Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα τάξη (παγκοσμιοποίηση)


VVT

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 107
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντως "ηλεκτρολόγοι" της ιστορίας εκτός από εμάς , ίσως και αρχαιότεροι , υπήρξαν οι Αιγύπτιοι , οι Κινέζοι , οι Ασσύριοι , οι Φοίνικες και πιθανότατα οι Ινκας και οι Αζτέκοι .

 

Και κάτι άλλο οι γνώσεις και η Παιδεία δεν είναι αμπελοφιλοσοφίες , αλλά ακριβώς η έλλειψη των αυτή την εποχή , μας κάνει να είμαστε κακέκτυπα αμερικανάκια , γιατί και τα αμερικανάκια έχουν τα θετικά τους .

 

Επειδή η γενιά μου έχει παιδιά εφήβους και νέους , θλιβόμαστε γιά το επίπεδο Παιδείας που τους παρέχεται σήμερα από την εκπαίδευση .

 

Και κάνω συγκρίσεις με απλά σχολεία της εποχής μου , επειδή εγώ είχα την τύχη να τελειώσω ένα ιδιαίτερο Δημόσιο Σχολείο , οπότε δεν θα ήταν δίκαιη η σύγκριση .

Link to comment
Share on other sites

και οι Σουμέριοι.και πιθανόν αλλοι που δεν γνωρίζουμε.

και εγω πραγματικα λυπηθηκα ειλικρινα που νεα παιδια και επιστήμονες εκφραζουν

τετοιες αποψεις.Επιστήμη σημαίνει πρωτα απο ολα Αλήθεια και Ερευνα και διαρκης αναζήτηση και οχι καλα που μας εχουν γειτονες αλοιως θα ετρωγαν ποντικια.

εμένα η αποψη μου ειναι εντελως διαφορετικη.προσεγγιζουμε ακομα και το μυρμηγκάκι επι ισοις οροις,αν θελουμε να κατανοήσουμε τι συμβαίνει και οχι να αναμασησουμε οτι (καλο κακο η ασχετο )μας εχουν διδαξει.

το τι εκαναν προ 2500 χρονια (που φυσικα δεν ηταν ολα + οτι εκαναν) ηταν προ 2500 και απο αλλους.το αν ο προπαπους του προποπαπου ω προπαπου

εκανε κατι καταπληκτικο ,δεν το εκανες εσύ και απο αυτο δεν εχεις το δικαίωμα να κοκορευεσαι και να υποτιμας τους αλλους

ο καθε ενας θα μπορουσε να διδαχτει παρα πολλα απο την μελετη οποιουδηποτε πολιτισμου η τροπου ζωης.

αλλα για να μάθεις πρεπει να ακούσεις.

Link to comment
Share on other sites

Κλείνω εδώ για να μην κουράζω,

Μέγιστοι εκπολιτιστές των ανατολικών φυλών υπήρξαν κατά γενική ομολογία ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, Ο Διόνυσος και ίσως ο Ορφέας. Αλλά επειδή θα με πάρετε με τις πέτρες κλείνω εδώ όποιος ενδιαφέρεται ας διαβάσει περί αληθινής προιστορίας κτλ...

Τα λέμε στα τεχνικά θέματα...

Γεια!

Link to comment
Share on other sites

δεν παιρνουμε κανένα με τις πετρες ,αντιθετα οπως εχω αναφερει και αλλου ειμαι υπερ της συνθεσης των αποψεων.

εγω θα σου προτεινα να μελετησεις και ιστορια -φιλοσοφια αλλων λαων,αν ομως νομιζεις οτι σου αρκει η γνωση που εχεις ηδη αποκτησει μεχρι τωρα δικο σου ζητημα.

Επειδη ομως εγω συνεχως αναζητω και διαβαζω απο οπουδηποτε οτιδηποτε με κριτικο ματι ,πολυ ευχαριστως να αποκτησω και τις δικες σου γνωσεις,οποτε μπορεις να προτεινεις βιβλιογραφια σχετικη με αυτα που αναφερεις,και επισης να μας παραθεσεις οποιαδηποτε αποψη αντι να κατηγορεις τις δικες μας αποψεις αμπελοφιλοσοφιες.και ολα κρινονται.

Link to comment
Share on other sites

παντως ανεξαρτητα απο το τι γινόταν στην προιστορια ,φιλτατε panos ,δεν δικαιουτε εξαιτιας αυτων να εχεις κανεις σημερα υπεροψία και κομπασμό.αν μη τι αλλο το ιδιο θα σου ελεγαν και οι προγονοι αυτοι που αναφερεις.Υπεροψία και κομπασμο δικαιουται (που δεν δικαιουται δηλαδη) να εχει για τα δικα του και μονο κατορθωματα.

ασχετα παντως απο αυτο αναμενουμε την βιβλιογραφία.

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογη ήτανε η Οθωμανική αυτοκρατορία , ένα πολυεθνικό κράτος που κατοικείτο από Μουσουλμάνους και Χριστιανούς , από Τούρκους , Ελληνες , Αραβες , Πέρσες , Κουρδους , Ασσύριους , Αιγύπτιους , Λίβυους και άλλες μικρότερες εθνότητες που επειδή δεν είχε διοικητική οργάνωση όταν μεγάλωσε μιά και ουσιαστικά ήταν στρατός νομαδικός..

Μήπως τάχεις μπλέξει λίγο, εγώ νομίζω πως από τη Μογγολία ήρθανε.

Και βεβαίως τι νομίζεις πως τρώγανε, κουζίνα, χοροί, πολιτισμός όλα τα πήρανε από κει που περάσανε και κυρίως από Έλληνες.

'Αντε εκτός από ποντίκια να πιάνανε και κανένα λαγό.

 

Ισως λόγω της εργασίας του και του διδακτορικού του τίτλου , δεν θα έχει την δυνατότητα της επαφής με ανθρώπους χαμηλού μορφωτικού επιπέδου , που έχουμε εμείς που ασχολούμαστε με την κατασκευή , αλλιώς θα άλλαζε απόψεις γιά πολλά πράγματα .

[/QUOte]

χαχα.. πλάκα έχεις :) Δε μπορώ να σου πω ότι είμαι ελίτ ή δεν είμαι, διάλεξε μόνος σου.

Πάντως δε γεννήθηκα σε καμμιά γυάλα, από μικρός δούλευα τα καλοκαίρια, δε νομίζω να το κάνουν πολλοί αυτό.. και πάντα οι δουλειές μου είχαν και έχουν να κάνουν με κόσμο.

 

θα ήθελα να του πω επίσης , ότι εμείς δεν ρίξαμε καμμιά χούντα . Μόνη της έπεσε επειδή δεν μπορούσε να απορροφήσει το βάρος της προδοσίας , από τα ίδια τα χαμηλότερα στελέχη της .

Και πως να την ρίξουμε άλλωστε , αφού με το που κατέλαβε την εξουσία χάρισε τα χρέη στους αγρότες , έβαλε την ΜΟΜΑ να φτιάχνει δρόμους , έδωσε θαλασσοδάνεια σε "ημέτερους" να κάνουν ξενοδοχεία - εκτρώματα σε πολλές περιοχές γιά να αναπτυχθεί ο τουρισμός , έφερε το ηλεκτρικό ρεύμα και το τηλέφωνο σε κάθε γωνιά της χώρας και έτσι ο "αντιστασιακός" - "δημοκράτης" ελληνάρας , αφού βολευόταν οικονομικά , δεν τον πείραζε που δεν ψήφιζε καθόλου . Μάλιστα έτρεχε και στις συγκεντρώσεις φωνάζοντας το σύνθημα "παπαδόπουλος-ελλάς" . Αλλωστε και πριν που είχε κόμματα και ψήφιζε , είχε φράγκα , ρεύμα , τηλέφωνο , τουρίστριες και δρόμους ?

[/QUOte]

Δε τα πρόλαβα αυτά, αλλά για να τα λες σε πιστεύω. Έχω ακούσει ότι δεν άφησε καθόλου δημόσιο χρέος, αληθεύει;;

 

Πάντως απορώ που έχετε φαγωθεί με την εθνική συνείδηση κατά το Βυζάντιο.

Η άποψη αυτή δε γίνεται δεκτή από ιστορικούς, όλοι δέχονται ότι υπάρχει ιστορική συνέχεια του ελληνισμού από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Φυσικά και το Βυζάντιο αφορά την Ελληνική ιστορία. Έλληνες ήταν οι Βυζαντινοί, όπως Έλληνες είναι/ήταν στον Πόντο, στη Θράκη, στην Καππαδοκία, στην Κύπρο, στα Βαλκάνια βόρεια των σημερινων συνόρων μας ως τη Μάνη καθώς και στη Ρουμανία & Ουκρανία, στη Νότια Ιταλία, οι Καλάς και δε ξέρω και που αλλού.

Έχει δημιουργηθεί ένα παραμύθι από ανθέλληνες ξένους ιστορικούς, που οδηγούνται από ταπεινά κίνητρα.. όπως να εμφανίσουν συγκεκριμένες εθνότητες ως διαδόχους του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.

Με την ίδια λογική αποδυναμώθηκε το Βυζάντιο κατά τις Σταυροφορίες αλλά και κατά την Τουρκοκρατία και έχουν γεμίσει μουσεία σήμερα.

 

 

BAS, επειδή ζήτησες βιβλιογραφία να σου προτείνω κάτι: Κυριάκος Σιμόπουλος, "Ξενοκρατία, Υποτέλεια και Μισελληνισμός", έκδοση του ιδίου.

 

Πάντως είναι στενάχωρο όταν βλέπει κανείς πόσο ζημιά έχουν κάνει στην Ελλάδα ιδεοληψίες, που μπορεί να έρχονται από τον Κίσιγκερ μέχρι την αριστερά.. με σκοπό πάντα τη διάλυση.

 

 

Πολύ επιμονή έχετε πάντως και οι δυο σας, τους έχετε διώξει όλους :D

 

Και εγώ έχω πει πάρα πολλά, κάτι που δε μ'αρέσει μέσω internet και ίσως σας κάνω το χατήρι να έχετε την τελευταία κουβέντα.

Καταλαβαίνω κιόλας πως ίσως να είναι και σκοπός αυτός, πρακτική γνωστή από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ επιμονή έχετε πάντως και οι δυο σας, τους έχετε διώξει όλους

Και εγώ έχω πει πάρα πολλά, κάτι που δε μ'αρέσει μέσω internet και ίσως σας κάνω το χατήρι να έχετε την τελευταία κουβέντα.

Καταλαβαίνω κιόλας πως ίσως να είναι και σκοπός αυτός, πρακτική γνωστή από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

πολυ μεγαλο λαθος,εχει διευκρινηστει,δεν ανηκω (και προφανως και ο ΒΑS απο οσα εχω ακουσει να λεει)σε κανενα πολιτικο χωρο.εχω τοποθετηθει κατα της αριστερας σε αρκετα ποστ σε αλλα θεματα ,επισης εχω εδω σε προηγουμενο ποστ πη τα υπερ της χουντας (οχι βεβαια οτι ηταν καλη) και οχι μονο δεν διωχνουμε κανενα αλλα παρακαλεσαμε τον panos για βιβλιογραφια και αποψεις .

τωρα εμενα προσωπικα ο Εθνικισμος μου φερνει αλεργια,(μην ξεχνας οτι αν δεν ειχες πιστοποιητικο Εθνικοφροσυνης δεν μπορουσες να πιασεις δουλεια -η σε εδιωχναν απο την δουλεια σου -για να μην ξεχνιομαστε και τι εκαναν στην Ελλαδα συγκεκριμενοι πολιτικοι χωροι)η θεωρια των Εκλεκτων ειναι ξεκαθαρα φασιστικη θεωρηση και εχει προξενησει μυρια οσα κακα.

Το παραδειγμα με την Τουρκικη κουζινα ειναι εξαιρετικα ατυχες-σου συνιστω ενα ταξιδακι στην Κωνσταντινουπολη για να την γνωρισεις απο κοντα και να ξερεις τι χανεις.

τωρα οσον αφορα Βυζαντιο=Ελληνισμος απλα προκειτε για ανεκδοτο και μαλιστα αρκετα καλο (ειναι γνωστο οτι οι Βυζαντινοι μετα μανιας εξολοθρευσαν και εξαφανισαν καθε τι Ελληνικο)πλην βεβαια της Ελληνικης γλωσας ,η οποια κυριαρχησε.

Οθωμανικη και Βυζαντινη Αυτοκρατορια ηταν αυτο που λεει η λεξη Αυτοκρατορια

δηλαδη ενα υπερεθνικο κρατος με πολους λαους-ασχετα που ηρθαν απο την Μογγολια οι Οθωμανοι.

Επισης ειχαν πολλα κοινα στον τροπο διοικησης.

Αυτα ειναι γνωστα ,μπορεις να διαβασεις οποιοδηποτε αντικειμενικο ιστορικο βιβλιο,δεν αμφισβητειται απο κανενα.

Ολα τα ανωτερω δεν εξυμνουν τους Τουρκους ,οι οποιοι εχουν στις ταξεις τους πολλα φανατικα Εθνικιστικα στοιχεια.

απλα βαζουν τα πραγματα στην θεση τους και εν τελει το θεμα ειναι τι βαζει ο καθενας σε πρωτη γραμμη στην αναλυση του.εγω προσωπικα βαζω τον Ανθρωπο ,και δεν δινω δεκαρα για Εθνη ,Κομματα,Θρησκειες ,Ιδεολογιες ,οι οποιες σε τελικη αναλυση μονο δεινα εχουν προκαλεσει

ΥΓ ατυχης και η αναφορα στο οτι εχουμε διωξει,οταν το συγκεκριμενο θεμα,χαριν του ενδιαφεροντος των αποψεων μας ,εχει 1500+ επισκεψεις εως τωρα

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.