρόνοια επειδή δεν βλέπω να πατά ψυχή στο γραφείο μου τα επόμενα 2-3 χρόνια,

- Κατανόηση στα προβλήματα μου όταν -καταλάβω κάποια πολεοδομία εντός της περιόδου άδειας μου, -όταν διασχίζω την ΕΟ κάθετα με το αυτοκίνητο μου αδιαφορώντας για οποιονδήποτε άλλο, -όταν πάω κι εγώ και κλείσω λιμάνια και σταθμούς, και τέλος -όταν διαπράττω μέγιστη εθνική προδοσία, δίνοντας βήμα σε πρωθυπουργό γείτονας χώρας να επέμβει στα εσωτερικά μας.

 

Και ναι, ρε παιδια, ας κατέβουμε και εμείς στον δρόμο να κλείσουμε όλους τους δρόμους προς τις πολεοδομίες!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.