Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προδιαγραφές σύνταξης μελετών


Rem Grwthy

Recommended Posts

Βρε παιδιά μόλις τελείωσα το μεταπτυχιακό μου(μηχ μηχ είμαι), εννοώ επαγγελματικές εμπειρίες ελάχιστες και έχω κάποιο γνωστό που θα του σχεδιάσω με ένα φ/β πάρκο που θέλει να φτιάξει. Έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο, αλλα δεν έχω τημ παραμικρή ιδέα πως συντάσσονται οι μελέτες για να κατατεθούν στις αρμόδιες αρχές. Αν πάρω το pvcalc θα με βοηθήσει?? Υπάρχει κάπου αλλού, μελέτες για να τις ακολουθήσω ως μπούσουλα...Αν μπορείτε να με βοηθήσετε, σας ευχαστώ εκ των προτέρων...

 

 

Rem Grwthy, καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Αν καταλαβαίνω καλά, η ερώτησή σου είναι : Πώς συντάσσονται οι μελέτες για τις δημόσιες υπηρεσίες;

Οπότε μεταφέρεται το μήνυμά σου στην κατάλληλη συζήτηση.

CostasV

Link to comment
Share on other sites

Το τι περιέχει κάθε μελέτη και το πώς πρέπει να εμφανιστεί το περιεχόμενο αυτό (τι είδους σχέδια, κατόψεις, λεπτομέρειες, πίνακες κτλ), περιγράφεται στο σχετικό νόμο από τον οποίο προκύπτει η υποχρέωση υποβολής της μελέτης αυτής.

 

Ανάλογα λοιπόν με την εφαρμογή θα πρέπει να βρεις και να διαβάσεις τον κάθε σχετικό νόμο.

Link to comment
Share on other sites

ΝΑ σαι καλά Κώστα!! Σορρυ το έβαλα σε λάθος συζήτηση..! Ναι αυτό θέλω, δεν ξέρω πως συντάσσονται....Καταρχήν ποιο νόμο θα διαβάσω?? Και επίσης αν δεν τον διαβάσω θα τη βγάλω καθαρή αν πάρω το pvcalc που όπως λεει εξάγει μόνο του τη μελέτη??

 

Σορρυ μπορεί να είναι χαζές οιε ρωτήσεις μου, αλλά είμαι νέος ακόμα!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει γραφτεί ακόμη το πρόγραμμα που να κάνει τον μηχανικό να την βγάζει "καθαρή" ... και πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν να γραφτεί ποτέ.

 

Για την νομοθεσία που ρωτάς:

1. Εξοικείωση με την ορολογία και το φορμάτ των νόμων. Διάβασε όσους περισσότερους νόμους, και υπάρχουν αρκετοί εδώ στο michanikos ή σε άλλα site, σαν να έδινες μάθημα στην σχολή.

2. Ξεκίνα από βασικούς νόμους. Μία καλή ιδέα είναι να διάβασεις αυτά που περιέχονται στον Επαγγελματικό οδηγό για νέους Μηχανικούς του ΤΕΕ (μέρος Α και Β)

3. Αφού ψάξεις και διαβάσεις, αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, ρώτα

Link to comment
Share on other sites

Στο ΠΔ 696/74 αναφέρονται οι προδιαγραφές μελετών έργων. Για τα Η/Μ έργα κάτι γράφει αλλά ισχύουν και οι ΤΟΤΕΕ (δες στα downloads).

 

Περί της ανάθεσης της μελέτης πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς τον ν. 3316/05 και τον Κανονισμό Προεκτιμώμενων Αμοιβών Μελετών (στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων έργων)

 

Γενικά, παίζει μεγάλο ρόλο να γνωρίζεις την διαδικασία, γιατί είναι η μισή δουλειά στις μελέτες δημοσίου. Κατα τ' άλλα κάνε την μελέτη σου κανονικά όπως γνωρίζεις, την υποβάλλεις στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία για θεώρηση (αφού σου έχει γίνει η ανάθεση και έχεις υπογράψει την σχετική σύμβαση) και όταν θεωρηθεί - εγκριθεί υποβάλλεις λογαρισμός - εντολή πληρωμής βασισμένο στον παραπάνω Κ.Π.Α.Μ.

 

Αυτά εν ολίγοις!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.