Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Συνένωση, εκτός σχεδίου


artis66

Recommended Posts

Η συνένωση όντως γίνεται αυτοδικαίως, ωστόσο η Πολεοδομία θέλει κάποια απτή απόδειξη όσον αφορά το εμβαδό φαντάζομαι και αυτός είναι ο λόγος που θέλεις συμβολαιογραφική πράξη. Γιατί πχ εσύ παρότι τους λες για συνένωση μπορεί να θέλεις να τα έχεις χωριστά τα τεμάχια. Πώς θα διασφαλιστεί η Πολεοδομία;

 

Σε εμένα έχουν παρουσιαστεί διάφορες περιπτώσεις πελατών που ήθελαν να κατοχυρώσουν με κάποιο τρόπο τη νέα καταμέτρηση του γηπέδου προκειμένου να βγάλουν άδεια οικοδομησης για μεγαλύτερα εμβαδά και ταυτόχρονα δεν ήθελαν να διορθώσουν τα παλιά τους συμβόλαια (γιατί πχ δεν είχαν καλές σχέσεις με τους πωλητές κτλ). Μία λύση είναι να τους βάλεις να σκεφτούν αν θέλουν να κάνουν μία πράξη πχ στο παιδί τους ή μια χαριστική δικαιοπραξία ιδανικού μεριδίου στο εγγόνι κ.ο.κ. οπότε και η Πολεοδομία καλύπτεται με το εμβαδό που αναγράφεται σ' αυτή την πράξη

 

τουτέστιν: Αντί να κάνεις μια απλή συμ/κή πράξη συνένωσης που δεν χρησιμεύει σε τπτ σκέψου κάτι πρακτικό: μήπως θες να εξασφαλίσεις κανένα απόγονο;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

To ερωτημα ειναι οταν πας να το τακτοποιησεις στο Κτηματολογιο,η Κτηματολογιο ΑΕ το δεχεται?γιατι εμενα σε μια περιπτωση μου ειπαν να το αντιμετωπισω ξεχωριστα σαν δυο ΚΑΕΚ

Link to comment
Share on other sites

είναι ξεχωριστά τα ΚΑΕΚ εφόσον έχουν κτηματογραφηθεί ως ξεχωριστά ακίνητα ωστόσο αυτό σε καμμία περίπτωση δεν αναιρεί τη νομική σου δυνατότητα για συνένωση, εφόσον το επιθυμείς.

επικοινώνησε και με το συμ/φο σου που ξέρει την περίπτωση για καθοδήγηση

 

Υ.Γ. επίσης όταν μιλάς για ολοκληρωμένο και λειτουργούν Κτηματολογικό Γραφείο βλέπε Ζωγράφου/Αγίας Παρασκευής μην έχεις στο μυαλό σου την Κτηματολόγιο Α.Ε. αλλά τον Προϊστάμενο του Κτηματολογικού γραφείου (ισοδύναμος του Υποθηκοφύλακα στα Υποθηκοφυλακεία)

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα εδω ειναι ιδιαζουσα περιπτωση,το κτηματολογιο ειναι κυριολεκτικα αλλανταλλων.

οποτε εχω δυο συνεχομενα ακινητα που περιγραφονται σε ενα συμβολαιο.

εχουν δωσει ενα καεκ αλλα ειναι σωστο κατα 40%.ειπα να το παω με 19 2 και να διορθωσω το ενα καεκ που υπαρχει να περιλαμβανει και τα δυο ακινητα.αλλα μου εφεραν αντιρησεις και ειπαν να το αντιμεωπισω σαν δυο καεκ.

ΥΓ οι διορθωσεις πηγαινουν στην Κτηματολογιο ΑΕ οποτε ουσιαστικα οτι πουν εκει αυτο ακολουθει ο (η) προισταμενος του Κτηματ γραφειου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

@ aris chris

Διαβάζοντας σήμερα το πρωί τα χθεσινά μηνύματα στο forum, στα θέματα που παρακολουθώ, παρατήρησα το ίδιο μήνυμα σε 3 διαφορετικά threads. Αυτό με οδήγησε να διαβάσω τα μηνύματα που έχεις γράψει συνολικά και διαπίστωσα, με έκπληξη ότι, χθες, και σε διάστημα 16 λεπτών (από 21.09 έως 21.25) ανάρτησες το ίδιο ακριβώς κείμενο σε πέντε διαφορετικά threads.

 

Όπως καταλαβαίνεις, η ενέργεια αυτή είναι αντίθετη με τους Κανόνες Συμμετοχής. Τα ερωτήματα πρέπει να αναρτώνται στη σωστή ενότητα και όποιο μέλος του forum γνωρίζει την απάντηση και θέλει να προσφέρει τις γνώσεις του, να είσαι βέβαιος ότι θα το κάνει.

 

Πίστεψέ με, δεν κερδίζεις, με τον τρόπο αυτό, το ενδιαφέρον των μελών για να απαντήσουν, αντίθετα, νομίζω ότι, χάνεις υποψήφιους εθελοντές.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

 

Πελάτης αγόρασε πριν αρκετό καιρό οικόπεδο εκτός σχεδίου με νόμιμα υφιστάμενο κτίριο (προ 55), στο οποίο είχε εκδοθεί και άδεια επισκευών.

 

Στην συνέχεια αγοράζει 2ο και 3ο οικόπεδο που τα συνενώνει και δημιουργείται νέο οικόπεδο που συνορεύει με το 1ο.

 

Στο νέο "συνενωμένο" οικόπεδο θέλει να χτίσει καινούργιο σπίτι. Λόγω σχήματος όμως, το σπίτι δεν χωράει, οπότε πρέπει να συνενώσει το νέο με το παλιό οικόπεδο ώστε να "απαλλαγεί" σε κάποια σημεία από τις υποχρεωτικές αποστάσεις από τα όρια και να χωρέσει το 2ο σπίτι.

 

Θέμα με το υπόλοιπο κάλυψης και δόμησης δεν τίθεται, χωράνε.

 

Τίθεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση θέμα αυτοδίκαιης συνένωσης με κάποιον τρόπο ή πρέπει να προχωρήσει σε συνένωση μέσω συμβολαιογραφικής πράξης;

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί και μόνο με την άδεια.

Ψάξε και λίγο στο φόρουμ. Το θέμα έχει απαντηθεί επαρκώς σε άλλα threads.

Link to comment
Share on other sites

Έψαξα με "αυτοδίκαιη συνένωση" αλλά μου έβγαλε μόνο αυτό το θέμα κι άλλο ένα, από τα οποία δεν έβγαλα 100% άκρη.

 

Μπορεί κάποιος να μου πει σε ποιό άρθρο ή νόμο μιλάει για την αυτοδίκαιη συνένωση;

Link to comment
Share on other sites

ΝΑ κανω εγω μια ερωτηση γιατι δεν καταλαβαινω "που το πατε". Με την αυτοδίκαιη συνενωση που λετε καταργειται στην ουσία η συνενωση οπως την ξερουμε (ή την ξερω μονο εγω) που πρεπει να πληρει τις ιδιες συνθηκες με την κατατμιση (σε περιπτωση για παραδειγμα 2 μη αρτιων που αμα τα συνενωσεις κανουν ενα αρτιο)?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.