Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα τάξη (παγκοσμιοποίηση)


VVT

Recommended Posts

Και κυρίως να μην είμαστε ανιστόρητοι.

Θα διαπραγματευόσασταν ή θα συμφωνούσατε ποτέ με κάποιον που ξέρατε ότι δε σέβεται το λόγο του και τις συμφωνίες που κάνει;;

καλα αν το ειπες για να ξεχωρισεις τους Ελληνες απο τους Τουρκους,αστο καλυτερα.ριχνουμε πολυ το επιπεδο της συζητησης.κατι τετοια ειναι να τα λενε οι πολιτικοι στην τηλ.οχι να τα συζηταμε σοβαρα κιολας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 107
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

parist43, το πήγες πολύ μακριά το θέμα με τα ζώα και τα φυτά, τι περίμενες σαν αντίδραση?...αυτά -προς το παρόν- γίνονται μόνο στην Pandora του Cameron.

 

Ο εθνικισμός είναι μια έννοια που αναπτύχθηκε το 18ο αιώνα και μετά (μετά, δηλαδή, τη γαλλική επανάσταση) και δυστυχώς ανατροφοδοτείται στην εποχή μας σε μια προσπάθεια να κρατήσουν κάποιοι ό,τι νομίζουν ως "κεκτημένο" δικαίωμα, μια που βλέπουν τον κόσμο γύρω τους ν' αλλάζει και δεν το αντέχουν.

 

Η παγκοσμιοποίηση έρχεται όχι γιατί το θέλουν κάποιες (αφανείς, παντοδύναμες και μεταφυσικές) ελίτ, αλλά γιατί είναι η φυσική εξέλιξη (αλλά και γιατί κάποιοι αγωνίστηκαν προς την κατεύθυνση αυτή). Απλά κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την διαμορφούμενη κατάσταση εξυπηρετώντας ιδία οφέλη, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διατηρήσουν την επιρροή-εποπτεία τους και τον πολυπόθητο έλεγχο και δύναμη (και μη μπερδεύεστε αν ακούτε να χρησιμοποιούν όρους που θεωρούνται παραδοσιακά "ασύμβατοι" με το υποτιθέμενο ιδεολογικό τους υπόβαθρο ή επιδέχονται πολλαπλές ερμηνείες - π.χ. η "νέα τάξη πραγμάτων" μπορεί να σημαίνει τουλάχιστον 5 διαφορετικά πράγματα).

 

Το σίγουρο είναι ότι όσο κι αν κάποιοι έχουν απωθημένα με τους Τούρκους, τους gay, το σπληνάντερο ή τους κρατήρες της σελήνης, η ίδια η ζωή θα τους προσπεράσει...κι αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι η ζωή συνεχίζει πάντα χωρίς αυτούς.

Link to comment
Share on other sites

costasv πολύ καλό!!

Κλασικά η κουβέντα ξέφυγε πάλι.

Η άποψη μου επι παγκοσμιοποίησης είναι η εξής εντελώς επιγραμματικά:

 

Ναι η ολοκλήρωση της ανθρωπότητας είναι κατα τη γνώμη μου η παγκοσμιοποίηση.

Είναι η γνωριμία των λαών και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Μην τη φοβάστε αυτή τη λέξη είναι απλά η φύση έτσι.

 

Προσπάθειες παγκοσμιοποίησης έχουνε γίνει πιο παλιά απο αυτό που εμείς ονομάζουμε αρχαιότητα και συγκεκριμένα προ δεκάδων χιλιάδων ετών βρίσκουμε ψήγματα παγκόσμιου πολιτισμού απο τη χαβάη μέχρι την Αμερική και τον Καύκασο. Αυτό αποδεικνύεται γλωσσολογικά γεωλογικα, παλαιοντολογικά κτλ. Οι αποδείξεις περισσεύουν.

 

Μια ακόμα πασίγνωστη προσπάθεια έγινε επι εποχής Μ. Αλεξάνδρου όπου ο Ελληνισμός επηρέασε λαούς που ζούσαν στην απομόνωση της ιστορίας. Αυτό πάλι γρήγορα ξεφούσκωσε γιατί οικονομικά και στρατιωτικά η αυτοκρατορία παρήκμασε.

 

Κάτι ανάλογο γίνεται και με την Αμερική. Η έρευνα και ο πολιτισμός (δυστυχώς μόνο ο τεχνολογικός) έρχεται απο δυσμάς. Δεν φοράμε εθνικά ρούχα αλλά όλοι είμαστε με τζην και πουκάμισα. Τα αυτοκίνητα, τα τραγούδια, η τέχνη όλα είναι απο τη δύση και είμαστε αμερικανάκια χωρίς να το καταλάβουμε. Μια ματιά στο δρόμο αρκεί να το καταλάβεις.

 

Απο την άλλη υπάρχουν έθνη που απλά θέλουν να ζούν απομονωμένα, πχ ισλάμ και γενικότερα η ανατολή. Σκέφτεστε ποτέ τι θα γίνει αν τους αφαιρέσουμε τα θρησκευτικά τους σύμβολα τι έχει να γίνει?

Άρα λοιπόν ναι στη παγκοσμιοποίηση αλλά αυτή να γίνει αυθόρμητα και με ρυθμό φυσιολογικό , όχι όπως συντελείται τώρα που μόνο όποιος είναι παρατηρητικός βλέπει συγκεκριμένο σχέδιο πίσω απο όλα αυτά.

Link to comment
Share on other sites

την παγκοσμιοποίηση τους δεν την θέλω, δεν μου κάνει απλά.

η οικονομική παγκοσμιοποίηση των πολυεθνικών δεν προσφέρει τίποτα και σε κανέναν

από εμάς

δεν γίνεται ούτε αυθόρμητα ούτε είναι φυσική εξέλιξη

προωθείται από τα συμφέροντα των οικονομικών τράστ γιατί μεγαλύτερη αγορά σημαίνει μεγαλύτερο τζίρο και άρα κέρδη

 

και panos η γνωριμία των λαών, η αλληλεγγύη και η αποδοχή της διαφορετικότητας σημαίνει διεθνισμός όχι ιμπεριαλιστική και οικονομική παγκοσμιοποίηση

Link to comment
Share on other sites

καλα αν το ειπες για να ξεχωρισεις τους Ελληνες απο τους Τουρκους,αστο καλυτερα.ριχνουμε πολυ το επιπεδο της συζητησης.κατι τετοια ειναι να τα λενε οι πολιτικοι στην τηλ.οχι να τα συζηταμε σοβαρα κιολας.

 

Πάρη αποδίδω το παραπάνω μήνυμα σου, στο περασμένο της ώρας και την επακόλουθη πιθανή κούραση ..

Link to comment
Share on other sites

οχι βεβαια.τετοιοι διαχωρισμοι Τουρκων Ελληνων τους ακουμε στην τηλ ,απο πολιτικους.(και στην Τουρκια κατι αναλογο θα συμβαινει)

μεταξυ μας ομως οταν κουβεντιαζουμε πρεπει να ειμαστε αληθινοι.

και δεν νομιζω οτι μπορει στα σοβαρα να συζητησουμε τετοιους διαχωρισμους-ειτε Τουρκων Ελληνων ,ειτε Ελληνων Σκοπιανων κλπ κλπ .

Link to comment
Share on other sites

Στην τηλεόραση από ποιούς πολιτικούς ακούς κάτι για τη στάση της τουρκίας απέναντι στη χώρα μας;

παρόλο που δε πολυβλέπω τηλεόραση δε νομίζω να ασχολείται και κανείς πολιτικός μας με τις απειλές που δέχεται η χώρα μας από μια γείτονα και σύμμαχο χώρα, η οποία αφού:

  • ξεκλήρισε με πογκρόμ την ελληνική μειονότητα της πόλης το 55
  • αποίκισε με βαρυποινίτες Ίμβρο και Τένεδο με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν οι έλληνες τα νησιά αυτά
  • κατέχει με εισβολή το 40% της κύπρου από το 74
  • αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο
  • διεκδικεί νησιά της χώρας μας, μεχρι πρότινος ακατοίκητα αλλά πρόσφατα και κατοικημένα και επιπλέον πραγματοποιεί και ασκήσεις αεροπορικού βοβαρδισμού σ'αυτά (Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι)
  • δε σέβεται τις συμφωνίες που έχει αναλάβει στα πλαίσια της ενταξιακής διαδικασίας στην ΕΕ - αναγνώριση της κυπριακής δημοκρατίας, άνοιγμα λιμανιων, άρση της απειλής χρήσης βίας , εκδημοκρατισμός, αναγνώριση δικαιωμάτων μειονοτήτων ελλήνων-κούρδων, μείωση της επιρροής του στρατού στην πολιτική
  • μας στέλνει χιλιάδες λαθρομετανάστες - και βέβαια επειδή δε κρατά τις συμφωνίες που υπογράφει αρνείται την επιστροφή τους
  • χρησιμοποιεί τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη με σκοπό να δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα μας για δήθεν καταπάτηση δικαιωμάτων

 

Τι συγκρίνεις λοιπόν, το ιδιο είμαστε; Σε ποιούς φερόμαστε έτσι, είτε ως κράτος είτε ως κοινωνία είτε ακόμα και ως άτομα αν θέλεις; Οι Αλβανοί ευημερούν στην Ελλάδα, οι Αφγανοί, Πακιστανοί σε λίγο θα ψηφίζουν.

Εδώ θεωρούμε ντροπή να μιλήσουμε για τους Έλληνες στην Αλβανία και τις διώξεις που υφίστανται, ή για την Κύπρο.

Προχθές διάβαζα ότι ξύπνησε και η Αλβανία και θέτει θέμα υφαλοκρηπίδας :rolleyes:

 

Για να ξεκαθαρίσω και τη θέση μου πιστεύω πως :

  • Αν μπορουσαν θα μας είχαν κάνει ντου, όμως έχει κόστος γι'αυτούς. Δυστυχώς για μας πρέπει να πληρώνουμε για να διατηρούμε την αποτρεπτική μας ισχύ.
  • Δε κερδίζουμε τίποτα λέγοντας ναι σε όλα.
  • Έχει καταντήσει αηδία η εμμονή της πολιτικής μας, για ενταξη της τουρκίας στην ΕΕ. Πέρα από το ότι νόμιμα θα πλημμυρίσουμε από τούρκους δε λύνουμε κανένα πρόβλημα.
  • Ως λαός έχουμε φάει το παραμύθι διαφόρων πολιτικών και ιδεοληψιών, ως άτομα κρεμάμε ταμπέλες στους γύρω μας ενώ ζούμε στην κοσμάρα μας.

 

Αυτά ..

Link to comment
Share on other sites

Να πω και εγω ταπεινα μια γνωμη πανω στο θεμα που συζηταμε?

Ολα αυτα που διαβασα περι γνωριμιας των λαων και την καταργηση των φυλετικων διακρισεων,ειναι πολυ σωστα....θα σας πω ομως κατι...πισω απο ολο αυτο το πανεμορφο σκηνικο,με την τελεια (αδελφικοτητα) των λαων και την συγκεντρωση τους σαν ενα μεγαλο κρατος κρυβεται πολυ καλα στημενη μια μεγαλη παγιδα...μια παρακολουθηση καθε ανθρωπου σε οτι κι αν κανει.Ενας (big brother) που θα μας ελεγχει καθε ωρα.

Κανενας δεν σου λεει απο την αρχη τι θα παθεις...ολα στα παρουσιαζουν ροδινα και ονειρικα πλασμενα.Να μην πολυλογω..στο επομενο βιντεο εχω την νεα μας ταυτοτητα στην παγκοσμιοποιηση...και φυσικα θα την εχουμε χαραγμενη πανω μας...με αφορμη να μην την χασουμε...

 

http://www.youtube.com/watch?v=1duQRK2T9EM

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει και αντίλογος....

δεν ειναι ειδικος βεβαια...αλλα θα σε ρωτουσα τι γυρευαν οι Ελληνες το 1920+

που πηγαν να παρουν την Αγκυρα?

δεν διαφωνω για το στρατιωτικο κατεστημενο της Τουρκιας και οτι αυτο συνεπαγεται..

μηπως ομως θα μπορουσαμε να εχουμε μια αλλη προσεγγιση στο θεμα?

μηπως η Τουρκια θα ηταν ενα πεδιον δοξης λαμπρον για Ελληνες Επιχειρηματιες και το Ελληνικο εμποριο?

μηπως τα νησια του Ανατολικου Αιγαιου ηκμασαν σε μια ανευ προηγουμενου οικονομικη ακμη οταν ειχαν εμποριο με τις απεναντι ακτες?

μηπως θα ειχαμε πολλα και ενδιαφεροντα να δουμε απο τον Τουρκικο πολιτισμο ?

μηπως ειναι καιρος να παψουν οι φοβιες ?

ξερεις απο ενα κοπαδι ημιαγριες γατες ποιες εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες οχι μονο να επιβιωσουν αλλα και να περασουν καλά?αυτες που απωθουν τον φοβο τους και προσεγγιζουν τους ανθρωπους που ειναι κοντα.

το θεμα ειναι λοιπον με ποια λογικη προσεγγιζουμε τους απεναντι.

με ξεπερασμενες λογικες του 1950 η με ενα αερα υπεροχής?

ΥΓ nomad αν επιτρεπετε σε ποια περιοχη ζής?

εμεις εδω (νησια Ανατολικου Αιγαιου -οπου τους απεναντι τους βλεπω καθε πρωι με το τηλεσκοπιο του τοπογραφικου οργανου) οχι μονο δεν τους φοβομαστε ,αλλα απαιτουμε αριστες φιλικες σχέσεις μαζι τους.

τα οποια ξενοφοβικα συνδρομα ο καθενας να τα κανει με τους δικους του γειτονες

ΥΓ και τα δεινα της Κυπρου μηπως τα προκαλεσαν καποιοι θερμοκεφαλοι μεγαλοιδεταες Αθηναιοι που εκ τους ασφαλους και ζωντας στην κοσμαρα τους

ειναι αυτοι που προξενουν τα κακα(1922 ,1974 και οχι μονο)στους ανα την μεθοριο Ελληνες ?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.