Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα τάξη (παγκοσμιοποίηση)


VVT

Recommended Posts

Οταν ο άνθρωπος πάψει να πεινάει , τότε αρχίζει να σκέφτεται .

 

Οσο πεινάει , αλλά και όταν ψιλοχορτάσει αλλά υπάρχει ακόμα η πείνα στην μνήμη του , είναι εύκολο θύμα ακραίων ανθρώπων και δοξασιών που λέγονται "ιδεολογίες" η "θρησκείες" .

 

Και η γνωριμία των ανθρώπων μεταξύ τους δεν είναι "διεθνισμός" , γιατί είναι γνωριμία ανθρώπων σαν άτομα και όχι εθνών μεταξύ τους .

 

Ουμανισμός αν έχετε ακούσει .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 107
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αφου σου λέω ότι το φάγαμε το παραμύθι..

 

επί τσερνομπίλ κάποιοι τρώγαν ρεπανάκια, η ουκρανική ραδιενέργεια δε πείραζε.

 

τώρα κάποιοι το παίζουν νεοχίπηδες, η φύση, τα πουλάκια, το κρέας που τρώμε και σκοτώνουμε τα ζωάκια, οι αδελφοι τούρκοι, οι αδελφοι αφγανοί, αν πάει σε κανέναν απ'αυτούς η κόρη του αφγανό γαμπρό θάθελα να βλεπα πως θακανε..

από την άλλη το κυνήγι του χρήματος και της εξουσίας η πρώτη προτεραιότητα.

 

γι'αυτό τους έχει απορρίψει η κοινωνία.

Link to comment
Share on other sites

η πρωτοπορεια παντα ειναι μειοψηφια.

agrafiot στο εχω ξαναπη ,δεν ανηκω σε κανενα κοματικο χωρο ,κατα συνεπεια

δεν μπορω να κατανοησω που εγκειται η αναφορα στο 3-3,5%.δεν με αφορουν

καθολου.παντως μια που το εθεσες,τελειως συμπτωματικα,διαπιστωνω οτι τα λαμογια , οι αθλιοι και αυτοι που χρεωκοπησαν την χωρα και πλουτισαν βρισκονται μεσα στα ποσοστα τα μεγαλυτερα του 30%..τωρα γιατι τα λαμογια

παιρνουν τα μεγαλα ποσοστά?γιατι δεν εχουμε Δημοκρατία,αλλα Κομματικη

Ρουσφετοκρατια

nomad δεν ειμαι τιποτα απο αυτα που ανεφερες.ουτε νεοχιπης ,ουτε χορτοφαγος ουτε σε καμια περιπτωση ομως κυνηγω την εξουσια η το χρημα.

αν θελεις να αυτοπροσδιοριστω :ειμαι ενας απο τους χιλιαδες ελευθερους επαγελματιες

,ηρωες κυριολεκτικα,που ΔΕΝ ανηκω σε κανενα απολυτως κομμα και σε κανενα κυκλωμα ,οποτε δεν μπορεσα να "τρυπωσω" στο αθλιο δημοσιο και να βολευτω.

αν ημουν σε καποιο κομμα θα τα ειχα καταφερει.

αντιθετα δουλευω τριπλασια απο οτι ενας μεσος δημοσιος υπαλληλος ,συνεχως,χωρις αδειες και επιδοματα ,χωρις καν σαβατοκυριακα,για να καταφερω να βγαλω ενα μισθο υπαλληλου,τον οποιο ΔΕΝ βγαζω παντα,αντιπαλευοντας αυτο το επαναλαμβανω αθλιο θηριο,ητοι το κομματικο Ελληνικο δημοσιο ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

Ναι ,με ενδιαφερει η κοινωνικη δικαιοσυνη ,και ναι ως αναφορα τα ζωα πιστευω οτι εχουν ολα αυτα που εχω αναφερει στο αντιστοιχο θεμα.πιστευω οτι το κυνηγι ειναι απλα

βαρβαροτητα ,απο την στιγμη που ο αλλος πηγαινει να κυνηγαει απλα για διασκεδαση.(Αν πηγαινε γιατι πειναει αλλαζει το θεμα)

στην ζωη μου μου αρεσει να ψαχνω και εχω διαβασει παρα μα παρα πολλα σε ολους τους τομεις.

Δεν πειθομαι ευκολα απο αυτα που μου σερβιρουν και εχω την ταση να σκεφτομαι αρκετα,αν και γνωριζω το περιορισμενο της ανθρωπινης διανοιας.Σε καμια περιπτωση ομως δεν αναμασω τις βλακειες που μας σερβιρουν.

επι της ουσιας και χωρις χαρακτηρισμους δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν εστησαν στον τοιχο αυτους που ειναι υπευθυνοι για τα τεραστια δεινα που προκληθηκαν στον Ελληνικο Λαο ,και εννοω το 1922 και το 1974 ,για τα οποια επαναλαμβανω σε καμια περιπτωση ΔΕΝ ειναι οι Τουρκοι.

Επιπλεον δεν μπορω να καταλαβω ζωντας σε νησι του Ανατολικου Αιγαιου ,(υποψιν ολα τα νησια εχουν χτισμενες τις πρωτευουσες τους προς Ανατολας ) γιατι αυτη η τεραστια απεναντι εκταση που ειναι υποθεση λεπτων να φθασεις (ενω η Ηπειρωτικη Ελλαδα ειναι ατελειωτες ωρες) να μου ειναι στην ουσια απαγορευμενη σε ενα σωρο ζητηματα.

Οσον αφορα αυτα που ειπα για την Οθωμανικη Αυτοκρατορια και το ανιστορητο που ειπες ,μαλλον εσυ εισαι ανιστορητος.διαφορετικα θα συμφωνουσες μαζι μου.

Οσον αφορα τις αναφορες μου στα ζωα ,που με δυο χαρακτηρισμους προσπαθησες να μειωσεις,σε πληροφορω πως οι παρατηρησεις μου πανω σε αυτα μου εχουν προσφερει τεραστια γνωση,αν και ωφειλω να ομολογησω εν τελει ολη αυτη η γνωση συναδει πληρως με τα τελευταια επιστημονικα συμπερασματα.

δεκτή καθε συζητηση με ανοικτο μυαλο επι της ουσιας οσων ζητηματων εχω θεσει.

κατα τα λοιπα η κοινωνια δεν με εχει απορίψει ,τα παω τελεια μαζι της (η κοινωνια -οχι το κρατος-μπ@%&^& )και αποδειξη ειναι οτι ποτε στα 25 ετη της επαγγελματικης μου καριερας δεν εχω μεινει στο ελαχιστο απο δουλεια.εξαλου ποτε δεν εχω ζησει εις βαρος της αλλα αντίθετα ζω χαριν σαυτην ακριβώς την ελεύθερη αποδοχή της.

δεν σε γνωριζω προσωπικα βεβαια αλλα γνωριζοντας εμενα σε πληροφορω εχω δουλεψει οσο λιγοι και εχω επισης διαβασει και αναζητησει (γενικα ) παλι οσο λιγοι.

δεκτη επομενως καθε ουσιαστικη συζητηση με ανοικτο μυαλο

κλεινοντας επαναλαμβανω τους παλλληκαρισμους ο καθενας ας τους κανει στην γειτονια του και εγω απλα δηλωνω πολίτης του κοσμου και οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι αδερφια μας και εχουν ισα δικαιωματα (οπως και τα ζωα) στην ΖΩΗ.

ΥΓ

το φάγαμε το παραμύθι..
ναι το παραμυθι μας το σερβιρουν χρονια τωρα.καιρος να πεταξουμε τα σκουπιδια απο τα μυαλα μας.

σε καθε περίπτωση ,επειδη φαινεσαι ενας συμπαθης συνανθρωπος μας,ποτε δεν ειναι αργα να αναθεωρησεις τις οποιες εσφαλμενες θεωρησεις σου

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ να περιορίζεστε σε ανάπτυξη απόψεων-θεωριών και η όποια κριτική σας να έχει αξιοπρεπή επιχειρηματολογία.

 

Νουθεσίες και κρίσεις επί προσωπικού ορθόν να αποφεύγονται - η διαδικτυακή επικοινωνία μέσω μηνυμάτων έχει αποδειχθεί περίτρανα πως φέρει κενά και προκαλεί συχνά παρεξηγήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Οι λαοί δεν έχουν ποτέ τίποτα περισσότερο να μοιράσουν με τους άλλους λαούς , από ότι οι ίδιοι οι λαοί μεταξύ τους .

 

Δυστυχώς ζούμε σε μιά περιοχή του κόσμου , την τελευταία της Ευρώπης που γίνονται ακόμα πολιτικές ζυμώσεις γιατί οι λαοί γύρω μας βιώνουν ένα συνδυασμό πείνας και μειωμένης πολιτικής ελευθερίας η πρόσφατης εξόδου από ανελεύθερο καθεστώς .

 

Ετσι μέχρι να χορτάσει κάθε λαός και να αισθανθεί πολιτικά ασφαλής , είναι εύκολο θύμα διαφόρων λαικιστών πολιτικών οι οποίοι απευθύνονται στα χαμηλότερα πολιτικά ένστικτα του .

 

Δυστυχώς ακόμη και στην χώρα μας , λόγω της "κρίσης" που μεγαλοποιούν οι τρομολάγνοι των ΜΜΕ , εμφανίζονται τελευταία τέτοια φαινόμενα που θα μας δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στο μέλλον .

 

Η έλλειψη παιδείας του κόσμου , πρόβλημα που γιγαντώθηκε τα τελευταία 25 χρόνια , είναι ο λόγος , που τα διάφορα "λαμόγια" αποκτούν τέτοια δύναμη στην χώρα και η μεγάλη επένδυση και μεταρρύθμιση που πρέπει να κάνουμε άμεσα , αφορά ακριβώς αυτή την επιστροφή της παιδείας , ιδιαίτερα στις εγκύκλιες σπουδές .

Link to comment
Share on other sites

Μιας και το έφερε η κουβέντα για την παγκοσμιοποίηση , κάποτε έπεσα σε αυτό εκπληκτικό βίντεοκλιπ :

Πραγματικά όπως είπε και ο Πάνος , όλοι ζούμε στην Αμερική .

Πρέπει κανείς να δει πολλές φορές το συγκεκριμένο βιντεάκι για να αντιληφθεί κανείς τα πολλά εύστοχα σημεία και δεν μιλάμε μόνο για την κοκα κόλα , τη σημαία και τον Μίκυ Μάους !

Link to comment
Share on other sites

δεν διαφωνώ (εξαλου το εχω δηλωσει εδω μεσα σε δυο-τρια post) επι της ουσιας του ζητηματος που θετει ο panos.ετσι ειναι.ο συγχρονος Ελληνας εξαλου δεν διαφερει απο τον συγχρονο Τουρκο η Σκοπιανο (επι της ουσιαστικης πολιτικοιδεολογικης συγκροτησης -η οποια ειναι σαφεστατα εμπλουτισμενη απο τον αμερικανικο τροπο ζωής)

,ολοι δε οι ανωτερω διαφερουν παρασαγκας απο τους προγονους τους προ 200 ετων ,οι οποιοι ειχαν τελειως διαφορετικες αξιες.

(μπεσα για μπεσα -ελεγαν τότε και ο λογος τους ήταν υπογραφη .αντίθετα σημερα ψαχνουμε με τον εξειδικευμενο λόγο (χρηση δικηγορων και νομικης)να ανεραισουμε την υπογραφή.

μια αλλη τραγική δυστυχώς αναφορα ειναι το ιδιοκτησιακο καθεστως στα ακινητα.

παληα μεταβιβαζονταν πολλα ακινητα χωρις καθολου εγγραφες πραξεις,μονο με τα λόγια, και αυτό παρα πολυ σπανια αμφισβητουνταν στην πραξη.

Σημερα με σαφεστατα συμβολαια και με υποτιθεμενη καταγραφή Εθνικου Κτηματολογιου,καθε ιδιοκτησιακο καθεστώς ειναι αμφισβητουμενο και πρεπει

να οδηγηθει στο δικαστήριο.γιατί αραγε συμβαίνει αυτό?μα γιατι το σημα κατατεθεν της αμερικανικης κουλτουρας που ειναι κερδος και αρπαχτή

ειναι και σημα κατατεθεν των ιθυνοντων και οχι μονο

ΥΓ προς αρσιν παρεξηγησεων ,οπως το εχω δηλωσει και σε προηγουμενο post ,ο nomad

ειναι ενας εξαιρετικά συμπαθης συναδελφος,απλα αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά μερικά πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει Πάρη μην εξιδανικεύουμε το παρελθόν . Και τότε υπήρχαν διαφορές , αλλά αντί γιά δικηγόρους και κτηματολόγια χρησιμοποιούσαν όπλα που συχνά κατέληγαν σε αιματηρότατες βεντέττες .

 

Η μπέσα δεν χαρακτήριζε όλους τους ανθρώπους , γιατί τότε ο όρος "μπεσαλής" δεν θα είχε λόγο ύπαρξης .

Link to comment
Share on other sites

πολύ σωστη η παρατηρηση να μην εξιδανικευουμε το παρελθον.εξαλου ουτε το οτι ειχαν μπέσα δεν αναιρουσε αλλες πολυ χειρότερες βαρβαροτητες.πχ ο βασικος λογος που στο τελος εξαφανίστηκαν οι γενιτσαροι ,ηταν οτι θεωρουσαν ανανδρο και αρνιουνταν να παρουν πυροβόλα οπλα.αυτό ομως δεν τους εμπόδιζε απο το να ειναι βαρβαροι σε ακραιο βαθμό.

παντως σε γενικες γραμμες ο λογος ισχυε σε μεγαλυτερο βαθμο απο οτι σημερα.

και ειδικα σε κτηματικες διαφορες σπανια εχω δη να υπαρχουν αμφισβητησεις ουσιαστικες ακομα και σε ιδιοκτησιες χωρις καθολου συμβολαια.(τουλαχιστον στις περιοχες που εχω εμπειρια)

ομως οντως οταν υπήρχαν (η υπαρξουν) ,μερικες κατεληγαν (η καταληγουν )σε αιματηρα γεγονότα (φονοι κλπ)

παντως η διαφορα αναμεσα στο παρελθον και το σημερα ειναι εξαιρετικα ενδιαφερουσα και απαιτει μεγαλη αναλυση ,οποτε θα επανελθω μολις βρω λιγο χρονο ,ισως και ανοιγοντας ενα νεο θεμα

ουδεν κακον αμιγες καλου ελεγαν οι αρχαιοι Ελληνες.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.