Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία μηχανικών και οκτάωρο


Nostos

Recommended Posts

το παν ειναι να αποδειξεις στον εργοδοτη σου οτι εισαι εις περας να δωσεις λυσεις ΕΣΥ σε προβληματα του εργου και φυσικα να το φερεις εις περας

 

πες μου μετα εναν εργοδοτη που θα αρνηθει να σου δωσει και 2500 και 3000 χιλιαρικα το μηνα οταν ξερει οτι μπορει να σε εμπιστευτει και μπορει να κερδισει πολλαπλασια απο σενα.

 

επειδη εσυ φιλε μου εχεις 1,5 χρονο εμπειρια και εγω πανω απο 10 σε μεγαλες εταιρειες, και επειδη οταν εφυγα και το γυρισα στο ελευθερο επαγγελμα ειχα φτασει να παιρνω 8,5 χιλιαρικα το μηνα και ειχα ξεκινησει απο 1000 ευρω να σκεφτεις αυτο που θα σου πω πολυ φιλικα γιατι ακομη εισαι στην αρχη:

 

ΝΑΙ, υπαρχουν και ειναι περισσοτεροι οι εργοδοτες που ΝΤΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ τι αξιζουν οι υπαλληλοι τους. Και ΚΑΝΕΙΣ εργοδοτης δεν θα εμπιστευτει ποτε κανεναν υπαλληλο, ουτε θα σκεφτει οτι θα κερδισει πολλαπλασια αν το κανει.

 

Ολα μπαινουν στη ζυγαρια καθε μερα απο την αρχη. Δεν υπαρχει αφεντικο που να λεει, του εδωσα 1000 και μου εβγαλε 10.000. Το καθε αφεντικο θεωρει οτι αυτος ειναι υπευθυνος για τα εσοδα, ολοι οι αλλοι ειναι βοηθοι και αναλωσιμοι. Και απο την δικη μου εμπειρια, οταν καποιος αρχισει και γινεται αναντικαταστατος, ειναι η ωρα που αρχιζει να μετραει τις τελευταιες του ωρες, ειτε για να τον διωξουν είτε για να φυγει μονος του. Το ειδα πολλες φορες και εγινε και με μενα.

 

Δυστυχως, οσο ωμο και να ακουγεται, ετσι οπως ειναι οι εργασιακες σχεσεις στην ελλαδα, και ειδικα στον χωρο μας οπου ολοι ειμαστε εν δυναμει ανταγωνιστες, η καθε "συνεργασια" μεταξυ μη-ισων μου μοιαζει πιο πολυ με ρουφηγμα του αιματος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τοτε φιλε μου μιλαμε για κακο εργοδοτη και επαγγελματια που δεν αξιζει να δουλευεις γι αυτον ;)

 

δηλαδη οσοι δουλευουμε και "φαινομαστε" δυνατοι και τεινουμε να γινουμε αναντικαταστατοι στις εταιριες προτεινεις να το περιορισουμε γιατι κινδυνευουμε να απολυθουμε; :)

 

να γινουμε πιο light....;

 

το χω σκεφτει να σου πω την αληθεια...εχει περασει απτο μυαλο μου να μειωσω ρυθμους και πρωτοβουλιες μπας και εχουμε αλλα...

 

βρε λες;

Link to comment
Share on other sites

howard_roark +100000

 

.....οταν καποιος αρχισει και γινεται αναντικαταστατος, ειναι η ωρα που αρχιζει να μετραει τις τελευταιες του ωρες, ειτε για να τον διωξουν είτε για να φυγει μονος του.....

 

πόσο δίκιο έχεις..

Link to comment
Share on other sites

@ armin

 

κακος ή καλος δεν ξερω, εγω για καλους εργοδοτες εχω διαβασει μονο στο CNN για αυτον που μοιραστηκε κατι εκατομμυρια με τους υπαλληλους του και πηγε μετα για ψαρεμα. Σιγουρα θα υπαρχει καπου και καποιος ρομαντικος αλλα δεν τον βλεπω για πολλα, γιατι απλα οι αλλοι κονομανε περισσοτερο με το να κλεβουν, κοροιδευουν και εκμεταλλευονται. Κοινωνικο-οικονομικη κουβεντα δεν θελω τωρα να κανω, αλλα οσο η παραβατικοτητα μενει ατιμωρητη γενικως, ο "κακος" ευνοειται, αρα ο "καλος", περαν της προσωπικης του αξιοπρεπειας, μαλλον ως μακακας θα χαρακτηριζεται απο την πιατσα.

 

Εγω ο ιδιος μεχρι τωρα το παιζω ΄καλος'. Αυριο που θα εχω διλημμα, τυπου "τα κονομαω και ριχνω καποιον ή το παιζω φραγκισκος της ασιζης και μενω αφραγκος" δεν ξερω τι θα πω, το παραδεχομαι.

 

και το "αξιζει" ή δεν "αξιζει" δεν παιζει παντα, οταν εχεις βιοποριστικο προβλημα. εγω απλα λεω να φυλαγονται οσοι ειναι στην αγορα εργασιας.

 

δηλαδη οσοι δουλευουμε και "φαινομαστε" δυνατοι και τεινουμε να γινουμε αναντικαταστατοι στις εταιριες προτεινεις να το περιορισουμε γιατι κινδυνευουμε να απολυθουμε;

 

να σου πω μια ιστορια φιλε μου, εγω επι 7-8 χρονια τα εδινα ΟΛΑ. Δηλαδη εγω εχανα τον υπνο μου για τη περιουσια των αφεντικων μου κι εκεινοι καναν διακοπες στο Vail. Υποψηφιος για υπαλληλο-καρπαζοεισπρακτωρ της Χρονιας Παγκοσμιως ημουν καθε χρονο. Και επειδη τα εφεραν οι περιστασεις, δουλεψα και σαν το σκυλι, εγινα κι εγω νο 5, νο 4, νο 3 και μετα νο 2 και την ειχα δει κιολας οτι εχω φτιαχτει for life.

 

Και μια ωραια μερα ζητησα αντι για μπονους 30.000 που δεν ειχα παρει επι 3 χρονια (δηλαδη 90.000 συνολο) αν και ηταν συμφωνημενο, να μου εκαναν μια αμεση εξυπηρετηση που θα τους κοστιζε 15.000 ακριβως. Ουτε ευρω παραπανω. Και τους εξηγησα οτι το θεμα ηταν πολυ σοβαρο και οικογενειακο. Και ακομη περιμενω....

 

Μιλαμε τωρα για ανθρωπους που δεν ξερουν τι εχουν ετσι? Εταιρειες σε ολα μεσα σε διαφορετικους τομεις. Απλα σκεφτηκανε, "τι θα κανει ο φιλος μας? θα παει αλλου? σιγα μην βρει τοσα λεφτα. και στο κατω κατω, ουδεις αναντικαταστατος.." (κατι που να ξερεις το λενε ΟΛΟΙ για ΟΛΟΥΣ)

 

Ε, κι εγω αναθεωρησα που λεει κι η πεγκυ ζηνα, τα κοψα τα πολλα ηρωικα οπως λες κι εσυ , και περασα τα επομενα 3 χρονια ουσιαστικα εργαζομενος περιπου 30 λεπτα την ημερα για αυτους και 5 ωρες για τα δικα μου, μεχρι που ειπα αντιος και μαυρη πετρα και ειμαι free to go.

 

Και εχω να πω πως μεγαλυτερη χαρα στα επαγγελματικα μου απο το να βλεπω εδω και μερικα χρονια τα μπλεξιματα που εχουν σε οτι ασχολιομουν εγω και τωρα εχουν βαλει αλλους, δεν εχω παρει, κι ας εχω κανει και μερικες καλες δουλειες. Η εκδικηση τρωγεται και κρυα ρε παιδακι μου και ειναι και νοστιμη τι να κανουμε. Και ενω καθομαι με παρανοικο υφος και μετραω και λεω, δεν μου δωσανε τα 15 και τους εχει κοστισει 150 που εφυγα, σε πληροφορω πως αυτοι δεν προκειται να το σκεφτουνε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ. Γιατι ετσι ειναι τα αφεντικα. Αυτοι θα πιστεψουν τα παντα, εκτος απο την αληθεια που τους φωναζει. /rant

 

γιαυτο να κοιτατε πρωτα την παρτη σας, να μην δεχεστε μυγα στο σπαθι σας, και να ετοιμαζεστε οσοι θεωρητε οτι μπορειτε για ελευθερο επαγγελμα, αν και θα μας το κανουν πολυ δυσκολο οπως στο εξωτερικο. αλλα μην ακουω για ηρωισμους και αυτοθυσιες και καβαλλημενα καλαμια για οσους δουλευουν σε εταιρειες και τα πανε καλα, γιατι παθαινω deja vu και αρχιζω τα χαπια.

Link to comment
Share on other sites

προσυπογράφω τα του howard_roak.

προσωπικη μου αποψη:καντε οτιδήποτε (εν αναγκη σουβλατζίδικο) παρα να δουλέψετε για εταιρείες

Link to comment
Share on other sites

... και περασα τα επομενα 3 χρονια ουσιαστικα εργαζομενος περιπου 30 λεπτα την ημερα για αυτους και 5 ωρες για τα δικα μου, μεχρι που ειπα αντιος και μαυρη πετρα και ειμαι free to go.

 

Να υποθέσω ότι αυτοί ούτε που κατάλαβαν ότι εσύ ενώ πήγαινες στο γραφείο σου (στην εταιρεία τους) κανονικά στην ώρα σου δούλευες για εσένα και όχι για αυτούς;

 

* Α να πω ότι είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις που έχω παρακολουθήσει στο forum.

(γενικότερα ότι ανήκει στην κατηγορία "αυτό δεν διδάσκεται στο πανεπιστήμιο /ΤΕΙ" και συζητιέται εδωπέρα παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον)

Link to comment
Share on other sites

εγω δεν ειχα και κανεναν απο πανω μου και εκανα οτι ηθελα, αλλα οσο πιο μεγαλη η εταιρεια τοσο πιο ευκολο να κανεις padding και κανεις δεν παιρνει χαμπαρι. Αν και τωρα τελευταια βλεπω πολλα open-plan γραφεια με τα μονιτορ προς τα μεσα οποτε εκει την πατησες.

 

η μεγαλη χρησιμοτητα της εταιρικης εργασιας ειναι να σου δωσει ενα μικρο μαξιλαρακι, χρονικο ή οικονομικο, πριν ξεκινησεις μονος σου. Αντε και λιγο εμπειρια ειδικα αν εισαι σε εργοταξιο. Εγω που νομιζα οταν εφυγα οτι ο,τι ξερω το εμαθα εκει και θα τους ευχαριστω για παντα, μετα απο 1 χρονο με εβριζα που δεν ειχα φυγει 5 χρονια νωριτερα αφου η κλιμακα εκμαθησης οταν εισαι μονος σου ειναι απλα εις την νιοστη δυναμη σε σχεση με οταν εισαι σε εταιρικο περιβαλλον. καμμια συγκριση.

Link to comment
Share on other sites

Αν και τωρα τελευταια βλεπω πολλα open-plan γραφεια με τα μονιτορ προς τα μεσα οποτε εκει την πατησες.

μπα μην ανησυχείς , όποιος θέλει να χαζέψει θα βρει τρόπο

εντάξει δε θα παίζει στο facebook αλλά θα συνεχίζει να κωλυσιεργεί

 

άσε που ορισμένοι κάνουν και καριέρα :)

μέχρι να τους πάρουν χαμπάρι (να εγκλιματιστούν , να ρωτήσουν, να προσαρμοστούν κλπ) πάνε στην επόμενη εταιρια με προυπηρεσία κιόλας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.